PORTFELJ / dr. sc. Nikolina Liović mag. nutr.

Portfelj

dr. sc.

Nikolina Liović

mag. nutr.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Zavod za multidisciplinarna područja

Kontakt

Vidljivost

Obrazovanje

10.4.2014. - 8.7.2019.

doktorica znanosti iz znanstvenoga područja biotehničkih znanosti, znanstvenoga polja nutricionizma

Poslijediplomski doktorski studij "Nutricionizam"

Prehrambeno biotehnološki fakultet

30.09.2009. - 27.09.2011.

magistra nutricionizma /diploma

Diplomski studij "Nutricionizam"

Prehrambeno biotehnološki fakultet

08.09.2005. - 15.07.2009.

sveučilišna prvostupnica nutricionizma / svjedodžba

Preddiplomski studij "Nutricionizam"

Prehrambeno biotehnološki fakultet

Radno iskustvo

01.09.2012. -

Asistent

Asistent na Katedri za hranu i prehranu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

01.06.2011. - 31.12.2011.

Regulatory & Scientific Affairs

Nestle Adriatic d.o.o.

Nagrade i priznanja

11.2.2021.

Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2020. godini u kategoriji djelatnika u nastavnom i suradničkom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Članstva

2012. -

Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Nastavna djelatnost

Kolegiji

2015. - danas

Prehrana i zdravlje

Diplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

2013. -

Higijena i sigurnost hrane

Preddiplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

2013. -

Dietary trends

Preddiplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

2013. -

Trendovi u prehrani

Preddiplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

2012. -

Dijetetika

Diplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

2012. -

Hrana i prehrana

Preddiplomski studij

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

Cjeloživotno obrazovanje

1.10.2012.

Pravilna prehrana

Specijalist odjela hrane i pića

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

suradnik

Osobni razvoj

12.11.2021. - 7.5.2022.

Aktivno učenje i kritičko mišljkenje u visokoškolskom obrazovanju

Financiranje: 80

01.07.2016. - 15.07.2016.

Statističke metode u istraživačkom radu

01.05.2016. - 30.06.2016.

Jezično usavršavanje nastavnika za EJVIN (engleski kao jezik visokoškolske nastave)

Financiranje: 8 ECTS

05.03.2014. - 09.03.2014.

Kvantitativne metode istraživanja u turizmu

25.09.2013. - 25.09.2013.

Case Studies for Management Education and Training

18.02.2013. - 19.02.2013.

Certificirani menadžer projekata EU

01.06.2011. - 30.06.2011.

European Computer Driving Licence

Znanstvena djelatnost

Znanstveni radovi

2021.

The effect of freeze‐drying, pasteurisation and high‐intensity ultrasound on gastrointestinal stability and antioxidant activity of blueberry phenolics

Liović, N., Bratanić, A., Zorić, Z., Pedisić, S., Režek Jambrak, A., Krešić, G. & Bilušić, T.

International Journal of Food Science & Technology - 56 1996-2008

Q2

2020.

Factors affecting consumer's preferences for products from aquaculture

Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Buneta, A., Liović, N., Zrnčić, S. & Pleadin, J.

Croatian Journal of Food Science and Technology - 12 287-295

A2

2019.

Effects of menu labelling on students´ food choice: a preliminary study

Krešić, G.; Liović N. & Pleadin, J.

British Food Journal - 121 479-491

Q2

2019.

Phenolic Extracts from Vaccinium corymbosum L. Loaded in Microemulsions and Liposomes as Enhancers of Olive Oil Oxidative Stability

Liović, N.; Bošković, P.; Drvenica, I.; Režek Jambrak, A.; Dropulić, A.M.; Krešić, G.; Nedović, V.; Bugarski, B.; Zorić, Z.; Pedisić, S. & Bilušić, T.

Polish Journal of Food and Nutrition Sciences - 69 23-33

Q3

2018.

Gender- specific differences in perception of menu labelling, witnessed among Hospitality Management students

Krešić, G.; Pleadin, J.; Liović, N.; Kučan, P.; Vujačić, V. & Šušnić, S.

Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition - 13 4-11

A2

2018.

Parental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents´ cereals intake

Greta Krešić, Gordana Kenđel Jovanović, Sandra Pavičić Žeželj, Jelka Pleadin, Nikolina Liović, Katarina Plepel

Croatian journal of food science and technology - 10 81-88

A2

2016.

Inadequate water intake of brestfeeding women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina

Progress in Nutrition - 18 266-275

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

2016.

The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina

Acta alimentaria - 45 36-44

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

2014.

Is nutrition label used as a weight control behaviour?

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Štiglić, Petra

- 179-184

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=740144

Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja( Breast milk: Fatty acid composition and maternal diet )

Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Mrduljaš, Nikolina

Mljekarstvo (0026-704X) 63 (2013), 3; 158-171

Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry,

Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta; Gadanec, Martina

7th International Congress Flour-Bread 013 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). - Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek , 2014. 279-291.

Dietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market

Panjkota Krbavčić, Ines; Colić Barić, Irena; Sučić, Martina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Zechner Krpan, Vesna; Mrduljaš, Nikolina

Mljekarstvo (0026-704X) 59 (2009), 4; 289-295

Kongresna priopćenja

13.10.2016.

Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša

Poster

9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980

23.10.2015.

Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women

Kresic, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Dujmovic, Mihela

Poster

12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=830318

22.10.2015.

Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women

Kresic, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Dujmovic, Mihela

poster

12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka

18.10.2013.

Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry

Gadanec, Martina ; Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta

Poster

7 th International Congress Flour-bread ´13 ; 9 th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh ´13 Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=649258

01.10.2013.

Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry

Gadanec, Martina; Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta

poster

International Congress Flour-Bread Opatija, Hrvatska

20.09.2013.

Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Mrduljaš, Nikolina

Pozvano

International Congress on Nutrition (20 ; 2013) Granada, Španjolska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=643876

01.09.2013.

Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum

Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Mrduljaš, Nikolina

International Congress on Nutrition Granada, Španjolska

Znanstveni skupovi

21.10.2015. - 23.10.2014.

8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists

Opatija

20.10.2015. - 23.10.2015.

12th European Nutrition Conference FENS 2015

Berlin

16.10.2013. - 18.10.2013.

7th International Congress Flour-Bread '13

Opatija

15.09.2013. - 20.09.2013.

IUNS 20th International Congress of Nutrition

Granada

Recenzije

2020.

To Read or Not to Read: An Extension of the Theory of Planned Behavior to Food Label Use

2019.

FOOD LABEL READING HABITS OF HEALTH SCIENCES STUDENTS

Administrativna djelatnost

Rukovođenje na sveučilištu

Projekti

Stručni projekti

Ponuda nutritivno uravnoteženih obroka

TOP-terme, Topusko, d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam

suradnik

Nutricionističko oblikovanje ponude hrane

Daruvarske toplice, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Daruvar

suradnik