PORTFELJ / izv. prof. dr. sc. Valerija Majetić Germek dipl.sanit.ing.

Portfelj

izv. prof. dr. sc.

Valerija Majetić Germek

dipl.sanit.ing.

Medicinski fakultet

Katedra za tehnologiju i kontrolu namirnica

Kontakt

T 051212865

UNIRI e-mail

e-mail 1

PROSTORIJA Katedra za tehnologiju i kontrolu namirnica (Vukovarska 11)

Vidljivost

Obrazovanje

05.10.2009. - 17.12.2009.

Expert in the tasting of virgin olive oil – university expert diploma

Titulo de experto en cata de aceites de oliva virgenes (7a edicion)

Universidad de Jaen, Facultad de Ciencias Experimentales – Departamento de Ingenería Química, Ambiental y de los Materiales

15.02.2008. - 16.09.2014.

Poslijediplomski doktorski studij

Prehrambena tehnologija

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

17.07.2001. - 30.06.2006.

Diplomirani sanitarni inženjer

Studij za diplomirane sanitarne inženjere

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

Radno iskustvo

15.5.2023. -

izvanredni profesor

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

01.11.2017. - 14.5.2023.

docentica

Sveučilište u Rijeci, Medicinski Fakultet

01.10.2014. - 31.10.2017.

znanstveni novak - poslijedoktorand

Sveučuilište u rijeci, Medicinski fakultet

02.07.2007. - 30.09.2014.

znantveni novak - asistent

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

Nagrade i priznanja

2.5.2011. - 29.7.2011.

Znanstveno istraživačka stipendija Alpe Adria Sveučilišta u Udinama, za tromjesečno poslijediplomsko usavršavanje na Sveučilištu u Udinama (Dipartimento di scienze degli alimenti).

15.1.2011. - 14.4.2011.

Znanstveno istraživačka stipendija Ministarstva Republike Slovenije za visoko obrazovanje, znanost i tehnologiju, za tromjesečno poslijediplomsko usavršavanje na Univerzi na Primorskem, Znanstveno raziskovalnom-središću Koper (UP ZRS), u Laboratoriju za preskušanje oljčnega olja.

5.9.2009. - 17.12.2009.

Stipendija Međunarodnog Vijeća za masline za sveučilišni specijalistički tečaj u organizaciji Sveučilišta u Jaénu (Španjolska) za eksperte u senzorskom ocjenjivanju djevičanskih maslinovih ulja.

14.12.2006.

Priznanje Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci najboljem diplomiranom sanitarnom inženjeru u akademskoj godini 2005./2006.

23.12.2002.

Priznanje Medicinskog Fakulteta u Rijeci za postignut uspjeh po kriteriju najbolje prosječne ocjene za sve predmete na I. godini studija za diplomirane sanitarne inženjere u akademskoj 2001./2002. godini.

2002. - 2006.

Stipendija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u razdoblju od 2002. do 2006. godine.

Članstva

2010. -

Udruga senzornih analitičara maslinovog ulja, Buje - član

Nastavna djelatnost

Kolegiji

1.10.2021. -

Tehnologija i kontrola kakvoće hrane biljnog podrijetla

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

doc. / izv. prof.

1.10.2020. -

Tehnologija i kontrola kakvoće hrane životinjskog podrijetla

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

doc. / izv. prof.

1.10.2019. - 30.9.2021.

Nutraceutici

Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam

Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija

doc.

1.10.2019. -

Sanitacija u poslovanju s hranom

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

doc. / izv. prof.

1.10.2015. -

Prehrambene tehnologije

Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam

Fakultet zdravstvenih studija, Sveučilište u Rijeci

Asistent / doc. / izv. prof.

1.10.2009. -

Sustavi sigurnosti hrane

Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Asistent / doc. / izv. prof.

1.10.2008. - 30.9.2021.

Tehnologija i kontrola kakvoće hrane II

Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Asistent / doc.

1.10.2008. - 30.9.2020.

Tehnologija i kontrola kaktvoće hrane I

Diplomski studij Sanitarno inženjerstvo

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Asistent / doc.

1.10.2008. -

Štetne tvari u hrani

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Medicinski fakultet, Sveučilište u Rijeci

Asistent / doc. / izv. prof.

1.10.2008. -

Uvod u prehrambene tehnologije

Preddiplomski studij Sanitarno inženjerstvo

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Asistent / doc. / izv. prof.

Mentor u završnim radovima

22.9.2023.

Primjena Nutri-Score kriterija u označavanju ulja i masti

Martina Lepur

Prijediplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

13.7.2023.

Uvjeti provođenja Fast Blue BB testa za određivanje ukupnih fenola u djevičanskom maslinovom ulju

Marija Marković

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

1.9.2022.

Sastav i nutritivna kvaliteta instant zobenih kaša na hrvatskom tržištu

Marijana Marina

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

29.9.2021.

Nutritivni sastav i prehrambene tvrdnje odabranih biljnih napitaka na hrvatskom tržištu

Biljana Glavak

Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam

Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija

23.9.2021.

Analiza nutritivnog sastava, prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji na mliječnim proizvodima obogaćenim bjelančevinama na hrvatskom tržištu

Iva Pastor

Diplomski sveučilišni studij Klinički nutricionizam

Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija

6.7.2020.

Povezanost fenolnog sastava lista masline i prihrane sadnica cinkom u hidroponskom uzgoju

Petra Otočan

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

24.9.2019.

Utjecaj temperature pripreme na fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti

Iva Previšić

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

26.9.2018.

Maceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja

Mihaela Benček

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

10.7.2018.

Varijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu

Dorotea Matešić

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

26.9.2017.

Termička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštice u preradi

Lara Sablić

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

20.9.2017.

Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline

Barbara Vuković

Diplomski sveučilišni studij Sanitarno inženjerstvo

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet

Znanstvena djelatnost

Znanstveni radovi

2022.

Maslina kao tvornica fitokemikalija

Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Cukrov, M., Vidović, N., Polić Pasković, M., Kaliterna, J., Simonić Kocijan, S., Kinkela Devčić, M., Ban, D., Lukić, I., Palčić, I., Jukić Špika, M., Goreta Ban, S.

Proceedings of 57th Croatian and 17th International Symposium on Agriculture - 40-49.

2021.

Effect of Olive (Olea europaea L.) Variety on Leaf Biophenolic Profile

Cukrov, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Ban, D., Lukić, I., Goreta Ban, S., Pasković, I.

ACS - Agriculturae conspectus scientificus - 86 277-282

https://hrcak.srce.hr/clanak/382388

2021.

Biophenolic Profile Modulations in Olive Tissues as Affected by Manganese Nutrition.

Vidović, N., Pasković, I., Lukić, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Cukrov, M., Marcelić, Š., Ban, D., Talhaoui, N. et al.

Plants - 10 1724

Q1 WOS

2021.

Phenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation.

Majetić Germek, V., Žurga, P., Koprivnjak, O., Grozić, K., Previšić, I., Marcelić, Š., Goreta Ban, S., Pasković, I.

Czech journal of food sciences - 39 393-401

Q4 WOS

2020.

Fenolni profil lista masline sorte 'Istarska bjelica' pri različitoj koncentraciji bora u hranivoj otopini

Grozić, K., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Lukić, I., Brkljača, M., Urlić, B., Klanjac, J., Marcelić, Š., Ban, D., Kaliterna, J., Herak Ćustić, M., Goreta Ban, S.

Glasnik zaštite bilja - 43 56-62

https://hrcak.srce.hr/245383

2020.

Determination of the Variability of Biophenols and Mineral Nutrients in Olive Leaves with Respect to Cultivar, Collection Period and Geographical Location for Their Targeted and Well-Timed Exploitation. Plants

Lukić, I., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Marcelić, Š., Ban, D., Grozić, K., Lukić, M., Užila, Z., Goreta Ban, S. (2020)

Plants - 9 1667

Q1 WOS

2020.

Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent.

Pasković, I., Lukić, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Koprivnjak, O., Major, N., Grozić, K., Franić, M., Ban, D. et al.

Plants - 9 1099

Q1 WOS

2019.

Natural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar

Majetić Germek, V., Benček, M., Lukić, B., Broznić, D., Koprivnjak, O.

Croatian journal of food science and technology - 11 202-209

https://hrcak.srce.hr/230420

2019.

Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves.

Pasković, I., Soldo, B., Talhaoui, N., Palčić, I., Brkljača, M., Koprivnjak, O., Majetić Germek, V., Ban, D., Klanjac, J., Franić, M. et al.

Scientia horticulturae - 108688

Q1 WOS

2018.

Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti

Majetić Germek, V., Kosić, U., Biskupović, T., Poturiček, L., Koprivnjak, O.

Proceedings of 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture - 504-508

2016.

Phenols and volatiles of Istarska bjelica and Leccino virgin olive oils produced with talc, NaCl and KCl as processing aids.

Majetić Germek, V., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar‑Miklavčič, M., Conte, L. S., Koprivnjak, O.

Journal of the American Oil Chemists' Society - 93 1365-1372

Q2 WOS

2014.

Influence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.)

Majetić Germek, V., Koprivnjak, O., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar-Miklavčič, M., Conte, L.

Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - 93-98.

2013.

Influence of Phenols Mass Fraction in Olive (Olea europaea L.) Paste on Volatile Compounds in Buža Cultivar Virgin Olive Oil

Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco;

Journal of Agricultural and Food Chemistry - 61 5921–5927

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf400692m

Q1 WOS

2012.

Variability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures

Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, Urška;

Food Technology and Biotechnology - 50 216-221

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=124878

Q3 WOS

2012.

Obilježja prehrambene vrijednosti djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica, Leccino i Rosulja

Koprivnjak, O., Vrhovnik, I., Hladnik, T., Prgomet, Ž., Hlevnjak, B., Majetić Germek, V.

Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam - 7 172-178

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=139925

2011.

Phenols in Olive Paste as Modulators of Volatiles from LOX Pathway in Virgin Olive Oils from Buža Cultivar

Majetić, V., Koprivnjak, O., Butinar, B., Pizzale, L., Bučar-Miklavčič, M., Conte, L.

Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - 298-304.

2010.

Odabrani pokazatelji kvalitete istarskog meda bagrema

Lušić, D., Vulaković, M., Ivanec, I., Mišetić, D., Lasić, D., Galić, A., Majetić, V.

Proceedings of 45th Croatian and 5th International symposium on agriculture - 978-982.

2010.

Dynamics of oil quality parameters changes related to olive fruit fly attack

Koprivnjak, Olivera; Dminić, Ivana; Kosić, Urška; Majetić, Valerija; Godena, Sara; Valenčič, Vasilij;

European journal of lipid science and technology - 112 1033-1040

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ejlt.201000298/abstract

Q2 WOS

2010.

Effect of phospholipids on extraction of hydrophilic phenols from virgin olive oils

Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Malenica Staver, Mladenka; Lovrić, Alen; Blagović, Branka;

Food Chemistry - 119 698-702

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814609008929

Q2 WOS

2009.

Odabrani pokazatelji kvalitete medljikovaca Gorskog kotra 2006. i 2007. godine

Lušić, D., Nekić, D., Ožanić, M., Majetić, V., Malenica Staver, M.

Procedeengs of 44th Croatian and 4th International symposium on agriculture - 696-701.

2009.

Influence of free fatty acids, sterols and phospholipids on volatile compounds in olive oil headspace determined by solid phase microextraction-gas chromatography

Koprivnjak, Olivera; Bubola, Karolina Brkić; Majetić, Valerija; Škevin, Dubravka;

European Food Research and Technology - 229 539-547

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00217-009-1073-5

Q2 WOS

2008.

The antioxidant capacity and oxidative stability of virgin olive oil enriched with phospholipids

Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Valić, Srećko; Majetić, Valerija; Petričević, Sandra; Ljubenkov, Ivica;

Food Chemistry - 111 121-126

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814608003403

Q1 WOS

Kongresna priopćenja

11.2.2023. - 17.2.2023.

Olive leaf mineral and total phenolic concentrations: The effect of different cultivars

Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Marcelić, Š., Brkljača, M., Pošćić, F., Polić Pasković, M., Goreta Ban, S.

poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture Dubrovnik, Hrvatska

11.2.2023. - 17.2.2023.

Influence of flash thermal treatment on volatile compounds of virgin olive oil

Kraljić, K., Jukić Špika, M., Filipan, K., Smajić, E., Tokić, M., Balbino, S., Obranović, M., Žanetić, M., Ivanov , M., Herceg, Z., Stuparević, I., Majetić Germek , V., Škevin, D.

poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture Dubrovnik, Hrvatska

2.10.2022. - 6.10.2022.

Cultivar dependant variations of olive leaf oleuropein concentrations

Polić Pasković, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Marcelić, Š., Brkljača, M., Goreta Ban, S., Pasković, I.

predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

International Conference on Biodiversity and Molecular Plant Breeding Novigrad, Hrvatska

19.6.2022. - 24.6.2022.

Maslina kao tvornica fitokemikalija

Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Cukrov, M., Vidović, N., Polić Pasković, M., Kaliterna, J., Simonić Kocijan, S., Kinkela Devčić, M., Ban, D., Lukić, I., Palčić, I., Jukić Špika, M., Goreta Ban, S.

plenarno predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni

57th Croatian and 17th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

5.9.2021. - 10.9.2021.

Utjecaj gnojidbe borom na koncentracije oleuropeina i verbaskozida u listu masline (Olea europaea L.)

Grozić, K., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Palčić, I., Marcelić, Š. Ban, D., Kaliterna, J., Goreta Ban, S.

predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

5.9.2021. - 10.9.2021.

Različit fenolni odgovor na folijarnu primjenu K-silikata u lišću dvaju kultivara masline (Olea europaea L.)

Cukrov, M., Pasković, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Palčić, I., Marcelić, Š., Ban, D., Lemić, D., Goreta Ban, S.

predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

12.11.2020.

Utjecaj folijarne primjene cinka na fenolni profil lista masline (Olea europaea L.)

Grozić, K., Soldo, B., Brkljača, M., Urlić, B., Palčić, I., Majetić Germek, V., Žurga, P., Kaliterna, J., Ban, D., Cukrov, M., Goreta Ban, S., Pasković, I.

predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni

Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena Poreč, Hrvatska

12.11.2020.

Utjecaj sorte na fenolni profil lista masline (Olea europea L.)

Cukrov, M., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Klanjac, J., Ban, D., Grozić, K., Goreta Ban, S., Pasković, I.

predavanje, sažetak, znanstveni

Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena Poreč, Hrvatska

16.2.2020. - 21.2.2020.

Utjecaj gnojidbe dušikom na fenolni sastav lista masline

Žurga, P., Majetić Germek, V., Grozić, K., Marcelić, Š., Klanjac, J., Ban, D., Goreta Ban, S., Palčić, I., Pasković, I.

poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

55th Croatian and 15th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

16.2.2020. - 21.2.2020.

Razlike u ukupnim fenolima i antioksidativnom kapacitetu lista masline ovisno o kultivaru i lokaciji

Grozić, K., Majetić Germek, V., Žurga, P., Marcelić, Š., Klanjac, J., Major, N., Kaliterna, J., Ban, D., Goreta Ban, S., Pasković, I.

poster, sažetak, znanstveni, međunarodna recenzija

55th Croatian and 15th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

5.4.2019. - 6.4.2019.

Utjecaj temperature pripreme na fizikalno- kemijska svojstva i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti

Previšić, I., Majetić Germek, V., Lukić, B., Koprivnjak, O., Žurga, P., Klanjac, J., Pasković, I.

poster, sažetak, znanstveni

SANITAS 2019, 2.Studentski kongres zaštite zdravlja Rijeka, Hrvatska

8.6.2018. - 10.6.2018.

Sol, šećer i zasićene masti u dvopeku na hrvatskom tržištu

Matešić, D., Majetić Germek, V., Koprivnjak, O.

predavanje, sažetak, znanstveni

9. studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija s međunarodnim sudjelovanjem Rijeka, Hrvatska

13.4.2018. - 14.4.2018.

Porijeklo i sastojci dvopeka na hrvatskom tržištu

Matešić, D., Majetić Germek, V., Koprivnjak, O.

predavanje, sažetak, znanstveni

Sanitas 2018, 1. Studentski kongres zaštite zdravlja Rijeka, Hrvatska

23.02.2018.

Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti

Majetić Germek, Valerija; Kosić, Urška; Biskupović, Toni; Poturiček, Luka; Koprivnjak, Olivera

poster, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni

53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture Vodice, Hrvatska

23.11.2017.

The assessment of compliance of organic food labeling with the existing legislative framework on the Croatian market – comparison with the status before Croatian accession to the European Union

Lušić, Dražen; Lovrović, Maša; Čendak, Ivana; Gržinčić, Bojana; Majetić Germek, Valerija; Vukić Lušić, Darija

predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni

Food Safety and Quality Congress with international participation, “New Achievements and Future Challenges” Opatija, Croatia

22.10.2014.

Influence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.)

Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco.

poster, međunarodna recenzija,objavljeni rad, znanstveni

8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska

21.09.2011.

Phenols in Olive Paste as Modulators of Volatiles from LOX Pathway in Virgin Olive Oils from Buža Cultivar

Majetić, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco;

poster, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni

7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska

15.10.2010.

Odabrani pokazatelji kvalitete istarskog meda bagrema

Lušić, Dražen; Vulaković, Marko; Ivanec, Ivan; Mišetić, Dijana; Lasić, Dario; Galić, Antonija; Majetić, Valerija;

predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstveni

45th Croatian and 5th International Symposium on Agriculture Opatija, Hrvatska

16.02.2009.

Odabrani pokazatelji kvalitete medljikovaca Gorskog kotra 2006. i 2007. godine

Dražen Lušić, Dejana Nekić, Mateja Ožanić, Valerija Majetić, Mladenka Malenica Staver.

predavanje, međunarodna recenzija, objavljeni rad, znanstven

44th Croatian and 4th International Symposium on Agriculture Opatija, Hrvatska

Recenzije

28.9.2023.

Food Technology and Biotechnology

30.06.2018.

Grasas y Aceites

Administrativna djelatnost

Povjerenstva izvan sveučilišta

2022. -

članica

Povjerenstvo za izradu Pravilnika o panelima za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja (Ministarstvo poljoprivrede)

Projekti

Znanstveni projekti

14.2.2020. - 31.12.2024.

Utjecaj inovativnih tehnologija na nutritivnu vrijednost, senzorska svojstva i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja iz hrvatskih autohtonih sorti maslina

suradnik

HRZZ 1.096.218,28 kn

http://cro-in-evoo.pbf.hr/

2019. -

Analiza novih kompozitnih materijala i biljnih ekstrakata

suradnik

UNIRI 50.311,72 kn / god

https://portal.uniri.hr/Projekti/Details/01467?up=true

1.12.2017. - 31.5.2023.

Bilinogojstvom do sekundarnih biljnih metabolita: primjena mineralnih hraniva i elicitora za povećanje koncentracije fenola u listu masline

suradnik

HRZZ 1.999.949,60 kn

http://phytofarmol.iptpo.hr/

2013. - 2018.

Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi

suradnik

UNIRI

01.09.2009. - 31.03.2012.

Smanjenje zagađenja i očuvanje biološke raznolikosti u poljoprivredi s naglaskom na maslinarstvo – ZOOB

suradnik

IPA, program prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.

01.07.2007. - 2013.

Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi

znanstveni novak, suradnik

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH

Projekti u znanosti - Suradnik na projektu

UNIRI PROJEKTI 2018