Nikolina Liović mag. nutr.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Zavod za multidisciplinarna područja

Obrazovanje

10.4.2014. - Poslijediplomski doktorski studij "Nutricionizam" Prehrambeno biotehnološki fakultet
30.9.2009. - 27.9.2011. magistra nutricionizma /diploma Diplomski studij "Nutricionizam" Prehrambeno biotehnološki fakultet
8.9.2005. - 15.7.2009. sveučilišna prvostupnica nutricionizma / svjedodžba Preddiplomski studij "Nutricionizam" Prehrambeno biotehnološki fakultet

Radno iskustvo

1.9.2012. - Asistent Asistent na Katedri za hranu i prehranu Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
1.6.2011. - 31.12.2011. Regulatory & Scientific Affairs Nestle Adriatic d.o.o.

Članstva

1.1.2012. - Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Nastavna djelatnost

Kolegiji

1.1.2013. - Trendovi u prehrani
Preddiplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:
1.1.2013. - Dietary trends
Preddiplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:
1.1.2013. - Higijena i sigurnost hrane
Preddiplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:
1.1.2012. - Hrana i prehrana
Preddiplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:
1.1.2012. - Dijetetika
Diplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:
- Prehrana i zdravlje
Diplomski studij
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:

Cjeloživotno obrazovanje

- Pravilna prehrana
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
suradnik
Norma sati:

Osobni razvoj

1.7.2016. - 15.7.2016. Statističke metode u istraživačkom radu


Norma sati:
1.5.2016. - 30.6.2016. Jezično usavršavanje nastavnika za EJVIN (engleski kao jezik visokoškolske nastave)


Norma sati: 8 ECTS
5.3.2014. - 9.3.2014. Kvantitativne metode istraživanja u turizmu


Norma sati:
25.9.2013. - 25.9.2013. Case Studies for Management Education and Training


Norma sati:
18.2.2013. - 19.2.2013. Certificirani menadžer projekata EU


Norma sati:
1.6.2011. - 30.6.2011. European Computer Driving Licence


Norma sati:

Znanstvena i umjetnička djelatnost

Znanstveni radovi

1. Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina
The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package
Acta alimentaria 45 36-44 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

2. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Inadequate water intake of brestfeeding women
Progress in Nutrition 18 266-275 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

3. Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Štiglić, Petra
Is nutrition label used as a weight control behaviour?
179-184 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=740144

4. Panjkota Krbavčić, Ines; Colić Barić, Irena; Sučić, Martina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Zechner Krpan, Vesna; Mrduljaš, Nikolina
Dietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market
Mljekarstvo (0026-704X) 59 (2009), 4; 289-295

5. Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta; Gadanec, Martina
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry,
7th International Congress Flour-Bread 013 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). - Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek , 2014. 279-291.

6. Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Mrduljaš, Nikolina
Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja( Breast milk: Fatty acid composition and maternal diet )
Mljekarstvo (0026-704X) 63 (2013), 3; 158-171

Kongresna priopćenja

1.
Kresic, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Dujmovic, Mihela
Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women Poster 12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka - 23.10.2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=830318
2.
Kresic, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Dujmovic, Mihela
Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women poster 12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka - 22.10.2015.
3.
Gadanec, Martina ; Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry Poster 7 th International Congress Flour-bread ´13 ; 9 th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh ´13 Opatija, Hrvatska - 18.10.2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=649258
4.
Gadanec, Martina; Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry poster International Congress Flour-Bread Opatija, Hrvatska - 1.10.2013.
5.
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Mrduljaš, Nikolina
Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum Pozvano International Congress on Nutrition (20 ; 2013) Granada, Španjolska - 20.9.2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=643876
6.
Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Mrduljaš, Nikolina
Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum International Congress on Nutrition Granada, Španjolska - 1.9.2013.
7.
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša
Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma Poster 9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980

Znanstveni skupovi

1. 21.10.2015. - 23.10.2014.
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija
2. 20.10.2015. - 23.10.2015.
12th European Nutrition Conference FENS 2015 Berlin
3. 16.10.2013. - 18.10.2013.
7th International Congress Flour-Bread '13 Opatija
4. 15.9.2013. - 20.9.2013.
IUNS 20th International Congress of Nutrition Granada

Stručna djelatnost

Stručni projekti

1.
-
Nutricionističko oblikovanje ponude hrane
Daruvarske toplice, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Daruvar  
suradnik
2.
-
Ponuda nutritivno uravnoteženih obroka
TOP-terme, Topusko, d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam  
suradnik

Administrativna djelatnost

Rukovođenje na sveučilištu

1. - -