prof.dr.sc. Slobodan Ivanović

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Prodekan / Zavod za ugostiteljstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Prodekan / Zavod za ugostiteljstvo

Obrazovanje

1.1.2003. - DOKTOR EKONOMSKIH ZNANOSTI Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija
1.1.1996. - Magistar ekonomskih znanosti Hotelijerski fakultet Opatija
1.1.1982. - Diplomirani ekonomist Hotelijerski fakultet Opatija
1.1.1972. - 1.1.1976. Ugostiteljski tehničar Ugostiteljska škola Opatija

Radno iskustvo

1.10.2014. - 25.5.2017. Prodekan za poslovne odnose Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
18.7.2013. - Redoviti profesor Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.1.2009. - 18.7.2013. Izvanredni profesor Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.1.2007. - 1.1.2014. Predstojnik Zavoda za ugostiteljstvo Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
1.9.2004. - 1.10.2009. Docent Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija
1.9.2001. - 31.8.2004. Viši predavač Hotelijerski fakultet Opatija
1.1.1994. - 1.1.2004. Profesor ekonomskih i stručnih predmeta Ugostiteljska škola Opatija
1.9.1981. - 31.8.1987. Stručni suradnik Hotelijerski fakultet Opatija

Nagrade i priznanja

23.9.2017. NAGRADA UDRUGE POSLODAVACA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE ZA INOVACIJE U PROCESU OBRAZOVANJA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
12.7.2017. NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO POVODOM DANA GRADA OPATIJE ZA DORINOS U RAZVOJU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA U OPATIJI
16.9.2009. Počasna titula "PROFFESSOR HONORIS CAUSA" Univerziteta za turizam i menadžment Skopje, Republika Makedonija
8.4.2002. Najuspješniji prosvjetni djelatnik u Republici Hrvatskoj.

Nastavna djelatnost

Kolegiji

1.10.2014. - Standardi u ugostiteljstvu
Diplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2012. - Spec.stud. Gastronomija i enologija
Poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij „Zdravstveni turizam"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2011. - Spec.stud. Menadžment procesa hrane i pića
Poslijediplomski specijalistički studij „Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2011. - Spec.stud. Menadžment procesa u odjelu hrane i pića
Poslijediplomski specijalistički studij „Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2010. - Strategijsko upravljanje korporacijom
Poslijediplomski doktorski studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2009. - 30.9.2014. Poduzetnički menadžment
Diplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2009. - Ekonomika ugostiteljstva
Preddiplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2002. - 30.9.2009. Ekonomika ugostiteljskih poduzeća
Preddiplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2002. - 30.9.2009. Međunarodna gastronomija i somelijerstvo
Preddiplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:
1.10.2002. - Menadžment gastronomije i restoraterstva
Preddiplomski sveučilišni studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu"
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati:

Mentor u završnim radovima

13.9.2017. - Hrvatska kuhinja kao turistički brend
Mila Grivičić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
13.9.2017. - Strateški pristup razvoju enofilnoga turizma u Republici Hrvatskoj
Ivana Fero
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Organizacija poslovnih procesa u hotelskom poduzeću
Dalija Šupica
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Važnost makrobiotičke prehrane u ugostiteljskoj ponudi
Marija Raukar
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Utjecaj religija na prehranu
Paula Mršić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Standardne operativne procedure odjela hrane i pića u hotelskom poduzeću
Elvis Ahmetbašić
Menadžment turističke destinacije
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Gastronomska ponuda na području Slavonije i Baranje
Josip Kožul
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Standardi prijemnoga odjela u funkciji zadovoljstva gosta
Valter Mikuljan
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Primjena USALI standarda u ugostiteljstvu
Dijana Badrić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Standardi u odnosima s javnošću hotelskih poduzeća
Ljiljana Dorotić Sadrić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Poslovno planiranje u hotelskom poduzeću
Kristian Madalen
Turističko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.9.2017. - Upravljanje investicijkim projektima u ugostiteljstvu
Nikola Krpan
Poslovno komuniciranje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Analiza organizacijske strukture u hotelu Park Plaza Histria
Ivana Vuković
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Obilježja europske gastronomije u turističkoj ponudi
Bernarda Kurtanjek
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Tradicija i bogatsvo američke kuhinje
Paulina Palić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Banketno poslovanje u restoraterstvu
Dajana Šamec
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Enogastronomski identitet Dubrovačko - neretvanske županije u turističkoj ponudi
Matea Ilić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Specifičnosti primjene i značaj halal standarda u ugostiteljstvu
Ana Bogovac
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Zadovoljstvo gosta kao mjerilo vrijednosti kvalitete hotelske usluge
Aleksandra Končar
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Strateški pristup standardima rada u hotelijerstvu Hrvatske
Daniela Rupčić
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Efikasnost i efektivnost centralne pripreme hrane u ugostiteljstvu (studija slučaja - Podravka food solution)
Zoran Delić
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Standardi upravljanja poslovnim rezultatom u ugostiteljstvu
Ante Bandić
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Organizacija sustava sigurnosti hrane u hotelskim poduzećima
Iva Luketa
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Standardi poslovne etike u Milenij hotelima
Sven Novoselić
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
10.7.2017. - Ekonomski aspekti poslovanja poduzeća u turizmu i ugostiteljstvu
Bojan Pacak
Financijsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
13.3.2017. - Upravljanje poslovnim rezultatom u hotelskom poduzeću
Maja Cvitanović
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
19.9.2016. - Važnost i značaj organizacijske strukture hotelskoga poduzeća
Marina Šumelj
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2016. - Enogastronomska ponuda kvarnerskih otoka u funkciji stvaranja brenda
Lovro Cerović
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2016. - Utjecaj prehrambenih trendova na ugostiteljsku ponudu u Republici Hrvatskoj
Zlatica Žulj
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2016. - Odnosi s javnošću kao proces u hotelskom poduzeću
Zorica Bazina
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5.9.2016. - Vinske regije i vina Francuske u turističkoj ponudi
Nataša Manestar
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5.9.2016. - Standardi sigurnosti hrane u hotelijerstvu
Vitomir Pašalić
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5.9.2016. - Enogastronomska ponuda središnje Istre u funkciji stvaranja brenda
Lara Foško
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5.9.2016. - Strateški pristup procesima kvalitete u hotelijerstvu
Marko Baljak
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
5.9.2016. - Organizacija cateringa i servisa u zrakoplovnim kompanijama
Vjekoslav Gačar
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Strateški pristup menadžmentu malih i srednjih poduzeća u turizmu
Jerolim Turčinov
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Hrvatske tradicionalne slastice u gastronomskoj ponudi
Ivana Šipuš
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Organizacija poslovanja restorana u ugostiteljstvu
Ante Bandić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Enogastronomska ponuda Samobora u funkciji stvaranja brenda
Tea Komarec
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Vina Hrvatske u kreiranju turističke ponude
Aleksandra Končar
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Istarska vina u turističkoj ponudi Hrvatske
Petra Koraca
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Organizacija i procesne funkcije u odjelu hrane i pića
Ivan Milovan
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Investicijski procesi u hotelijerstvu
Josipa Staroveški
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Upravljanje poslovnim rezultatom u hotelskom poduzeću (na primjeru Imperial d. d. Rab)
Manuela Nadalić-Šotić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Implementacija i primjena energetskih i ekoloških standarda u hotelskoj industriji na primjeru hotelskih poduzeća Istraturist i Sv. Martin na Muri
Maja Martinović
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Analiza i značaj standarda hotelskih poduzeća na području Dubrovačko-neretvanske županije
Ivan Musladin
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Usali u hotelijerstvu
Ivana Divković
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Primjena USALI standarda izvješćivanja u hotelijerstvu
Matija Dragčević
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.7.2016. - Halal standard u ugostiteljstvu
Taufiq Ghazal
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
28.6.2016. - Organizacija poslovnih funkcija u hotelijerstvu
Renato Šćulac
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
14.3.2016. - Enogastronomska obilježja Kvarnera u turističkoj ponudi
Ivor Dalsaso
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
22.2.2016. - Menadžersko komuniciranje u funkciji povećanja kvalitete hotelske usluge
Sandra Lazić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2015. - OPTIMALNI MODEL ORGANIZACIJE I FINANCIJSKO PRAĆENJE PROGRAMA ZA MLADE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Martin Knapić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2015. - PONUDA ZDRAVE I RAVNOTEŽENE PREHRANE U UGOSTITELJSTVU
Klaudija Pujac
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2015. - RAZVOJ I ANALIZA STANDARDA RADA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE
Ines Samovojska
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2015. - STANDARDI RAZVOJA KVALITETE ZDRAVSTVENOG TURIZMA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Marina Vukušić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - ENOGASTRONOMSKA PONUDA BUJŠTINE U FORMIRANJU TURISTIČKOG BRENDA
Ivan Brkljača
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - SUVREMENI TRENDOVI U GASTRONOMSKOJ PONUDI REPUBLIKE HRVATSKE
Andrea Ljevar
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - STRATEGIJSKI PRISTUP USLUŽNIM PROCESIMA U RESTORATERSTVU
Radomir Vidaković
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - TRADICIONALNA GASTRONOMSKA PONUDA ISTRE U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Loren Buršić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - POZICIONIRANJE I RAZVOJ VINSKOG TURIZMA U ISTRI
Diana Berljafa
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - EGZOTIČNA KUHINJA KAO SVJETSKI TREND
Maja Grgos
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.9.2015. - OBILJEŽJA PODUZETNIŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Klara Sivonjić
Hotelsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - PRINCIPI RAZVOJA VINSKOG TURIZMA U HRVATSKOJ
Josip Matovina
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - EKOLOŠKA HRANA KAO TREND U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Tea Horvatić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - ORGANIZACIJSKA KULTURA HOTELSKOG PODUZEĆA U FUNKCIJI ZADOVOLJSTVA GOSTA
Tajana Antolić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - ANALIZA ZASTUPLJENOSTI TRADICIONALNIH JELA OTOKA PAGA U GASTRONOMSKOJ PONUDI
Ivan Badurina
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - UPRAVLJANUJE KVALITETOM I STANDARDIMA U HOTELIJERSTVU CASE STUDY BLUESUN HOTELS & RESORTS
Marko Alebić
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - STANDARDI POSLOVNIH PROCESA U ODJELU HRANE I PIĆA CASE STUDY: "KEMPINSKI HOTEL ADRIATIC"
Viktorija Borković
Strateški menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - PRIMJENA EKOLOŠKIH STANDARDA U HOTELIJERSTVU
Ivan Puškarić
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - STANDARDI KAO TEMELJ USPJEŠNOSTI HOTELSKOG PODUZEĆA
Vanessa Hoeschele
Menadžment turističke destinacije
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - ZNAČAJ I PRIMJENA ISO STANDARDA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Tamara Vrljević
Menadžment turističke destinacije
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2015. - ZNAČAJKE I PRIMJENA SUSTAVA SIGURNOSTI HRANE U UGOSTITELJSTVU
Ljiljana Mikinac
Poslovni menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - VINA KONTINENTALNE HRVATSKE U FUNKCIJI STVARANJA TURISTIČKOG PROIZVODA
Matija Dragčević
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - TRADICIONALNA JELA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U KREIRANJU TURISTIČKE PONUDE
Dajana Bregović
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - ENOGASTRONOMIJA HRVATSKE U FUNKCIJI STVARANJA TURISTIČKOG BRANDA
Damjan Dražul
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - ENO - GASTRONOMSKA PONUDA MEĐIMURJA U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Hrvoje Kulić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - OBLICI ORGANIZACIJSKE STRUKTURE UGOSTITELJSKOG PODUZEĆA
Maja Martinović
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - ENOGASTRONOMSKA PONUDA DALMACIJE U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Vinko Zanki
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - STRATEGIJSKI PRISTUP RAZVOJA VINSKOG TURIZMA SLAVONIJE I BARANJE
Ana Kerovec
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - PRINCIPI ORGANIZACIJE MARKETING SLUŽBE U HOTELSKOM PODUZEĆU
Sara Radić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - ENOGASTRONOMSKE PONUDA ITALIJE KAO SVIJETSKOG BRENDA
Aleksandra Alagić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - PRINCIPI I ORGANIZACIJA POSLOVANJA U HOTELSKOM PODUZEĆU IMPERIAL D.D. RAB
Sara Stančić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
6.7.2015. - ZASTUPLJENOST EUROPSKIH VINA U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Vedran Tuškan
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
16.3.2015. - ZASTUPLJENOST ISTARSKIH VINA U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Luka Zdrilić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
16.3.2015. - KARAKTERISTIKE I PRIMJENA PROCESNOG MENADŽMENTA U HOTELIJERSTVU
Anita Kuntić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
16.3.2015. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA SJEVEROZAPADNE ISTRE U FUNKCIJI RAZVOJA DESTINACIJE
Ariana Jugovac
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
16.3.2015. - ULOGA I ZNAČAJ UČINKOVITOG FINANCIRANJA U UGOSTITELJSKOM PODUZEĆU
Andrej Rakipov
Poslovno komuniciranje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
15.9.2014. - INVESTICIJSKI RAZVOJ UGOSTITELJSTVA GRADA PAGA
Filip Oguić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - PONUDA TRADICIONALNIH VINA U UGOSTITELJSKOJ PONUDI KVARNERA
Glorija Blečić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ENOGASTRONOMIJE ISTRE U FUNKCIJI UNAPREĐENJA TURISTIČKE PONUDE
Jana Košćec
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - POZICIONIRANJE VINSKOG TURIZMA SLAVONIJE I BARANJE KAO TURISTIČKOG BRENDA
Zbigniew Pervan
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ODNOS ENOGASTRONOMIJE ISTRE I TOSKANE U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Gloria Goreta-Mrković
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ZASTUPLJENOST VEGETARIJANSKIH JELA U GASTRONOMSKOJ PONUDI
Ivana Vahtarić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - PODUZETNIČKI PRISTUP BRANDIRANJU ENOGASTRONOMSKE PONUDE HRVATSKOG ZAGORJA
Tamara Horvat
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - GASTRO - ENOLOŠKA PONUDA BOSNE I HERCEGOVINE
Perica Perić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ORGANIZACIJA BARSKOG POSLOVANJA U UGOSTITELJSTVU
Lea Štampar
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - UPRAVLJANJE POSLOVNIM PROCESIMA U HOTELU
Kristina Širanović
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - TRADICIONALNA ENOGASTRONOMSKA PONUDA DUBROVAČKO - NERETVANSKE ŽUPANIJE
Antonija Vidović
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - TRADICIONALNA GASTRONOMSKA PONUDA SLAVONIJE I BARANJE KAO PREPOZNATLJIV BRAND HRVATSKE
Helena Vukšić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - GASTRONOMSKA - ENOLOŠKA PONUDA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U FUNKCIJI STVARANJA BRANDA
Monika Rodeš
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - FRANCUSKA VINA KAO SVIJETSKI BRAND
Tena Janković
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ORGANIZACIJA POSLOVNIH PROCESA U RESTORATERSTVU
Antonija Čizmić
Menadžment
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - GASTRONOMSKO ENOLOŠKA PONUDA KVARNERA
Natalia Vignjević
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
9.9.2014. - ZNANSTVENO - TEHNOLOŠKI PARKOVI U FUNKCIJI PODUZETNIŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Mario Perić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - VAŽNOST I ZNAČAJ POSLUŽIVANJA VINA U UGOSTITELJSTVU
Josipa Banić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - MASLINOVO ULJE KAO HRVATSKI BREND
Ivana Maurović
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ULOGA I ZNAČAJ LOGISTIČKIH PROCESA NABAVE U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
Vjekoslav Gačar
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - VEGETARIJANSKA PREHRANA U GASTRONOMSKOJ PONUDI
Robert Birkić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - SPORTSKA PREHRANA KAO ELEMENT UGOSTITELJSKE PONUDE
Mateja Grbić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - TRADICIONALNA I GASTRONOMSKA PONUDA HRVATSKOG ZAGORJA
Tamara Brković
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - VINSKE CESTE KRAPINSKO - ZAGORSKE ŽUPANIJE U FORMIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Tajana Cerovečki
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ORGANIZACIJA POSLOVNIH PROCESA U HOTELSKOM PODUZEĆU KEMPINSKI HOTEL ADRIATIC
Mia Pandža
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - MALI OBITELJSKI HOTELI U FUNKCIJI BRANDIRANJA DESTINACIJE I STVARANJA ZADOVOLJSTVA GOSTA
Krešimir Bartoniček
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ORGANIZACIJA POSLOVNIH PROCESA U RESTORATERSTVU
Emina Prprović
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - HRVATSKA TRADICIONALNA GASTRONOMSKA PONUDA U FUNKCIJI ZADOVOLJSTVA GOSTA
Martina Topolko
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - OBRAZOVANJE I RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA U UGOSTITELJSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
Ivana Petak
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA SLAVONIJE U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Ines Samovojska
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - VAŽNOST I ZNAČAJ PRAVILNE PREHRANE U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Marina Vukušić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - TRADICIONALNA ENOGASTRONOMSKA PONUDA MEĐIMURJA U KRETANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Sara Kranjec
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ULOGA GASTRONOMIJE U RAZVOJU TURIZMA OTOKA BRAČA
Hrvoje Vrkić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO KAO POKRETAČ RAZVOJA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Tamara Vrljević
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - MJERENJE I OCJENJIVANJE POSLOVNE USPJEŠNOSTI UGOSTITELJSKOG PODUZEĆA
Vanessa Hoeschele
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA KRAPINSKO - ZAGORSKE ŽUPANIJE
Tatjana Hunjak
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - PRIMJENA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSKOM PODUZEĆU
Silvia Sever
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - PRINCIPI PRODAJE U HOTELSKOM PODUZEĆU NA PRIMJERU BLUESUN HOTELS AND RESORT
Marko Alebić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - CESTE MASLINARSTVA KAO HRVATSKI BREND
Marino Bošnjak
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ENOGASTRONOMSKA PONUDA KVARNERSKIH OTOKA KAO BRENDA
Marko Brulja
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - ZNAČAJ TARTUFA U GASTRONOMSKOJ PONUDI ISTRE
Mauro Iskra
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2014. - MEDITERANSKA PREHRANA KAO ELEMENT OBOGAČIVANJA UGOSTITELJSKE PONUDE
Iva Vrban
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - RAZVOJ I INOVACIJE HOTELSKIH PODUZEĆA U FUNKCIJI POVEĆANJA KONKURENTNOSTI
Ivana Kordić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - INTELEKTUALNI KAPITAL I INOVACIJE U STVARANJU KONKURENTSKE PREDNOSTI NA TURISTIČKOM TRŽIŠTU
Irma Omanović
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - GASTRONOMSKO - ENOLOŠKE IKONE KVARNERA U FUNKCIJI BRENDIRANJA DESTINACIJE
Daniela Smilović
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - PODUZETNIČKI MENADŽMENT U MALIM I SREDNJIM UGOSTITELJSKIM PODUZEĆIMA
Filip Berdin
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - PODUZETNIČKI PRISTUP RAZVOJU VINSKOG TURIZMA GRADA DARUVARA
Gabrijela Herout
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - USPOREDBA VINSKOG TURIZMA ISTRE I FRIULI VENEZIA GIULIA U STVARANJU TURISTIČKOG TRENDA
Marko Hrstić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - POZICIONIRANJE I UVJETI RAZVOJA VINSKOG TURIZMA AUSTRIJE U ODNOSU NA HRVATSKU
Valentina Krznar
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - STANDARDI PROIZVODNO - USLUŽNIH PROCESA U UGOSTITELJSTVU KAO TEMELJ POSLOVNE USPJEŠNOSTI
Jovana Radulović
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - TRADICIONALNA GASTRONOMSKA PONUDA HRVATSKE KAO BRAND
Dajana Tomišić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - PERSPEKTIVE I AKTUALNI TRENDOVI VINOGRADARSTVA I VINARSTVA U SVIJETU
Alan Knežević
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
7.7.2014. - ORGANIZACIJSKA STRUKTURA MARKETINGA U UGOSTITELJSKOM PODUZEĆU
Andrijana Turkalj
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
17.3.2014. - STRATEGIJSKI PRISTUP PODUZETNIŠTVU I MANADŽMENTU MALIH OBITELJSKIH HOTELA
Ivana Lazarin
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
17.3.2014. - INVESTICIJSKA ULAGANJA I NJIHOV ZNAČAJ U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
Roko Tulić
Poslovno komuniciranje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
30.9.2013. - ENOGASTRONOMSKA BAŠTINA REPUBLIKE HRVATSKE U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Marko Furlan
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
20.9.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA RURALNE ISTRE U FUNKCIJI KREIRANJA TURISTIČKOG PROIZVODA
Jana Rajnović
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
20.9.2013. - UTJECAJ ORGANIZACIJSKE KULTURE NA POSLOVANJE HOTELSKOG PODUZEĆA
Sandra Žigman
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
20.9.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP INVESTICIJSKIM ULAGANJIMA U UGOSTITELJSTVU
Ante Papić
Hotelsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
20.9.2013. - GASTRONOMOIJA I ENOLOGIJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Nataša Ostojić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
20.9.2013. - GASTRONOMSKI IDENTITET DALMACIJE U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Anita Bilić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ORGANIZACIJA POSLOVNIH PROCESA U HOTELSKOM PODUZEĆU
Marija Blagdan
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP RAZVOJU SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Ana Okreša
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA REPUBLIKE HRVATSKE U FUNKCIJI STVARANJA BRANDA
Iva Kolar
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ULOGA INOVATIVNOG MENADŽMENTA U STVARANJU KONKURENTSKIH PREDNOSTI
Amela Mujić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - AGROTURIZAM ISTRE KAO PREPOZNATLJIV HRVATSKI BREND
Matteo Simonetti
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - PRINCIPI RAZVOJA VINSKOG TURIZMA U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ
Vera Knežević
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - TEMELJNA OBILJEŽJA GASTRONOMSKO-ENOLOŠKE PONUDE ITALIJE
Jasmina Modrić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA ISTARSKE ŽUPANIJE U FUNKCIJI FORMIRANJA HRVATSKOG BRANDA
Dajana Mujakić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP RAZVOJU VINARSTVA U ISTRI
Kristina Karlović
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ULOGA GASTRONOMSKO-ENOLOŠKE PONUDE KVARNERA U PROMOCIJI TURISTIČKE REGIJE
Luka Dorčić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ZNAČAJ AUTOHTONE ENO-GASTRONOMSKE PONUDE U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Nikola Devčić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA DALMACIJE U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Ana Zadro
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžent u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKI IDENTITET I ENOLOŠKA PONUDA KVARNERA
Karlo Šneler
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA GRČKE KAO BRAND
Nikolina Miklec
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - FRANCUSKA KUHINJA KAO SVJETSKI BRAND
Natalija Čukman
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - SUVREMENI TRENDOVI U GASTRONOMSKOJ PONUDI
Janja Kovačević
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKO ENOLOŠKA PONUDA OTOKA CRESA U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Izidora Toić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - PRISTUP ORGANIZACIJI POSLOVNIH FUNKCIJA U HOTELSKOM PODUZEĆU
Dominik Pernarić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - STRUKTURNI PROCESI FINANCIJSKIH ULAGANJA U TURIZAM GORSKE HRVATSKE
Gorana Hajdin
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA ISTRE
Krešimir Omrčen
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ZNAČAJ VINSKOG TURIZMA U TURISTIČKOG PONUDI DALMACIJE
Ante Demo
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - INTELEKTUALNI KAPITAL KAO POKRETAČ POSLOVNE AKTIVNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Dora Dobovičnik
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - ASPEKTI RAZVOJA PODUZETNIŠTVA U UGOSTITELJSKO-TURISTIČKOM GOSPODARSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
Matija Grželj
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.9.2013. - VAŽNOST MENADŽERSKOG KOMUNICIRANJA ZA USPJEŠNOST POSLOVANJA U HOTELIJERSTVU
Ivona Lazić
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - EKOLOŠKA PONUDA I VINSKI TURIZAM U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Marko Drezga
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - MASLINOVO ULJE KAO HRVATSKI BREND
Luka Kučić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - UČINKOVITI PRISTUP ORGANIZACIJI POSLOVNIH PROCESA I FUNKCIJA U UGOSTITELJSKOM PODUZEĆU
Marko Miš
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - PONUDA VINA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA OPATIJSKE RIVIJERE
Paulo Načinović
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - ZNAČAJ I OBILJEŽJA PODUZETNIČKOG MENADŽMENTA U HRVATSKOJ U ODNOSU NA EUROPSKU UNIJU
Sandro Vujnović
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - ANALIZA PROCESNIH FUNKCIJA U HOTELSKOM PODUZEĆU
Elena Žugo
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP PODUZETNIČKIM AKTIVNOSTIMA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
Ivan Čapeta
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - PODUZETNIČKI PRISTUP RAZVOJU AGROTURIZMA U ISTRI
Leonard Lešković
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP ODJELU HRANE I PIĆA CASE: GRAND HOTEL 4 OPATIJSKA CVIJETA
Ines Kovač Ivanović
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - USLUŽNI PROCESI UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA U RESTORATERSTVU
Mladen Pejić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - TRENDOVI PREHRANE U UGOSTITELJSTVU
Ivana Vahtarić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - AUTOHTONA GASTRONOMSKO ENOLOŠKA PONUDA ISTRE KAO HRVATSKI BREND
Marta Barišić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - SUVREMENI TRENDOVI U UGOSTITELJSKOJ PREHRANI
Kristijan Pezelj
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - VAŽNOST I ZNAČENJE MEDITERANSKE PREHRANE U UGOSTITELJSTVU
Nikolina Šipić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.7.2013. - EKONOMSKI ASPEKTI HOTELSKOG PODUZEĆA
Petra Ćalić
Financijsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - GASTRONOMSKO - ENOLOŠKE IKONE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U STVARANJU KVALITETE I ZADOVOLJSTVA GOSTA
Andrijana Herceg
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - VINSKE REGIJE REPUBLIKE HRVATSKE U FUNKCIJI STVARANJA TURISTIČKOG PROIZVODA
Matija Varga
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA U FUNKCIJI UNAPREĐENJA TURISTIČKE DESTINACIJE MOSLAVINE I SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
Martina Mesić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - ULOGA LJUDSKIH POTENCIJALA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Ines Balorda
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - PODUZETNIČKI MENADŽMENT MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA U TURISTIČKOJ DESTINACIJI
Antonio Đaković
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP POTICANJU MALOG PODUZETNIŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Marin Kurelić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - INOVATIVNI PRISTUP PODUZETNIŠTVU I MENADŽMENTU MALIH OBITELJSKIH HOTELA
Lejla Rizvanović
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - KLASTER U FUNKCIJI KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA NA TURISTIČKOM TRŽIŠTU
Dunja Starčević-Pavešić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - GASRONOMSKO - ENOLOŠKA PROMIDŽBA ISTRE U FUNKCIJI BRENDIRANJA DESTINACIJE
Iva Džaja
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžent u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - GASTRO I ENO PONUDA ŠPANJOLSKE U FUNKCIJI STVARANJA BRANDA
Petra Ljubek
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžent u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - VAŽNOST GASTRONOMIJE I VINSKOG TURIZMA U OBLIKOVANJU TURISTIČKE PONUDE DALMACIJE
Sanja Juričević
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžent u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - ZASTUPLJENOST ZDRAVE HRANE U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Hana Berbić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP ORGANIZACIJI NABAVNE SLUŽBE U HOTELSKOM PODUZEĆU
Vladimir Dedić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - VINSKI TURIZAM ITALIJE KAO BRAND
Toni Rudan
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - STRATEŠKI PRISTUP POSLOVNIM PROCESIMA U HOTELSKIM KORPORACIJAMA
Ivan Barabaš
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP PODUZETNIČKOM MENADŽMENTU MALIH UGOSTITELJSKIH PODUZEĆA U ISTARSKOJ ŽUPANIJI
Dajana Bose
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
8.7.2013. - STRATEŠKI PRISTUP MALIM OBITELJSKIM HOTELIMA U RURALNOM DIJELU ISTRE
Lara Čekada
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA ISTRE U FUNKCIJI OBLIKOVANJA TURISTIČKOG PROIZVODA
Justina Klarić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - PRIMJENA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU
Diana Andrijanić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - HOTELSKO PODUZEĆE KAO OBJEKT ORGANIZACIJE U UGOSTITELJSTVU
Krešimir Belačić
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - VINA PRIMORSKE HRVATSKE U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Marko Hrstić
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - SPECIFIČNOSTI JAPANSKE KUHINJE U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Nikola Medved
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - HACCP SUSTAV KAO TEMELJ ZA USPJEŠNOST POSLOVANJA U UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI
Jovana Radulović
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP RAZVOJU MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA U UGOSTITELJSTVU
Filip Berdin
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ORGANIZACIJA I POSLOVANJE UGOSTITELJSKOG PODUZEĆA NA TURISTIČKOM TRŽIŠTU
Tajana Antolić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA VINSKOG TURIZMA U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA GRADA DARUVARA
Gabrijela Herout
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP VOĐENJU POSLOVNIH PROCESA ODJELA HRANE I PIĆA
Valentina Krznar
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ISTARSKA VINA U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA
Luka Zdrilić
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKO - ENOLOŠKA PONUDA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U FUNKCIJI STVARANJA BRANDA
Elena Fučec
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - VAŽNOST ZDRAVE I URAVNOTEŽENE PREHRANE U UGOSTITELJSTVU
Klaudija Pujac
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA KVARNERA
Dajana Tomišić
Međunarodni menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA I VAŽNOST PRAVILNE PREHRANE SPORTAŠA
Gordan Laginja
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA HRVATSKOG ZAGORJA U FUNKCIJI STVARANJA BRANDA
Tamara Horvat
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA I ZNAČAJ ČOKOLADE U GASTRONOMIJI
Andrijana Turkalj
Menadžment u turizmu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA ZRAKOPLOVNIH KOMPANIJA U PROMOCIJI GASTRONOMSKO-ENOLOŠKE PONUDE
Ivana Lojo
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA GRADA KASTVA KAO HRVATSKOG BRENDA
Kristina Lučić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - EKONOMSKI ASPEKTI POSLOVANJA HOTELA, CASE STUDY: HOTEL WESTIN, ZAGREB
Goran Petković
Hotelsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA KONTINENTALNE HRVATSKE
Neven Bahun
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - TEMELJNI PRINCIPI UČINKOVITE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE UGOSTITELJSKOG PODUZEĆA
Ivan Raštigorac
Turističko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA I VAŽNOST PODUZETNIČKOG MENADŽMENTA U HOTELSKOM PODUZEĆU
Ana Špelić
Financijsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - ULOGA I ZNAČAJ UČINKOVITE ORGANIZACIJSKE STRUKTURE UGOSTITELJSKOG PODUZEĆA
Slavko Španjol
Turističko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRO TURIZAM U KREIRANJU TURISTIČKOG PROIZVODA REPUBLIKE HRVATSKE
Marko Ivanović
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA KVARNERSKE REGIJE I OTOKA
Goran Tondini
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - VAŽNOST I ZNAČAJ HRVATSKIH VINA U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Boris Blažević
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKI IDENTITET DALMACIJE U TURISTIČKOJ PONUDI REPUBLIKE HRVATSKE
Ivan Profeta
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP MALOM PODUZETNIŠTVU U UGOSTITELJSTVU
Katarina Tominac
Hotelsko poslovanje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKO-ENOLOŠKA PONUDA OTOKA KRKA U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Adriano Jakšić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - MEDITERANSKA PREHRANA KAO TREND U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Violeta Perušić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - SLAVONIJA I BARANJA KAO ENO-GASTRONOMSKE DESTINACIJE
Frane Žudić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - EKONOMIKA INVESTICIJA U HOTELSKOM PODUZEĆU
Manuel Markotić
Menadžment
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.7.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
Marija Lončarek
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
11.3.2013. - MASLINARSTVO ISTRE U FUNKCIJI BRENDIRANJA DESTINACIJE
Andrea Paoletić
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.3.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA DALMACIJE
Damjanti Perković
Menadžment u hotelijerstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
4.3.2013. - ULOGA I ZNAČAJ HRVATSKIH VINA U UGOSTITELJSKOJ PONUDI
Valentina Ivaštanin
Menadžment događaja i slobodnog vremena
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.2.2013. - GASTRONOMSKA I ENOLOŠKA PONUDA HRVATSKOG ZAGORJA U FUNKCIJI STVARANJA BRENDA
Valentina Pavlek
Gastronomija i restoraterstvo
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
12.2.2013. - STRATEGIJSKI PRISTUP OBLIKOVANJU PODUZETNIČKE ORGANIZACIJE U HOTELIJERSTVU
Sandra Matoša
Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

Cjeloživotno obrazovanje

1.1.2011. -
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
voditelj
Norma sati: 400

Znanstvena i umjetnička djelatnost

Znanstveni radovi

1. Ivanović, Slobodan; Mikinac, Krešimir; Milojica, Vedran
Importance of Strategic Managing in Development a competitive Event Tourist Offer
23rd International Congress TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY 2016 TRENDS AND CHALLENGES 95-108 - 2016. http://www.fthm.uniri.hr/files/Kongresi/THI/Papers/2016/THI_April2016_95to108.pdf

A1

2. Ivanović, Slobodan; Milojica, Vedran; Roblek, Vasja
A Holistic Approach to Innovations in Tourism
International Conference on Economic and Social Studies ICESoS 2016 Regional Economic Development Entrepreneurship and Innovation 367-380 - 2016. https://icesos.ibu.edu.ba/wp-content/uploads/2017/01/ICESoS2016-ProceedingsBookFullBook1.2PRINT.pdf

WOS

3. Ivanović, Slobodan; Perman, Luka; Komšić, Jelena
Evaluating successful strategies in creation of innovative services in hospitality
23rd International Congress Tourism and Hospitality Industry - Trends and Challenges 109-121 - 2016. http://www.fthm.uniri.hr/files/Kongresi/THI/Papers/2016/THI_April2016_109to121.pdf

A1

4. Ivanović, Slobodan; Alkier, Romina; Milojica, Vedran
DEVELOPMENT PERSPECTIVES OF CITY TOURISM OFFER OF RIJEKA
Singidunum International Tourism Conference-2015 Tourism Destination Competitiveness 58-64 - 2015. http://portal.sitcon.singidunum.ac.rs/Media/files/2015/58-64.pdf

A2

5. Ivanović, Slobodan ; Perman, Luka ; Mikinac, Krešimir
Logistics in the function to optimize operations in department of food and beverages
Logistics Flows Managing in Tourism Destination 19-26 - 2012.

A2

6. Ivanović, Slobodan
PRESENTATION OF AUTOCHTONOUS ENOGASTRONOMIC OFFER
8th International Scientific Conference The Function of Management in Increasing Tourism Consumption Marketing Presentation of Accommodation and Destination Facilities Attracts Tourists and Encourages Consumption 31-37 - 2012.

A2

7. Ivanović, Slobodan; Mikinac, Krešimir; Perman, Luka
CROATIAN TOURISM TRENDS IN THE EUROPEAN UNION AND DEVELOPMENT GUIDELINES
21st Biennial International Congress TOURISM & HOSPITALITY INDUSTRY 2012 New Trends in Tourism and Hospitality Management 301-307 - 2012.

A1

8. Ivanović, Slobodan; Alkier Radnić, Romina; Jerak, Tonći
SIGNIFICANCE OF GOLF FOR REPOSITIONING OF ISTRIA ON THE TOURIST MARKET
6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY INTEGRATIVE POWER OF KINESIOLOGY 635-638 - 2011.

A2

9. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Krstevska, Gabriela
TRANSFORMATION OF HUMAN RESOURCES INTO HUMAN CAPITAL–BASE FOR ACQURING COMPETITIVE ADVANTAGE
20th Biennial International Congress TOURISM & HOSPITALITY INDUSTRY 2010 New Trends in Tourism and Hospitality Management 917-924 - 2010.

A1

10. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Mikinac, Krešimir
EVENT PLANNING AS A FUNCTION IN THE HOSPITALITY INDUSTRY
20th Biennial International Congress TOURISM & HOSPITALITY INDUSTRY 2010 New Trends in Tourism and Hospitality Management 925-930 - 2010.

A1

11. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Ribarović, Odri
THE ROLE OF INTERACTIVE MEDIA IN DEVELOPMENT OF CONTEMPORARY TOURIST COMMUNICATION AND IN REDEFINITION OF TOURIST IDENTITY
Society and Technology 2010 441-448 - 2010.

A2

12. Ivanović, Slobodan; Šušnjar, Nikola; Mikinac, Krešimir
Unutarnje i vanjske posljedice s kojima se timovi suočavaju u poslovnom okruženju
EABR & ETLC Conference 851 - 2010.

A2

13. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan; Ivanović, Vanja
The role and importance of practical classes in the teaching process
7th International Scientific Conference "Education-Technology-Computer Science- Theoretical and Practical Problems of Technology Education" 47-55 - 2009.

A2

14. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Bareša, Suzana
Human resource functions
7th International Scientific Conference "Education-Technology-Computer Science- Theoretical and Practical Problems of Technology Education" 281-291 - 2009.

A2

15. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan; Ivanović, Vanja
Contemporary trends in business education in hotel industry
6th International Scientific Conference "Technology-Computer Science-Education 2008: Theoretical and Practical Problems of ICT Education" 289-297 - 2008.

A2

16. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Pretula, Miroslav
GASTRONOMY AS A SCIENCE IN THE TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY
19th Biennial International Congress TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY 2008 New Trends in Tourism and Hospitality Management 571-579 - 2008.

A1

17. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan; Ivanović, Vanja
The influence of information technology on business process rengeneering in hotel business
5th International Conference "Technika- Informatyka-Edukacja-Teoretyczne i praktyczne problemy edukacji informatycznej" 232-240 - 2007.

A2

18. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado
Significance of the hotel employees satisfaction management
2nd International Congress "Progress in Tourism and Hospitality: Present and Future Challenges" 102-110 - 2006.

A2

19. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado
Quality of business information and decision in Hotel Management
4th International Conference "Technika- Informatyka-Edukacja 2006" 66-76 - 2006.

A2

20. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Ivanović Vanja
OFF-BOARD AND LODGING OFFER IN FUNCTION OF INCREASING OF TOURISTS' CONSUMPTION IN REPUBLIC OF CROATIA
5th International Scientific Conference Management in Function of Increasing the Tourism Consumption 123-134 - 2006.

A2

21. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Ivanović, Vanja
FUTURE OF ENTREPRENEURSHIP IN INFORMATION TECHNOLOGY, INNOVATION, EDUCATION AND TRAINING IN HOTEL MANAGEMENT
18th Biennial International Congress Tourism & Hospitality Industry 2006: New Trends in Tourism and Hospitality Management 913-927 - 2006.

A1

22. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Ivanović, Vanja
FUTURE OF ENTREPRENEURSHIP IN INFORMATION TECHNOLOGY, INNOVATION, EDUCATION AND TRAINING IN HOTEL MANAGEMENT
18th Biennial International Congress Tourism & Hospitality Industry 2006: New Trends in Tourism and Hospitality Management 913-927 - 2006.

A1

23. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis; Ivanović, Vanja
PREREQUISITE CONDITIONS OF BUSINESS DEVELOPMENT IN CROATIA ON ITS PATH TOWARDS EUROPEAN UNION
18th Biennial International Congress Tourism & Hospitality Industry 2006: New Trends in Tourism and Hospitality Management 223-246 - 2006.

A1

24. Pavia, Nadia; Ivanović, Slobodan
HOTEL OFFER ORGANIZATION AND BUSINESS EXCELLENCE
24th EuroCHRIE Congress "In Search of Exellence for Tomorrow´s Tourism, Travel and Hospitality" 1-5 - 2006.

A2

25. Perić, Jože; Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis
International Sources of Financing Public Private Partnerships
25th International Conference on Organizational Science Development CHANGE MANAGEMENT 847-860 - 2006.

A2

26. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado
Educating hotel management in applying information technology
3rd International Conference "Technika- Informatyka-Edukacja" 69-77 - 2005.

A2

27. Ivanović, Slobodan; Mujačević Elvis; Ivanović, Vanja
Basel II and its Impact on EU Economy
International Conference on Organizational Sciences Development-Synergy of Methodologies 1470-1477 - 2005.

A2

28. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis; Ivanović, Vanja
Risk Management in Global Financial Environment
24th International Conference on Organizational Science Development-Synergy of Methodologies 793-800 - 2005.

A2

29. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis
Enterprise Risk Management
17th Biennial International Congress Tourism and Hospitality Industry 2004 New Trends in Tourism and Hospitality Management 1 169-184 - 2004.

A2

30. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis; Ivanović, Vanja
Corporate Risk Management – Measuring and Managing Market Risk
4th International Scientific Conference Management in the Function of Increasing the Tourism Consumption 79-102 - 2004.

A2

31. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis; Ivanović, Vanja
Strategic Risk Management – Corporate Competitive Advantage
4th International Scientific Conference Management in the Function of Increasing the Tourism Consumption 103-116 - 2004.

A2

32. Ivanović, Slobodan; Mujačević, Elvis; Ivanović, Vanja
Credit Derivatives and its implication for bank portfolio management
2nd International Conference-Managing and Modelling of Financial Risks 167-178 - 2004.

A2

33. Ivanović, Slobodan
Strategy of Managements with Corporate Assets
4th International Scientific Conference Tourism and Insurance in the Contemporary Socio-Economic Conditions 535-545 - 2003.

A2

34. Ivanović, Slobodan
Capital Expediture Analysis
2nd International Scientific Conference Management in the Function of Increasing the Tourism Consumption 57-72 - 2000.

A2

35. Ivanović, Slobodan
Strategija planiranja poslovanja u hotelijerstvu
2nd International Scientific Conference Economics and Ecology in Function of Tourism Development 253-276 - 2000.

A2

36. Ivanović, Slobodan
Strategija razvoja poslovnih funkcija
International Scientific Conference Management in the Function of Increasing the Tourism Consumption 73-98 - 1998.

A2

37. Ivanović, Slobodan; Alkier, Romina; Milojica, Vedran
Selective Forms of Tourism in the function of repositioning Croatian Tourist Product
Hotellink 27 140-156

A2

38. Ivanović, Slobodan; Milenkovski, Ace; Milojica, Vedran
CROATIAN TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY: CURRENT STATE AND FUTURE DEVELOPMENTAL PERSPECTIVES
UTMS Journal of Economics 6 293-305

A1

39. Ivanović, Slobodan; Perman, Luka; Grlj, Ivana
IMPACT OF TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT ON BUSINESS EFFICIENCY IN THE FOOD AND BEVERAGE DEPARTMENT
UTMS Journal of Economics 6 321-330

A1

40. Ivanović, Slobodan; Vučenović, Danijel; Bareša, Suzana
IMPACT OF LOW-COST AIR TRAVEL ON TOURISM ECONOMY IN ZADAR COUNTY
UTMS Journal of Economics 5 113-120

A1

41. Ivanović, Slobodan; Rot, Eddy
Razvoj preduzetništva u destinaciji verskog turizma
Turističko poslovanje naučno stručni časopis 14 61-70 http://www.visokaturisticka.edu.rs/docs/tupos/tupos14/rad5.pdf

A2

42. Ivanović, Slobodan; Rot, Eddy; Pretula, Miroslav
SMALL ENTERPRENEURSHIP IN HOSPITALITY: CROATIAN EXPERIENCES
UTMS Journal of Economics 4 27-35

A1

43. Ivanović, Slobodan; Pretula, Miroslav; Rot, Eddy
INVESTMENT EFFICIENCY IN NEW HOTEL BUILDINGS IN CROATIA
UTMS Journal of Economics 3 129-140

A1

44. Ivanović, Slobodan; Mikinac, Krešimir; Perman, Luka
CRM DEVELOPMENT IN HOSPITALITY COMPANIES FOR THE PURPOSE OF INCREASING THE COMPETITIVENESS IN THE TOURIST MARKET
UTMS Journal of Economics 2 59-68

A1

45. Ivanović, Slobodan; Mikinac, Krešimir; Perman, Luka
MOLECULAR GASTRONOMY IN FUNCTION OF SCIENTIFIC IMPLEMENTATION IN PRACTICE
UTMS Journal of Economics 2 139-150

A1

46. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Šušnjar, Nikola
Analysis of structural components within the hospitality industry
The Business of Tourism 5 49-54

A2

47. Ivanović, Slobodan; Galičić, Vlado; Šušnjar, Nikola
LEADING EFFECTIVE MEETINGS IN A HOSPITALITY ORGANIZATION
UTMS Journal of Economics 1 13-18

A1

48. Ivanović, Slobodan; Katić, Antonia; Mikinac, Krešimir
CLUSTER AS A MODEL OF SUSTAINABLE COMPETITIVENESS OF SMALL AND MEDIUM ENTREPRENEURSHIP IN THE TOURIST MARKET
UTMS Journal of Economics 1 45-54

A1

49. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
KEY ACCOUNT DATABASE MANAGEMENT IN HOSPITALITY
Informatologia 42 173-179

A1

50. Ivanović, Slobodan; Blažević, Maja
Human resource management in the hospitality industry
Tourism and hospitality management 15 107-116

A1

51. Ivanović, Slobodan; Mikinac, Krešimir
Religion-based attractions and their management in tourism destinations
UTMS - Zbornik Predizvici i perspektivi vo turizmot i menadzmentot 1 26-30

A2

52. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
USING THE “LEARN MODEL” TO RESOLVE GUEST COMPLAINTS
Tourism and hospitality management 14 241-250

A1

53. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
Quality Management of Hotel Information System
Informatologia 41 286-292

A1

54. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA I ORGANIZACIJSKA KULTURA HOTELSKIH PODUZEĆA
Informatologia 41 33-38

A1

55. Alkier Radnić, Romina; Stipanović, Christian; Ivanović, Slobodan
Rezultati empirijskog istraživanja stavova stanovništva o turističkoj ponudi Kvarnera i njegovih destinacija
Tourism and hospitality management 13 77-157

A1

56. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
Prerequisites to the success of hotel products
Tourism and hospitality management 13 557-570

A1

57. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
DEHUMANIZATION OF HOSPITALITY INDUSTRY USING INFORMATION-COMMUNICATION TECHNOLOGIES
Informatologia 40 223-228

A1

58. Ivanović, Slobodan; Vujić, Vidoje
International logistics in flight catering
Tourism and hospitalty management 13 583-594

A1

59. Vujić, Vidoje; Ivanović, Slobodan
Benchmarking human potential
Tourism and hospitalty management 13 499-506

A1

60. Galičić Vlado; Ivanović, Slobodan
Primjena ekspertnog sustava u hotelskom poslovanju
Informatologia 39 185-188

A1

61. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
COMPUTERIZATION OF RECEPTION DESK BUSINESS IN HOTEL
Tourism and hospitalty management 12 111-122

A1

62. Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan; Mijolović, Davor
INFORMATIZACIJA HOTELSKE PRODAJE
Tourism and hospitalty management 10 79-92

A1

63. Cetinski, Vinka; Ivanović, Slobodan
STRATEŠKO UPRAVLJANJE HRVATSKIM TURIZMOM NA RAZINI PODUZEĆA
Tourism and hospitalty management 9 65-78

A1

64. Ivanović, Slobodan
INOVATIVNI TURISTIČKI PROIZVOD U FUNKCIJI HOTELSKE INDUSTRIJE
Tourism and hospitalty management 9 79-95

A1

65. Ivanović, Slobodan
Faktori poslovnog uspjeha hotelskog poduzeća
Tourism and hospitalty management 9 139-152

A1

Znanstvene knjige

1. Autor
Ivanović, Slobodan
Ekonomika ugostiteljstva
Sveučilišni udžbenik Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Opatija - 2012.
2. Koautor
Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
Menadžment zadovoljstva gosta
Sveučilišni udžbenik Galičić, Vlado Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Opatija - 2008.
3. Koautor
Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan; Lupić, Marijan
HOTELSKA PRODAJA I RECEPCIJSKO POSLOVANJE
Sveučilišni udžbenik Radišić, Franjo ; Cerović, Zdenko Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Opatija - 2005.
4. Koautor
Cerović, Zdenko; Galičić, Vlado; Ivanović, Slobodan
Menadžment hotelskog domaćinstva
Sveučilišni udžbenik Radišić, Franjo ; Ružić, Drago Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Opatija - 2005.
5. Autor
Ivanović, Slobodan
Kuharstvo 1
Udžbenik Školska knjiga Zagreb Zagreb - 2001.
6. Autor
Ivanović, Slobodan
Kuharstvo 3
Udžbenik Školska knjiga Zagreb Zagreb - 1997.

Znanstveni projekti

1. 1.10.2017. - 1.10.2019.
HRVATSKA KAO VIRTUALNA TURISTIČKA DESTINACIJA: LINGVISTIČKA I ANALIZA OSJEĆAJA; Istraživač u timu; Sveučilište u Rijeci; 20.000,00 kuna; https://www.fthm.uniri.hr/index.php/projekti-uniri-2017-2018/zp-uniri-6-17
2. 1.10.2016. - 1.10.2018.
ANALIZIRANJE I PROGNOZIRANJE TURISTIČKE PONUDE I POTRAŽNJE U REPUBLICI HRVATSKOJ PRIMJENOM KVANTITATIVNIH METODA; Istraživač u timu; Sveučilište u Rijeci; 19.700,00 kuna; https://www.fthm.uniri.hr/index.php/projekti-uniri-2016/zp-uniri-5-16
3. 1.1.2007. - 1.1.2012.
Upravljanje logističkim procesima u turističkoj destinaciji; Istraživač; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske; ;
4. 1.1.2003. - 1.1.2007.
Turistička regionalizacija u globalnim procesima; Suradnik-istraživač; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH; ;
5. -
; ; ; ;

Mentorstvo doktorandima

1. 1.1.2018. -
Ivana Čosić; Doktorat PODUZETNIČKI PRISTUP PRAĆENJA EFIKASNOSTI POSLOVANJA U UGOSTITELJSKIM PODUZEĆIMA; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; ;
2. 1.1.2018. -
Ivan Čapeta; Doktorat RAZVOJ OBITELJSKOG PODUZETNIŠTVA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU KROZ STVARANJE HRVATSKOG BRANDA; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; ;
3. 1.1.2017. -
Angela Milenkovska Klimoska; Doktorat UTJECAJ MALOG PODUZETNIŠTVA U HOTELIJERSTVU NA SEZONALNOST HRVATSKOG TURIZMA; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; ;
4. 30.1.2013. - 17.4.2015.
Eddy Rot; Doktorat PODUZETNIČKA ORGANIZACIJA MODELA RAZVOJA VJERSKOG TURIZMA; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 17.04.2015.;
5. 21.1.2013. - 20.11.2015.
Iva Bahunek; Doktorat MODELI INOVACIJSKIH PROCESA ETIČKOG UPRAVLJANJA U HRVATSKOM HOTELIJERSTVU; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 20.11.2015.;
6. 31.1.2012. - 21.12.2015.
Luka Perman; Doktorat PODUZETNIČKI PRISTUP IMPLEMENTACIJI NOVIH TEHNOLOGIJA U ODJELU HIP-A; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 21.12.2015.;
7. 31.1.2012. - 7.12.2015.
Krešimir Mikinac; Doktorat STRATEGIJSKI PRISTUP INOVACIJSKIM PROCESIMA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA U HOTELSKIM PODUZEĆIMA; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 07.12.2015.;
8. 1.1.2011. - 12.6.2017.
Danijel Vučenović; Doktorat UTJECAJ PERCEPCIJE SIGURNOSTI NA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA U TURIZMU; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 12.06.2017.;
9. 22.3.2010. - 27.6.2012.
Miroslav Pretula; Doktorat EFIKASNA I EFEKTIVNA ULAGANJA U SMJEŠTAJNE KAPACITETE U FUNKCIJI STRATEGIJSKOG RAZVOJA HRVATSKE HOTELSKE INDUSTRIJE; Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu; 27.6.2012.;
10. 14.1.2005. - 3.11.2010.
Sanjin Stanković; Magisterij STRATEŠKO PLANIRANJE POSLOVNIH POLITIKA U UGOSTITELJSTVU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 03.11.2010.;
11. 14.1.2005. - 25.10.2010.
Tomislav Vukušić; Magisterij RAZVOJ INOVATIVNOG PODUZETNIŠTVA U INFORMATIZACIJI I OBRAZOVANJU KADROVA U TURIZMU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 25.10.2010.;
12. 14.1.2005. - 18.10.2010.
Antonija Katić; Magisterij KLASTER KAO MODEL ODRŽIVE KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA NA TURISTIČKOM TRŽIŠTU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 18.10.2010.;
13. 14.1.2005. - 18.10.2010.
Saša Dimić; Magisterij STRATEGIJSKI PRISTUP RAZVOJU TURIZMA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI; Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu; 18.10.2010.;
14. 14.1.2005. - 12.10.2010.
Dubravka Ćuška Pešut; Magisterij STRATEGIJSKI PRISTUP PROCESIMA NABAVE U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 12.10.2010.;
15. 14.1.2005. - 6.7.2010.
Amela Hanić; Magisterij INOVACIJSKI PRISTUP PODUZETNIČKOM MENADŽMENTU U MALIM HOTELIMA; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 06.07.2010.;
16. 14.1.2005. - 27.10.2009.
Iva Baldaš; Magisterij STRATEGIJSKI PRISTUP STVARANJU KONKURENTNE PREDNOSTI HOTELSKIH KORPORACIJA U ISTRI; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 27.10.2009.;
17. 14.1.2005. - 31.3.2009.
Ante Žarković; Magisterij POZICIONIRANJE TURIZMA U SREDNJOJ DALMACIJI KROZ RAZVOJ KAMPINŠKOG TURIZMA; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 31.03.2009.;
18. 14.1.2005. - 31.3.2009.
Ivona Gelemanović; Magisterij PODUZETNIČKA VIZIJA RAZVOJA TURIZMA I UGOSTITELJSTVA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 31.03.2009.;
19. 14.1.2005. - 30.6.2008.
Željko Dijan; Magisterij ENOLOŠKA PONUDA REPUBLIKE HRVATSKE U FUNKCIJI TURISTIČKE PROMIDŽBE; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 30.06.2008.;
20. 14.1.2005. - 13.2.2008.
Miroslav Pretula; Magisterij SELEKTIVNI OBLICI TURIZMA U HRVATSKOJ U USPOREDBI SA SLIČNIM EUROPSKIM I SVJETSKIM DESTINACIJAMA; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 13.02.2008.;
21. 25.3.2004. - 10.11.2010.
Miodrag Mlačić; Magisterij PODUZETNIČKA VIZIJA RAZVOJA ŠPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA MEDVEDNICA-ZAGREB; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 10.11.2010.;
22. 25.3.2004. - 30.6.2008.
Gabi Stroligo Herceg; Magisterij GASTRONOMSKE IKONE LIBURNIJE I ISTRE U FUNKCIJI OBLIKOVANJA TURISTIČKE PONUDE REPUBLIKE HRVATSKE; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 30.06.2008.;
23. 7.3.2004. - 14.3.2006.
Martina Balija; Magisterij RAZVOJNI PRAVCI HOTELSKE I TURISTIČKE PONUDE GRADA ZAGREBA; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 14.03.2006.;
24. 1.3.2004. - 29.4.2010.
Dinko Bilić; Magisterij KOMUNALNA INFRASTRUKTURA U FUNKCIJI RAZVOJA TURIZMA GRADA ZAGREBA; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 29.04.2010.;
25. 1.3.2004. - 20.6.2007.
Maja Blažević; Magisterij STRATEGIJA RAZVOJA RURALNOG TURIZMA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 20.06.2007.;
26. 1.3.2004. - 27.6.2006.
Ksenija Beljan; Magisterij OPTIMALIZACIJA UPRAVLJANJA POSLOVNIM FUNKCIJAMA U HOTELIJERSTVU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 27.6.2006.;
27. 2.6.2003. - 10.6.2009.
Aleksandar Tidić; Magisterij OPTIMALIZACIJA ORGANIZACIJSKOGA SUSTAVA HOTELSKE KOMPANIJE; Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu; 10.06.2009.;
28. 28.2.2003. - 20.6.2007.
Daniela Soldić Frleta; Magisterij NOVI RAZVOJNI PRAVCI U TURIZMU I TURISTIČKOM MENADŽMENTU REPUBLIKE HRVATSKE; Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu; 20.06.2007.;
29. 7.1.2003. - 16.5.2006.
Anica Jagustin; Magisterij PROCESI NADZORA NAD GOSPODARENJEM U HRVATSKOM TURIZMU; Menadžment u suvremenom hotelijerstvu; 16.05.2006.;
30. 22.5.2001. - 29.4.2010.
Tomislav Šepić; Magisterij VIZIJA RAZVOJA HRVATSKOG TURIZMA I UGOSTITELJSTVA U ODNOSU NA EUROPSKU UNIJU; Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu; 29.04.2010.;

Stručna djelatnost

Stručni projekti

1.
1.1.2013. -
1000 hrvatskih plaža
Ministarstvo turizma Republike Hrvatske-Projekt Plava brazda  
Istraživač
2.
1.1.2011. - 1.1.2013.
„Sutra radim – Praksom do uspjeha“ / „I'm working tomorrow – practices to success“
Nositelj projekta: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč  
Glavni istraživač
3.
1.1.2010. - 1.1.2012.
Networking for Rural Development
University of Aegean  
Istraživač
4.
1.1.2009. - 1.1.2011.
Integracija tipičnih proizvoda, seoskih gospodarstava, kuhinje, prirodne i kulturne baštine i SPA centra u turističku ponudu ekološke wellness destinacije Istra
Nositelj projekta Općina Piran, partneri Grad Poreč-Parenzo, Turistica, Konzorcij Vinistra i Institut za poljoprivredu i turizam Poreč.  
Suradnik