Portfelj
Kontakt
T 051212865
PROSTORIJA Katedra za tehnologiju i kontrolu namirnica (Vukovarska 11)
Vidljivost
Obrazovanje
05.10.2009. - 17.12.2009.
Expert in the tasting of virgin olive oil – university expert diploma
Titulo de experto en cata de aceites de oliva virgenes (7a edicion)
Universidad de Jaen, Facultad de Ciencias Experimentales – Departamento de Ingenería Química, Ambiental y de los Materiales
15.02.2008. - 16.09.2014.
Poslijediplomski doktorski studij
Prehrambena tehnologija
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
17.07.2001. - 30.06.2006.
Diplomirani sanitarni inženjer
Studij za diplomirane sanitarne inženjere
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
Radno iskustvo
15.5.2023. -
izvanredni profesor
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
01.11.2017. - 14.5.2023.
docentica
Sveučilište u Rijeci, Medicinski Fakultet
01.10.2014. - 31.10.2017.
znanstveni novak - poslijedoktorand
Sveučuilište u rijeci, Medicinski fakultet
02.07.2007. - 30.09.2014.
znantveni novak - asistent
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
Nagrade i priznanja
2.5.2011. - 29.7.2011.
Znanstveno istraživačka stipendija Alpe Adria Sveučilišta u Udinama, za tromjesečno poslijediplomsko usavršavanje na Sveučilištu u Udinama (Dipartimento di scienze degli alimenti).
15.1.2011. - 14.4.2011.
Znanstveno istraživačka stipendija Ministarstva Republike Slovenije za visoko obrazovanje, znanost i tehnologiju, za tromjesečno poslijediplomsko usavršavanje na Univerzi na Primorskem, Znanstveno raziskovalnom-središću Koper (UP ZRS), u Laboratoriju za preskušanje oljčnega olja.
5.9.2009. - 17.12.2009.
Stipendija Međunarodnog Vijeća za masline za sveučilišni specijalistički tečaj u organizaciji Sveučilišta u Jaénu (Španjolska) za eksperte u senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja.
14.12.2006.
Priznanje Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci najboljem diplomiranom sanitarnom inženjeru u akademskoj godini 2005./2006.
23.12.2002.
Priznanje Medicinskog Fakulteta u Rijeci za postignut uspjeh po kriteriju najbolje prosječne ocjene za sve predmete na I. godini studija za diplomirane sanitarne inženjere u akademskoj 2001./2002. godini.
2002. - 2006.
Stipendija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u razdoblju od 2002. do 2006. godine.
Članstva
2010. -
Udruga senzornih analitičara maslinovog ulja, Buje - član
Nastavna djelatnost
Kolegiji
1.10.2021. -
Tehnologija i kontrola kakvoće hrane biljnog podrijetla
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
doc. / izv. prof.
1.10.2020. -
Tehnologija i kontrola kakvoće hrane životinjskog podrijetla
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
doc. / izv. prof.
1.10.2019. - 30.9.2021.
Nutraceutici
Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam
Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija
doc.
1.10.2019. -
Sanitacija u poslovanju s hranom
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
doc. / izv. prof.
1.10.2015. -
Prehrambene tehnologije
Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam
Fakultet zdravstvenih studija, Sveučilište u Rijeci
Asistent / doc. / izv. prof.
1.10.2009. -
Sustavi sigurnosti hrane
Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Asistent / doc. / izv. prof.
1.10.2008. - 30.9.2021.
Tehnologija i kontrola kakvoće hrane II
Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Asistent / doc.
1.10.2008. - 30.9.2020.
Tehnologija i kontrola kaktvoće hrane I
Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Asistent / doc.
1.10.2008. -
Štetne tvari u hrani
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Medicinski fakultet, Sveučilište u Rijeci
Asistent / doc. / izv. prof.
1.10.2008. -
Uvod u prehrambene tehnologije
Preddiplomski studij Sanitarno inženjerstvo
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Asistent / doc. / izv. prof.
Mentor u završnim radovima
22.9.2023.
Primjena Nutri-Score kriterija u označavanju ulja i masti
Martina Lepur
Prijediplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
13.7.2023.
Uvjeti provođenja Fast Blue BB testa za određivanje ukupnih fenola u djevičanskom maslinovom ulju
Marija Marković
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
1.9.2022.
Sastav i nutritivna kvaliteta instant zobenih kaša na hrvatskom tržištu
Marijana Marina
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
29.9.2021.
Nutritivni sastav i prehrambene tvrdnje odabranih biljnih napitaka na hrvatskom tržištu
Biljana Glavak
Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam
Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija
23.9.2021.
Analiza nutritivnog sastava, prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji na mliječnim proizvodima obogaćenim bjelančevinama na hrvatskom tržištu
Iva Pastor
Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam
Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija
6.7.2020.
Povezanost fenolnog sastava lista masline i prihrane sadnica cinkom u hidroponskom uzgoju
Petra Otočan
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
24.9.2019.
Utjecaj temperature pripreme na fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti
Iva Previšić
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
26.9.2018.
Maceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja
Mihaela Benček
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
10.7.2018.
Varijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu
Dorotea Matešić
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
26.9.2017.
Termička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštice u preradi
Lara Sablić
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
20.9.2017.
Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline
Barbara Vuković
Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo
Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
Znanstvena djelatnost
Znanstveni radovi
2022.
Maslina kao tvornica fitokemikalija
Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Cukrov, M., Vidović, N., Polić Pasković, M., Kaliterna, J., Simonić Kocijan, S., Kinkela Devčić, M., Ban, D., Lukić, I., Palčić, I., Jukić Špika, M., Goreta Ban, S.
Proceedings of 57th Croatian and 17th International Symposium on Agriculture - 40-49.
2021.
Effect of Olive (Olea europaea L.) Variety on Leaf Biophenolic Profile
Cukrov, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Ban, D., Lukić, I., Goreta Ban, S., Pasković, I.
ACS - Agriculturae conspectus scientificus - 86 277-282
2021.
Biophenolic Profile Modulations in Olive Tissues as Affected by Manganese Nutrition.
Vidović, N., Pasković, I., Lukić, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Cukrov, M., Marcelić, Š., Ban, D., Talhaoui, N. et al.
Plants - 10 1724
Q1 WOS
2021.
Phenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation.
Majetić Germek, V., Žurga, P., Koprivnjak, O., Grozić, K., Previšić, I., Marcelić, Š., Goreta Ban, S., Pasković, I.
Czech journal of food sciences - 39 393-401
Q4 WOS
2020.
Fenolni profil lista masline sorte 'Istarska bjelica' pri različitoj koncentraciji bora u hranivoj otopini
Grozić, K., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Lukić, I., Brkljača, M., Urlić, B., Klanjac, J., Marcelić, Š., Ban, D., Kaliterna, J., Herak Ćustić, M., Goreta Ban, S.
Glasnik zaštite bilja - 43 56-62
2020.
Determination of the Variability of Biophenols and Mineral Nutrients in Olive Leaves with Respect to Cultivar, Collection Period and Geographical Location for Their Targeted and Well-Timed Exploitation. Plants
Lukić, I., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Marcelić, Š., Ban, D., Grozić, K., Lukić, M., Užila, Z., Goreta Ban, S. (2020)
Plants - 9 1667
Q1 WOS
2020.
Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent.
Pasković, I., Lukić, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Koprivnjak, O., Major, N., Grozić, K., Franić, M., Ban, D. et al.
Plants - 9 1099
Q1 WOS
2019.
Natural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar
Majetić Germek, V., Benček, M., Lukić, B., Broznić, D., Koprivnjak, O.
Croatian journal of food science and technology - 11 202-209
2019.
Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves.
Pasković, I., Soldo, B., Talhaoui, N., Palčić, I., Brkljača, M., Koprivnjak, O., Majetić Germek, V., Ban, D., Klanjac, J., Franić, M. et al.
Scientia horticulturae - 108688
Q1 WOS
2018.
Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti
Majetić Germek, V., Kosić, U., Biskupović, T., Poturiček, L., Koprivnjak, O.
Proceedings of 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture - 504-508
2016.
Phenols and volatiles of Istarska bjelica and Leccino virgin olive oils produced with talc, NaCl and KCl as processing aids.
Majetić Germek, V., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar‑Miklavčič, M., Conte, L. S., Koprivnjak, O.
Journal of the American Oil Chemists' Society - 93 1365-1372
Q2 WOS
2014.
Influence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.)
Majetić Germek, V., Koprivnjak, O., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar-Miklavčič, M., Conte, L.
Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - 93-98.
2013.
Influence of Phenols Mass Fraction in Olive (Olea europaea L.) Paste on Volatile Compounds in Buža Cultivar Virgin Olive Oil
Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco;
Journal of Agricultural and Food Chemistry - 61 5921–5927
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf400692m
Q1 WOS
2012.
Variability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures
Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, Urška;
Food Technology and Biotechnology - 50 216-221
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=124878
Q3 WOS
2012.
Obilježja prehrambene vrijednosti djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica, Leccino i Rosulja
Koprivnjak, O., Vrhovnik, I., Hladnik, T., Prgomet, Ž., Hlevnjak, B., Majetić Germek, V.
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam - 7 172-178
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=139925
2011.
Phenols in Olive Paste as Modulators of Volatiles from LOX Pathway in Virgin Olive Oils from Buža Cultivar
Majetić, V., Koprivnjak, O., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar-Miklavčič, M., Conte, L.
Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - 298-304.
2010.
Odabrani pokazatelji kvalitete istarskog meda bagrema
Lušić, D., Vulaković, M., Ivanec, I., Mišetić, D., Lasić, D., Galić, A., Majetić, V.
Proceedings of 45th Croatian and 5th International symposium on agriculture - 978-982.
2010.
Dynamics of oil quality parameters changes related to olive fruit fly attack
Koprivnjak, Olivera; Dminić, Ivana; Kosić, Urška; Majetić, Valerija; Godena, Sara; Valenčič, Vasilij;
European journal of lipid science and technology - 112 1033-1040
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ejlt.201000298/abstract
Q2 WOS
2010.
Effect of phospholipids on extraction of hydrophilic phenols from virgin olive oils
Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Malenica Staver, Mladenka; Lovrić, Alen; Blagović, Branka;
Food Chemistry - 119 698-702
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814609008929
Q2 WOS
2009.
Odabrani pokazatelji kvalitete medljikovaca Gorskog kotra 2006. i 2007. godine
Lušić, D., Nekić, D., Ožanić, M., Majetić, V., Malenica Staver, M.
Procedeengs of 44th Croatian and 4th International symposium on agriculture - 696-701.
2009.
Influence of free fatty acids, sterols and phospholipids on volatile compounds in olive oil headspace determined by solid phase microextraction-gas chromatography
Koprivnjak, Olivera; Bubola, Karolina Brkić; Majetić, Valerija; Škevin, Dubravka;
European Food Research and Technology - 229 539-547
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00217-009-1073-5
Q2 WOS
2008.
The antioxidant capacity and oxidative stability of virgin olive oil enriched with phospholipids
Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Valić, Srećko; Majetić, Valerija; Petričević, Sandra; Ljubenkov, Ivica;
Food Chemistry - 111 121-126
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814608003403
Q1 WOS
Kongresna priopćenja
11.2.2023. - 17.2.2023.
Olive leaf mineral and total phenolic concentrations: The effect of different cultivars
Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Marcelić, Š., Brkljača, M., Pošćić, F., Polić Pasković, M., Goreta Ban, S.
poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture Dubrovnik, Hrvatska
11.2.2023. - 17.2.2023.
Influence of flash thermal treatment on volatile compounds of virgin olive oil
Kraljić, K., Jukić Špika, M., Filipan, K., Smajić, E., Tokić, M., Balbino, S., Obranović, M., Žanetić, M., Ivanov , M., Herceg, Z., Stuparević, I., Majetić Germek , V., Škevin, D.
poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture Dubrovnik, Hrvatska
2.10.2022. - 6.10.2022.
Cultivar dependant variations of olive leaf oleuropein concentrations
Polić Pasković, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Marcelić, Š., Brkljača, M., Goreta Ban, S., Pasković, I.
predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
International Conference on Biodiversity and Molecular Plant Breeding Novigrad, Hrvatska
19.6.2022. - 24.6.2022.
Maslina kao tvornica fitokemikalija
Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Cukrov, M., Vidović, N., Polić Pasković, M., Kaliterna, J., Simonić Kocijan, S., Kinkela Devčić, M., Ban, D., Lukić, I., Palčić, I., Jukić Špika, M., Goreta Ban, S.
plenarno predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni
57th Croatian and 17th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
5.9.2021. - 10.9.2021.
Utjecaj gnojidbe borom na koncentracije oleuropeina i verbaskozida u listu masline (Olea europaea L.)
Grozić, K., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Palčić, I., Marcelić, Š. Ban, D., Kaliterna, J., Goreta Ban, S.
predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
5.9.2021. - 10.9.2021.
Različit fenolni odgovor na folijarnu primjenu K-silikata u lišću dvaju kultivara masline (Olea europaea L.)
Cukrov, M., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Palčić, I., Marcelić, Š., Ban, D., Lemić, D., Goreta Ban, S.
predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
12.11.2020.
Utjecaj folijarne primjene cinka na fenolni profil lista masline (Olea europaea L.)
Grozić, K., Soldo, B., Brkljača, M., Urlić, B., Palčić, I., Majetić Germek, V., Žurga, P., Kaliterna, J., Ban, D., Cukrov, M., Goreta Ban, S., Pasković, I.
predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni
Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena Poreč, Hrvatska
12.11.2020.
Utjecaj sorte na fenolni profil lista masline (Olea europea L.)
Cukrov, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Klanjac, J., Ban, D., Grozić, K., Goreta Ban, S., Pasković, I.
predavanje, sažetak, znanstveni
Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena Poreč, Hrvatska
16.2.2020. - 21.2.2020.
Utjecaj gnojidbe dušikom na fenolni sastav lista masline
Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Klanjac, J., Ban, D., Goreta Ban, S., Palčić, I., Pasković, I.
poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
55th Croatian and 15th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
16.2.2020. - 21.2.2020.
Razlike u ukupnim fenolima i antioksidativnom kapacitetu lista masline ovisno o kultivaru i lokaciji
Grozić, K., Majetić Germek, V., Žurga, P., Marcelić, Š., Klanjac, J., Major, N., Kaliterna, J., Ban, D., Goreta Ban, S., Pasković, I.
poster, sažetak, znanstveni, međunarodna recenzija
55th Croatian and 15th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
5.4.2019. - 6.4.2019.
Utjecaj temperature pripreme na fizikalno- kemijska svojstva i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti
Previšić, I., Majetić Germek, V., Lukić, B., Koprivnjak, O., Žurga, P., Klanjac, J., Pasković, I.
poster, sažetak, znanstveni
SANITAS 2019, 2.Studentski kongres zaštite zdravlja Rijeka, Hrvatska
8.6.2018. - 10.6.2018.
Sol, šećer i zasićene masti u dvopeku na hrvatskom tržištu
Matešić, D., Majetić Germek, V., Koprivnjak, O.
predavanje, sažetak, znanstveni
9. studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija s međunarodnim sudjelovanjem Rijeka, Hrvatska
13.4.2018. - 14.4.2018.
Porijeklo i sastojci dvopeka na hrvatskom tržištu
Matešić, D., Majetić Germek, V., Koprivnjak, O.
predavanje, sažetak, znanstveni
Sanitas 2018, 1. Studentski kongres zaštite zdravlja Rijeka, Hrvatska
23.02.2018.
Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti
Majetić Germek, Valerija; Kosić, Urška; Biskupović, Toni; Poturiček, Luka; Koprivnjak, Olivera
poster, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni
53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska
23.11.2017.
The assessment of compliance of organic food labeling with the existing legislative framework on the Croatian market – comparison with the status before Croatian accession to the European Union
Lušić, Dražen; Lovrović, Maša; Čendak, Ivana; Gržinčić, Bojana; Majetić Germek, Valerija; Vukić Lušić, Darija
predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni
Food Safety and Quality Congress with international participation, “New Achievements and Future Challenges” Opatija, Croatia
22.10.2014.
Influence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.)
Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco.
poster, međunarodna recenzija,objavljeni rad, znanstveni
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska
21.09.2011.
Phenols in Olive Paste as Modulators of Volatiles from LOX Pathway in Virgin Olive Oils from Buža Cultivar
Majetić, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco;
poster, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni
7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska
15.10.2010.
Odabrani pokazatelji kvalitete istarskog meda bagrema
Lušić, Dražen; Vulaković, Marko; Ivanec, Ivan; Mišetić, Dijana; Lasić, Dario; Galić, Antonija; Majetić, Valerija;
predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni
45th Croatian and 5th International Symposium on Agriculture Opatija, Hrvatska
16.02.2009.
Odabrani pokazatelji kvalitete medljikovaca Gorskog kotra 2006. i 2007. godine
Dražen Lušić, Dejana Nekić, Mateja Ožanić, Valerija Majetić, Mladenka Malenica Staver.
predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstven
44th Croatian and 4th International Symposium on Agriculture Opatija, Hrvatska
Recenzije
28.9.2023.
Food Technology and Biotechnology
30.06.2018.
Grasas y Aceites
Administrativna djelatnost
Povjerenstva izvan sveučilišta
2022. -
članica
Povjerenstvo za izradu Pravilnika o panelima za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja (Ministarstvo poljoprivrede)
Projekti
Znanstveni projekti
14.2.2020. - 31.12.2024.
Utjecaj inovativnih tehnologija na nutritivnu vrijednost, senzorska svojstva i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja iz hrvatskih autohtonih sorti maslina
suradnik
HRZZ 1.096.218,28 kn
2019. -
Analiza novih kompozitnih materijala i biljnih ekstrakata
suradnik
UNIRI 50.311,72 kn / god
1.12.2017. - 31.5.2023.
Bilinogojstvom do sekundarnih biljnih metabolita: primjena mineralnih hraniva i elicitora za povećanje koncentracije fenola u listu masline
suradnik
HRZZ 1.999.949,60 kn
2013. - 2018.
Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi
suradnik
UNIRI
01.09.2009. - 31.03.2012.
Smanjenje zagađenja i očuvanje biološke raznolikosti u poljoprivredi s naglaskom na maslinarstvo – ZOOB
suradnik
IPA, program prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.
01.07.2007. - 2013.
Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi
znanstveni novak, suradnik
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH
Projekti u znanosti - Suradnik na projektu
Prof. dr. sc.Srećko Valićprof.
Analiza novih kompozitnih materijala i biljnih ekstrakata spektroskopskim tehnikama
Tehničke znanosti