Redoviti profesor Greta Krešić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Prodekanica / Zavod za multidisciplinarna područja

e-pošta : Greta.Kresic@fthm.hr

MEĐUNARODNA VIDLJIVOST:
CITATIH-INDEXI10-INDEX
Greta Krešić 793 11 12

Obrazovanje

7.9.2018. - Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju Područje: Biotehničke znanosti
18.1.2011. - Znanstveni savjetnik Područje: Biotehničke znanosti
24.11.2009. - Viši znanstveni suradnik Područje: Biotehničke znanosti
20.6.2006. - Znanstveni suradnik Područje: Biotehničke znanosti
13.5.2005. - 19.6.2006. Doktor biotehničkih znanosti Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
28.6.2001. - 12.5.2005. Magistar biotehničkih znanosti Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
22.4.1997. - 27.6.2001. Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu

Radno iskustvo

8.3.2017. - Redoviti profesor Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.3.2011. - Izvanredni profesor Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.11.2006. - Docent Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.11.2005. - Viši asistent Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.5.1998. - Asistent Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.5.1997. - Tehnolog u proizvodnji i razvoju Slavica d.d. Rijeka

Nagrade i priznanja

19.11.2018. Nagrada za najbolji poster na 11. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Hranom do zdravlja, Split, 2018.
20.11.2015. Za uspješno provedenu Naj akciju 2015. pod nazivom "Jedi kao ja". Dodjeljuje sredšnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i oćine prijatelji djece
1.7.2011. Jedan od deset najcitiranijih radova objavljenih u Journal of Food Engineering  2008-2010.; Elsevier.
14.3.2009. Nagrada mladom znanstveniku «Vera Johanides» za ostvaren osobni znanstveni i stručni napredak te zapažen doprinos u tehničkom području koje istražuje u proteklih pet godina; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ)

Članstva

1.1.2016. - Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara
1.1.2012. - Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista - članica Upravnog odbora
1.1.2012. - Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista- predsjednica Podružnice Rijeka

Nastavna djelatnost

Kolegiji

1.10.2015. - Nutricionizam
Diplomski studij; Klinički nutricionizam
Fakultet zdravstvenih studija
nositelj
Norma sati:
1.10.2011. - Prehrana i zdravlje
Diplomski studij: Održivi razvoj turizma
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
Norma sati:
1.10.2007. - Hrana i prehrana
Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
Norma sati:
1.10.2007. - Trendovi u prehrani
Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
Norma sati:

Mentor u završnim radovima

12.7.2018. - Značaj kave u ugostiteljstvu
Ivana Osrečak

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Autohtoni hrvatski sirevi
Petra Vorih

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Ekološka proizvodnja maslinovoga ulja
Janja Andrijević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Proizvodnja i tržište ekološkog meda
Antonela Pavlić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Primjena ekološke hrane u ugostiteljstvu i turizmu
Matej Švigir

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Proizvodnja vina i vinski turizam u Slavoniji
Lucija Čerček

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Nutritivni značaj žitarica i prerađevina
Biljana Čudić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Bučino ulje - nutritivne specifičnosti i valorizacija kroz turizam
Kristina Sinanović

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Valorizacija maslinovoga ulja kroz turističku ponudu
Valentina Jelenčić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Zaštićeni hrvatski i crnogorski suhomesnati proizvodi
Ingrid Vida Lukanić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.7.2018. - Prehrana i održivost
Matko Grujić


10.7.2017. - Održiva prehrana
Marija Babić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.7.2017. - Mogućnost primjene koncepta mediteranske prehrane u ugostiteljstvu
Rina Čabrijan

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.7.2017. - Oblikovanje ugostiteljske ponude prilagođene nutritivnim zahjevima timskoga sporta
Kristina Tijan

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.7.2017. - Mogućnost primjene bezgluteinskih žitarica u ugostiteljstvu
Edita Kadić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
5.9.2016. - Specifične namirnice mediteranske prehrane
Vedran Pisarević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.7.2016. - Maslinovo ulje kao potencijal unapređivanja turističke ponude
Piero Jenkel

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.7.2016. - Proizvodnja vina i vinski turizam na području grada Ozlja
Maja Čulig

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.7.2016. - Proizvodnja vina i vinski turizam Brodsko-posavske županije
Tea Mličević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.7.2016. - Nutritivni značaj voća i povrća u okviru mediteranske prehrane
David Hrkač

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.7.2016. - Bioaktivne komponente u hrani i njihov utjecaj na zdravlje
Tatjana Budimir

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.9.2015. - Implementacija HACCP sustava u Bluesun hotelu Kaj
Tena Kuš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.9.2015. - Daruvarska vina u ugostiteljskoj ponudi
Dino Renić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.9.2015. - Proizvodnja piva i primjena u ugostiteljstvu
Janko Jagarčec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2015. - Stavovi budućih hotelskih menadžera o GM hrani
Boris Knežević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2015. - Znanje o prehrani i razumijevanje oznaka na hrani
Petra Štiglić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2015. - Prilagodba ugostiteljske ponude nutricionističkim potrebama vegetarijanaca
Ana Laitkam

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2015. - Valorizacija autohtonih sireva Republike Hrvatske kroz turizam
Tea Stjepić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2015. - Istarska bijela vina: proizvodnja i turistička valorizacija
Anja Knežević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.9.2014. - Mediteranska prehrana kao element ugostiteljske i turističke ponude
Petra Marečić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Proizvodnja piva i pivski turizam
Ivana Jandrijević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Mogućnost turističke valorizacije istarskih vina
Antonela Jazvec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Vinarstvo i vinske ceste Slavonije
Filip Oštrić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Modeli vegetarijanske prehrane
Anja Bartolec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Implementacija HACCP sustava u objektu Kuća krčkog pršuta
Ivana Deže

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Specifične namirnice makrobiotičke prehrane
Silvia Matošević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Mlijeko i prerađevine mlijeka u ugostiteljstvu
Antonia Čorc

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
8.7.2014. - Nutritivni značaj mesa i mesnih prerađevina i njihova primjena u ugostiteljstvu
Petra Vidoš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
3.7.2008. - Hrana koja sadrži genetski modificirane organizme (GMO)
Mario Katavić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
3.7.2008. - Nutritivne karakteristike meda i drugih pčelinjih proizvoda
Slaven Salatić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
3.7.2008. - Integrirani sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane na primjeru tvornice «Zvečevo» d.d. Požega
Mato Zorić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
3.7.2008. - Mineralne vode i njihov utjecaj na zdravlje
Veronika Jantoš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Cjeloživotno obrazovanje

1.10.2010. - Pravilna prehrana
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj predmeta
Norma sati:
1.10.2010. - Sigurnost hrane
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
Norma sati:

Gostujući nastavnik

5.11.2012. - 9.11.2012. Croatia- specific features of regions, F&B products and typical dishes for tourism

Budapest Businees School, Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Norma sati:
1.9.2011. - 10.9.2011. The flavours of Croatia- blending tradition and regional development

Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria
gostujući nastavnik
Norma sati:
2.9.2010. - 11.9.2010. Croatian high-quality food&beverage products

Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria
gostujući nastavnik
Norma sati:

Osobni razvoj

5.7.2018. - Suradnička procjena nastave (peer-review)


Norma sati:
29.5.2018. - Učenje i poučavanje usmjereno na studente


Norma sati:
7.5.2018. - Definiranje ishoda učenja i njihovo usklađivanje s ostalim elementima nastavnog procesa: kurikulumsko-kompetencijski pristup u visokom obrazovanju


Norma sati:
10.4.2018. - 10.12.2018. Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje


Norma sati: 10 ECTS
4.9.2017. - 5.10.2017. Izrada e-kolegija u sustavu Moodle


Norma sati:
8.2.2016. - 12.2.2016. Academic Teachning Excellance- English as a Medium of Instruction


Norma sati:
16.11.2011. - Teaching with Case Studies: Tips and Techniques for Instructors


Norma sati:
1.11.2011. - Uvod u govorništvo


Norma sati:
30.6.2011. - Procjenjivanje i ocjenjivanje eseja


Norma sati:
10.4.2010. - E-učenje u nastavnom procesu


Norma sati: 3 ECTS
1.3.2002. - Diskusija kao nastavna metoda u visokom obrazovanju


Norma sati:

Obrazovni projekti

1.11.2017. - 1.11.2019. FOODBIZ – University and business learning for new employability paths in food and gastronomy

Financiranje: EU: Erasmus +; aktivnosti KA2 – Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja

Izdavaštvo

1.2.2012. - Trendovi u prehrani

Financiranje: Fakultet za menadžment u turizmu ii ugostiteljstvu
1.10.2009. - Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci

Financiranje: Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb

Znanstvena i umjetnička djelatnost

Znanstveni radovi

1. Pavičič Žeželj, S., Kenđel Jovanović, G., Krešić G
The association between the Mediterranean diet and high physical activity among the working population in Croatia
Medycyna Pracy 70 - 2019.

Q4
WOS

2. Liović, Nikolina ; Bošković, Perica ; Drvenica, Ivana ; Režek Jambrak, Anet ; Dropulić, Ana Marija ; Krešić, Greta ; Nedović, Viktor ; Zorić, Zoran ; Pedisić, Sandra ; Bilušić, Tea
Phenolic Extracts from Vaccinium corymbosum L. Loaded in Microemulsions and Liposomes as Enhancers of Olive Oil Oxidative Stability
Polish journal of food and nutrition sciences 69 23-33 - 2019.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=984090

3. Giacometti, Jasminka ; Bursać Kovačević, Danijela ; Putnik, Predrag ; Gabrić, Domagoj ; Bilušić, Tea ; Krešić, Greta ; Stulić, Višnja ; Barba, Francisco J. ; Chemat, Farid ; Barbosa-Cánovas, Gustavo ; Režek Jambrak, Anet
Extraction of bioactive compounds and essential oils from mediterranean herbs by conventional and green innovative techniques: A review
Food research international 113 245-262 - 2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=948449

4. Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Pleadin, Jelka ; Liović Nikolina ; Plepel Katarina
Parental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents´ cereals intake
Croatian Journal of Food Science and Technology 10 81-88 - 2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950345

5. Pavičić Žeželj, Sandra ; Tomljanović, Ana ; Kenđel Jovanović Gordana ; Krešić, Greta ; Peloza Cvijanović, Olga ; Dragaš-Zubalj, Nataša ; Pavlinić Prokurica, Iva
Prevalence, Knowledge and Attitudes Concerning Dietary Supplements among a Student Population in Croatia
International Journal of Environmental Research and Public Health 15 1058-1066 - 2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950346

6. Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka ; Liović, Nikolina ; Kučan, Petra ; Vujačić, Vesna ; Šušnić, Saša
Gender - specific differences in perception of menu labelling, witnessed among Hospitality Management students
Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition 13 4-11 - 2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=954501

7. Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Cvetnić, Luka ; Petrović, Marinko ; Pleadin, Jelka
The influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs
Croatian Journal of Food Science and Technology 9 158-167 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=914995

8. Lešić, Tina ; Kolarić Kravar, Sanja ; Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka
Nutritivna kvaliteta masti industrijskih kobasica
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu XIX 496-503 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=912054

9. Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Lešić, Tina ; Jurković, Martina ; Sokolić, Darja ; Gross- Bošković, Andrea ; Branežec, Katarina ; Pleadin, Jelka
Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids
Rivista italiana delle sostanze grasse 94 239-249 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=908731

10. Poljanec, Ivna ; Vahčić, Nada ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kudumija, Nina ; Pleadin, Jelka
Alergeni u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu XIX 420-427 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=897541

11. Pleadin, Jelka ; Vasilj, Višnja ; Lešić, Tina ; Frece, Jadranka ; Markov, Ksenija ; Krešić, Greta ; Vulić, Ana ; Bogdanović, Tanja ; Zadravec, Manuela ; Vahčić, Nada
Kemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu XIX 309-316 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=886689

12. Pleadin, Jelka ; Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Vulić, Ana ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Nutritional quality of different fish species farmed in the Adriatic Sea
Italian journal of food sciences 29 537-549 - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874336

WOS

13. Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka
Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack
Journal of food composition and analysis 46 70-77 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712

WOS

14. Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina
The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package
Acta alimentaria 45 36-44 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

15. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Inadequate water intake of breastfeeding women
Progress in Nutrition - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=815906

16. Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan
Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 18 54-60 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060

17. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Inadequate water intake of brestfeeding women
Progress in Nutrition 18 266-275 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

18. Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Kovačević, Dragan ; Gross-Bošković, Andrea ; Sokolić Darja ; Jurković, Martina ; Pleadin, Jelka
Estimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products
Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition 11 138-144 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=866343

19. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Inadequate water intake of brestfeeding women
Progress in Nutrition 18 266-275 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

20. Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan
Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 18 54-60 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060

21. Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka
Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack
Journal of food composition and analysis 46 70-77 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712

WOS

22. Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina
The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package
Acta alimentaria 45 36-44 - 2016.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

23. Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka
Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)
Italian journal of food sciences 27 151-159 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615

WOS

24. Krešić, Greta ; Nosić, MArio
Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja
Hrana u zdravlju i bolesti 4 16-27 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106

WOS

25. Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan
Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 17 428-434 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498

26. Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan
Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 17 534-540 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287

27. Krešić, Greta ; Nosić, MArio
Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja
Hrana u zdravlju i bolesti 4 16-27 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106

WOS

28. Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan
Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 17 534-540 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287

29. Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan
Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu 17 428-434 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498

30. Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka
Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)
Italian journal of food sciences 27 151-159 - 2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615

WOS

31. Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga
Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia
Collegium antropologicum 38 179-187 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644

32. Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan
Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu XVI 487-492 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767

WOS

33. Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Gadanec, Martina
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry,
279-291 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713636

34. Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Štiglić, Petra
Is nutrition label used as a weight control behaviour?
179-184 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=740144

35. Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga
Mediterranean Diet In Relation To Body Mass Index And Waist-To-Hip Ratio Among Sedentary Group Of Croatian Workers From Mediterranean Region
166-173 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812325

36. Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan
Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu XVI 487-492 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767

WOS

37. Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga
Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia
Collegium antropologicum 38 179-187 - 2014.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644

38. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica
Relationship between Mediterranean diet and breast milk fatty acid profile : a study in breastfeeding women in Croatia
Dairy Science & Technology 93 287-301 - 2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624980

WOS

39. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica
Dietary and breast milk trans fatty acids seen in Croatian breastfeeding women from Adriatic region
Journal of food and nutrition research 52 156-163 - 2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640353

WOS

40. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Mrduljaš, Nikolina
Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja
Mljekarstvo 63 158-171 - 2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640352

WOS

41. Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena L. ; Redžić, Dinka
Dietary intake of Croatian lactating women
Croatian journal of food science and technology 4 46-53 - 2012.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=674176

42. Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Mićović, Vladimir ; Štefanac Nadarević, Vesna
Cancer and Cardiovascular Diseases Nutrition Knowledge and Dietary Intake of Medical Students
Collegium Antropologicum 35 765-774 - 2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537993

WOS

43. Krešić, Greta ; Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran
Influence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems
Mljekarstvo 61 64-78 - 2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509521

WOS

44. G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. Herceg
Primjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane
Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske 60 11-19 - 2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509526

45. Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija ; Rimac Brnčić, Suzana ; Herceg, Zoran ; Batur, Verica ; Grčić, Iris
Rheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder
Mljekarstvo 61 79-91 - 2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509517

WOS

46. Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
Ultrasonic effect on physicochemical and functional properties of ? -lactalbumin
LWT- Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie- Food Science and Technology 43 254-262 - 2010.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=426201

WOS

47. Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet
Consumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study
Mljekarstvo 60 50-58 - 2010.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=452841

WOS

48. Krešić, Greta ; Sučić, Marko
Organic food in Croatia: production principles and outlook
Tourism and hospitality management 16 63-74 - 2010.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624977

49. Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Cvijanović, Olga ; Ivezić, Goran
The effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students
Collegium antropologicum 33 1047-1056 - 2009.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=459713

WOS

50. Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Mason, Timothy J. ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija
Physical properties of ultrasound treated soy proteins
Journal of food engineering 93 386-393 - 2009.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386126

WOS

51. Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Horvat, Anamarija
Daily intake of cereals among adolescents and reasons why they choose cereals
492-502 - 2009.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624981

52. Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet ; Herceg, Zoran ; Rimac Brnčić, Suzana
Influences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins
Journal of Food Engineering 87 64-73 - 2008.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326682

WOS

53. Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav ; Mandić, Milena L. ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra
Daily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories
Nutrition Research 28 156-165 - 2008.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=328041

WOS

54. Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population
372-380 - 2008.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=366238

55. Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
Effect of ultrasound treatment on particle size distribution and protein composition of soy protein isolate & concentrate suspensions
303-310 - 2008.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386129

56. Herceg, Zoran ; Režek, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Franetović, Mila
Effect of carbohydrates on the emulsifying, foaming and freezing properties of whey protein suspensions
Journal of Food Engineering 79 279-286 - 2007.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326662

WOS

57. Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran ; Režek, Anet
Effects of high pressure on functionality of whey protein concentrate and whey protein isolate
Lait 86 303-315 - 2006.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309951

WOS

58. Herceg, Zoran ; Krešić, Greta ; Bačić, Marija ; Juraga, Edita
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i ß - laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom
Mljekarstvo 56 67-81 - 2006.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=281848

59. Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav ; Ferenčević, I.
Dieting practices and knowledge about fibre and cereals among young females
222-231 - 2006.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=259844

60. Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
Influence of tribomechanical micronization on the physical and functional properties of whey proteins
International Journal of Dairy Technology 58 225-232 - 2005.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208227

WOS

61. Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran
Possibility of nutritional enrichment of whipped dairy products with whey proteins treated with high pressure
Mljekarstvo 55 83-99 - 2005.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208188

62. Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Režek, Anet
Funkcionalnost izolata i hidrolizata proteina sirutke
Mljekarstvo 55 171-184 - 2005.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208192

63. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Međugorac, Branka
Pesticide residues in fruits and vegetables from Croatian market
Acta Alimentaria 33 275-284 - 2004.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395439

WOS

64. Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav
The effects of processing on the nutritional composition and quality evaluation of candied celeriac
Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences 29 1-12 - 2004.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395440

65. Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav
Fulfillment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer
256-265 - 2004.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=169210

66. Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav
Zastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u dnevnoj hotelskoj ponudi
Mljekarstvo 52 125-135 - 2002.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=175893

67. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
Nutriciona valorizacija namirnica kontinentalnog dijela Republike Hrvatske
91-102 - 2002.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92021

68. Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav
Influence of some technological parameters on the quality of candied celery
141-147 - 2001.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92030

69. Krešić, Greta ; Dragović-Uzelac, Verica ; Saftić, Marta ; Blažević, Nikola
CEREAL BAKERY PRODUCTS ENRICHED WITH BIOFLAVONOIDS- NEW POSSIBILITIES OF FUNCTIONAL FOOD
111-121 - 2001.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92036

70. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Hegedušić, Vesna
Regionalna prehrana u funkciji zdravstvenog turizma
- 2000.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=91960

71. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Medjugorec, Branka
Food contamination and global ecology
297-309 - 2000.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=42162

72. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
405-410 - 1999.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=44107

73. Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE
281-288 - 1988.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=26159

Znanstvene knjige

1.
Krešić, Greta, Obrovac Glišić, Maja
Prehrambene navike i okolišna podloga debljine
Štimac, Davor Medicinska naklada, Hrvatsko društvo za debljinu - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852758
2.
Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Bilušić, Tea
Polyphenols- food sources and health benefits
Chavarri Hueda, Maria InTechOpen - 2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=889380
3.
Krešić, Greta
Prehrana tijekom dojenja
Zvonimir Šatalić Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista - 2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736588
4.
Krešić, Greta
Trendovi u prehrani( Dietary trends )
Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija - 2012.
5.
Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, Greta
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci( Food preservation- New methods )
Golden marketing-Tehnička knjiga - 2009.

Pozvana predavanja

1. Krešić Greta
Polifenoli-više od antioksidansa
3.Međunarodni kongres nutricionista, Zagreb - 8.11.2015.
2. Krešić, Greta;
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity
Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo, Omics International, Frankfurt - 19.8.2015.
3. Krešić Greta
Long chain polyunsaturated fatty acids in the dieta and milk of Croatian mothers at three months postpartum
IUNS 20th International Congress of Nutrition, Granada - 16.9.2013.

Kongresna priopćenja

1.
Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta
ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM Poster 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256
2.
Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA Poster 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255
3.
Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka
NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH Predavanje 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999
4.
Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka
NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH Predavanje 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999
5.
Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA Poster 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255
6.
Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta
ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM Poster 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska - 19.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256
7.
Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina
Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County Poster 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082
8.
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women Predavanje 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025
9.
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women Predavanje 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025
10.
Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina
Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County Poster 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082
11.
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea Poster 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911
12.
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea Poster 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia - 5.10.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911
13.
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis) Poster International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska - 21.9.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669
14.
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis) Poster International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska - 21.9.2018.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669
15.
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta
Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu Poster Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska - 13.10.2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315
16.
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta
Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu Poster Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska - 13.10.2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315
17.
Bošković, Perica ; Mrduljaš, Nikolina ; Režek, Jambrak, Anet ; Drvenica, Ivana ; Krešić, Greta ; Belužić, Robert ; Bugarski, Branko ; Bilušić, Tea
Enhancement of the olive oil oxidative stability by phenolics extracts from cultivated blueberry in microemulsions and in liposomes Poster European Biotechnology Congress Dubrovnik - 27.5.2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=895213
18.
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea Predavanje 19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal - 17.4.2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338
19.
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea Predavanje 19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal - 17.4.2017.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338
20.
Kresic, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Dujmovic, Mihela
Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women Poster 12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka - 23.10.2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=830318
21.
Krešić, Greta
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity Pozvano Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015 - 20.8.2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098
22.
Krešić, Greta
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity Pozvano Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015 - 20.8.2015.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098
23.
Gadanec, Martina ; Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry Poster 7 th International Congress Flour-bread ´13 ; 9 th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh ´13 Opatija, Hrvatska - 18.10.2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=649258
24.
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Mrduljaš, Nikolina
Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum Pozvano International Congress on Nutrition (20 ; 2013) Granada, Španjolska - 20.9.2013.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=643876
25.
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela
Weight retention during six months postpartum in a group of Croatian lactating women Poster European Nutrition Conference (11 ; 2011)) Madrid, Španjolska - 29.10.2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537966
26.
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga
Association of dietary habits and dietary fats to obesity and blood lipid profile in women of Primorsko-Goranska County Poster 7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists Opatija, Hrvatska - 23.9.2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=625256
27.
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Kenjerić, Daniela
Changes in maternal dietary intake and fatty acid composition of breast milk during six months of lactation Pozvano International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists (7 ; 2011) Opatija, Hrvatska - 23.9.2011.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537986
28.
Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra.
Fruits and vegetables consumption among normal weight, overweight and obese Croatian schoolchildren Poster 5th Central European Congress on Food Bratislava, Slovakia - 22.5.2010.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812742
29.
Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra
Do Croatian university students from North- Mediterranean area adhere to the Mediterranean dietary pattern? Poster International Conference on Diet and Activity Methods Washington, DC, USA - 7.6.2009.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812739
30.
Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Međugorac, Branka
Beverage consumption, physical activity and smoking habits in relation to body mass index among university students in Primorsko-goranska County, Croatia Poster CEFood Congress - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionst Cavrat, Hrvatska - 17.5.2008.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=361022
31.
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna
Effects of carboxymethylcellulose addition on some functional properties of high pressurized ß -lactoglobulin Poster Food- New opinios for the industry Lisabon, Portugal - 16.11.2007.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395435
32.
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population Poster 4th International Congress FLOUR - BREAD `07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, Hrvatska - 27.10.2007.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309808
33.
Krešić, Greta ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Šimundić, Borislav
Relationship between dieting practices, body mass index and consumption of fruit and vegetables in a group of Croatian university students Poster EGEA IV - The role of fruits and vegetables in the fight against obesity Brisel, Belgija - 19.4.2007.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=302708
34.
Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet
Influence of hydrocolloids addition and high pressure treatments on the rheological properties of whey protein model solutions Predavanje 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska - 20.10.2004.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=163707
35.
Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet
Influence of Hydrocolloids Addition and High Pressure Treatment on the Rheological Properties of Whey Protein Model Solutions Poster 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologies, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska - 20.10.2004.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395436
36.
Krešić, Greta ; Colić-Barić, Irena, Šimundić, Borislav
Fulfilment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer Poster International Congress FLOUR-BREAD 03 Opatija, Hrvatska - 22.11.2003.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395442
37.
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav
The effect of pre-treatment duration on the chemical composition of candied celeriac Poster 1st Central European Congress on Food and Nutrition Ljubljana, Slovenija - 25.9.2002.
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92042
38.
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša
Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma Poster 9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980
39.
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada
Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta Poster Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077
40.
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada
Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta Poster Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077
41.
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša
Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma Poster 9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980
42.
Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka
Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta Poster Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708
43.
Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka
Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta Poster Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska
Preuzeto sa: https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708

Znanstveni projekti

1. 1.1.2007. - 1.1.2013.
Prehrana i životna navike u očuvanju zdravlja; Istraživač ; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa; ;
2. 1.1.2007. - 1.1.2013.
Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane; Istraživač ; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa; ;
3. 1.1.2003. - 1.1.2007.
Razvoj novih funkcionalnih proizvoda i njihova stabilnost ; Istraživač ; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ; ;
4. 1.1.2001. - 1.1.2002.
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske ; Istraživač ; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa; ;
5. -
Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja; istraživač ; Hrvatska zaklada za znanost ; ;

Mentorstvo doktorandima

1. 1.1.2009. - 1.1.2011.
Mihela Dujmović; Doktorat Prehrana dojilja i sastav masnih kiselina majčinog mlijeka; Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek ; 06.07.2011. ;

Znanstveni skupovi

1. 11.10.2018. - 12.10.2018.
: 5th International Scientific Conference Trends in development of Tourism and Hospitality, Kotor Član znanstvenog odbora
2. 26.4.2018. - 27.4.2018.
Tourism and Hospitality Industry 2018 Opatija Član programskog odbora
3. 21.10.2014. - 24.10.2014.
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and nutritionists, Opatija Član znanstvenog odbora

Uredništva časopisa

1. 1.1.2015. - Tourism and Hospitality Management

2. 1.1.2013. - Hrana u zdravlju i bolest

3. 1.1.2012. - Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition

Recenzije

1. Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry
2. British Food Journal; Journal of Dairy Science; Italian Journal of Food Science; Hranom do zdravlja; Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry
3. Tourism and Hospitality Management; Journal of Agricultural and Food Chemistry; Acta Alimentaria
4. Mljekarstvo; Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition
5. Journal of Food and Nutrition Research; Hrana u zdravlju i bolesti; Croatian Journal of Food Science and Technology
6. Croatian Journal of Food Science and Technolog; Journal of Food and Nutrition Research; Mljekarstvo
7. Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition Nutrition Research Journal of Science of Food and Agriculture Nutrition Journal Food and Nutrition Sciences

Stručna djelatnost

Stručni projekti

1.
1.1.2014. - 1.9.2014.
Ponuda nutritivno uravnoteženih obroka
TOP-terme, Topusko, d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam  
Voditelj
2.
1.1.2012. - 1.6.2012.
Nutricionističko oblikovanje ponude hrane
Daruvarske toplice, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Daruvar  
Voditelj
3.
1.1.2008. - 1.1.2009.
Akcijski plan razvoja turizma općine Matulji
Općina Matulji  
Istraživač
4.
1.1.2007. - 1.1.2009.
Proizvodnja napitaka na osnovi sirutke
Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa. Odjel za tehnologijski razvitak  
istraživač
5.
1.1.2003. - 1.1.2005.
Glavni plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije
Primorsko-goranska županija  
Istraživač

Stručna aktivnost

1.
1.9.2014. -
Krešić, G., Dankić, K., Kardum, I. Jedi kao ja
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb  

Javno djelovanje

Popularizacija znanosti

1. 4.7.2018. -

2. 25.3.2018. - 100 Najzdravijih namirnica sviejta
Predtstavljanje knjige- moderator i recenzent
Grad Rijeka- Gradska vijećnica
3. 24.5.2013. - Šarenim tanjurom do zdravlja
Okrugli stol: Zdrava prehrana- slagalica zdravlja, povodom tjedna Crvenog križa
Crveni križ Opatija
4. 17.1.2013. - Pravilna prehrana u starijoj školske djece
predavanje
Osnovna škola Zamet
5. 16.5.2012. - Pravilna prehrana u starijoj životnoj dobi
predavanje
Udruga umirivljenika grada Kastva

Administrativna djelatnost

Rukovođenje na sveučilištu

1. 1.10.2014. - - Prodekanica za nastavu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
2. 1.10.2014. - - Članica
Odbor za osiguranje i unapređivanje kvalitete; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
3. 1.10.2014. - - Članica
Stručno vijeće Centra za studije Sveučilišta u Rijeci

Povjerenstva na sveučilištu

1. 20.7.2017. - - članica
Povjerenstvo za akademsko priznavanje i priznavanje razdoblja studija, Sveučilišta u Rijeci
2. 7.3.2017. - - članica
Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci
3. 1.1.2015. - - članica
Evaluacijski odbor za dodjelu potpora doktorandima Sveučilišta u Rijeci
4. 1.10.2014. - - Povjerenstvo za nastavu; Povjerenstvo za priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija; Povjerenstvo za međunarodnu razmjenu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5. 1.10.2014. - - članica
Povjerenstvo za međunarodnu suradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu