PORTFELJ / Prof.dr.sc. Greta Krešić

Portfelj

Prof.dr.sc.

Greta Krešić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Prodekanica / Zavod za multidisciplinarna područja

Kontakt

Vidljivost

Obrazovanje

07.09.2018. -

Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

Područje: Biotehničke znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

18.01.2011. -

Znanstveni savjetnik

Područje: Biotehničke znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

24.11.2009. -

Viši znanstveni suradnik

Područje: Biotehničke znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

20.06.2006. -

Znanstveni suradnik

Područje: Biotehničke znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

13.05.2005. - 19.06.2006.

Doktor biotehničkih znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

28.06.2001. - 12.05.2005.

Magistar biotehničkih znanosti

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

22.04.1997. - 27.06.2001.

Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu

Radno iskustvo

19.7.2022. -

redoviti profesor u trajnom izboru

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.03.2017. -

Redoviti profesor

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

07.03.2011. -

Izvanredni profesor

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

01.11.2006. -

Docent

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

01.11.2005. -

Viši asistent

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

01.05.1998. -

Asistent

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

01.05.1997. -

Tehnolog u proizvodnji i razvoju

Slavica d.d. Rijeka

Nagrade i priznanja

2023.

Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2022.. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,

2022.

Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2021. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,

2021.

Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2020. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,

2019.

Nagrada za nastavnu izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019., Sveučilište u Rijeci

19.11.2018.

Nagrada za najbolji poster na 11. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Hranom do zdravlja, Split, 2018.

20.11.2015.

Priznanje za uspješno provedenu Naj akciju 2015. pod nazivom "Jedi kao ja". Dodjeljuje sredšnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i oćine prijatelji djece

01.07.2011.

Jedan od deset najcitiranijih radova objavljenih u Journal of Food Engineering  2008-2010.; Elsevier.

14.03.2009.

Nagrada mladom znanstveniku «Vera Johanides» za ostvaren osobni znanstveni i stručni napredak te zapažen doprinos u tehničkom području koje istražuje u proteklih pet godina; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ)

Članstva

2016. -

Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara

2012. -

Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista - članica Upravnog odbora

2012. -

Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista- predsjednica Podružnice Rijeka

Nastavna djelatnost

Kolegiji

1.10.2023.

Održiva prehrana

Menadžment održivog razvoja

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Nositelj

01.10.2015. -

Nutricionizam

Diplomski studij; Klinički nutricionizam

Fakultet zdravstvenih studija

nositelj

01.10.2011. - 30.9.2021.

Prehrana i zdravlje

Diplomski studij: Održivi razvoj turizma

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

nositelj

01.10.2007. -

Trendovi u prehrani

Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

nositelj

01.10.2007. -

Hrana i prehrana

Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

nositelj

Mentor u završnim radovima

19.9.2023.

Značaj žitarica i algi u makrobiotičkoj prehrani

Maja Koščalek

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

20.7.2023.

Ponuda hrane prilagođena veganima

Karla Kovačić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

20.7.2023.

Tradicionalni hrvatski sirevi: proizvodnja i ponuda kroz gastronomski turizam

Michael Krizmanić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

20.7.2023.

Ugostiteljska ponuda prilagođena gostima s netolerancijom na hranu

Klara Keretić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

10.7.2023.

Pivo: proizvodnja, vrste i ponuda kroz pivski turizam

Lana Juretić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

11.7.2022.

Važnost maslinovog ulja za turističku ponudu Istre

Toni Maras

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

27.7.2021.

Vina podregije srednja i južna Dalmacija

Ivana Pisačić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

27.7.2021.

Ugostiteljska ponuda obogaćena antioksidansima

Anton Kliman

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

27.7.2021.

Ugostiteljska ponuda prilagođena sportašima

Lana Fiket

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

27.7.2021.

Utjecaj proizvodnje i konzumacije hrane na okoliš

Helena Babin

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

13.7.2021.

Alergeni i tvari koje izazivaju intolerancije u ugostiteljskoj ponudi

Any Rubeša

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

13.7.2021.

Valorizacija tartufa kroz gastronomski turizam

Rafaele Koraca

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

13.7.2021.

Riba iz marikulture u ugostiteljskoj ponudi

Štefanija Jelačić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

22.9.2020.

Ekološka proizvodnja vina

Ivana Rotim

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

15.7.2020.

Mogućnost primjene zamjena za meso u ugostiteljskoj ponudi

Monika Kuzmić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

15.7.2020.

Proizvodnja vina i vinski turizam poluotoka Pelješca

Ana Rosenberg Kalajdžić

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.7.2019.

Prednosti i nedostaci primjene palminoga ulja

Ivana Kobeščak

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.7.2019.

Specifičnosti prehrane vrhunskih sportaša

Specifičnosti prehrane vrhunskih sportaša

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.7.2019.

Specifičnosti proizvodnje i promocije dalmatinskoga pršuta

Bruna Buljan

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.7.2019.

Modeli prehrane za unapređenje zdravlja osoba starije životne dobi

Matea Peloza

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.7.2019.

Mogućnosti valorizacije tartufa kroz turističku ponudu Istre

Gentiana Maloku

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

24.3.2019.

Percepcija studenata o isticanju nutritivnih vrijednosti na meniju

Petra Kučan

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Prehrana i održivost

Matko Grujić

12.07.2018. -

Zaštićeni hrvatski i crnogorski suhomesnati proizvodi

Ingrid Vida Lukanić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Valorizacija maslinovoga ulja kroz turističku ponudu

Valentina Jelenčić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Bučino ulje - nutritivne specifičnosti i valorizacija kroz turizam

Kristina Sinanović

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Nutritivni značaj žitarica i prerađevina

Biljana Čudić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Proizvodnja vina i vinski turizam u Slavoniji

Lucija Čerček

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Primjena ekološke hrane u ugostiteljstvu i turizmu

Matej Švigir

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Proizvodnja i tržište ekološkog meda

Antonela Pavlić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Ekološka proizvodnja maslinovoga ulja

Janja Andrijević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Autohtoni hrvatski sirevi

Petra Vorih

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

12.07.2018. -

Značaj kave u ugostiteljstvu

Ivana Osrečak

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

10.07.2017. -

Mogućnost primjene bezgluteinskih žitarica u ugostiteljstvu

Edita Kadić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

10.07.2017. -

Oblikovanje ugostiteljske ponude prilagođene nutritivnim zahjevima timskoga sporta

Kristina Tijan

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

10.07.2017. -

Mogućnost primjene koncepta mediteranske prehrane u ugostiteljstvu

Rina Čabrijan

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

10.07.2017. -

Održiva prehrana

Marija Babić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

05.09.2016. -

Specifične namirnice mediteranske prehrane

Vedran Pisarević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

14.07.2016. -

Bioaktivne komponente u hrani i njihov utjecaj na zdravlje

Tatjana Budimir

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

14.07.2016. -

Nutritivni značaj voća i povrća u okviru mediteranske prehrane

David Hrkač

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

14.07.2016. -

Proizvodnja vina i vinski turizam Brodsko-posavske županije

Tea Mličević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

14.07.2016. -

Proizvodnja vina i vinski turizam na području grada Ozlja

Maja Čulig

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

14.07.2016. -

Maslinovo ulje kao potencijal unapređivanja turističke ponude

Piero Jenkel

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.09.2015. -

Proizvodnja piva i primjena u ugostiteljstvu

Janko Jagarčec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.09.2015. -

Daruvarska vina u ugostiteljskoj ponudi

Dino Renić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.09.2015. -

Implementacija HACCP sustava u Bluesun hotelu Kaj

Tena Kuš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2015. -

Istarska bijela vina: proizvodnja i turistička valorizacija

Anja Knežević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2015. -

Valorizacija autohtonih sireva Republike Hrvatske kroz turizam

Tea Stjepić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2015. -

Prilagodba ugostiteljske ponude nutricionističkim potrebama vegetarijanaca

Ana Laitkam

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2015. -

Znanje o prehrani i razumijevanje oznaka na hrani

Petra Štiglić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2015. -

Stavovi budućih hotelskih menadžera o GM hrani

Boris Knežević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.09.2014. -

Mediteranska prehrana kao element ugostiteljske i turističke ponude

Petra Marečić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Nutritivni značaj mesa i mesnih prerađevina i njihova primjena u ugostiteljstvu

Petra Vidoš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Mlijeko i prerađevine mlijeka u ugostiteljstvu

Antonia Čorc

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Specifične namirnice makrobiotičke prehrane

Silvia Matošević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Implementacija HACCP sustava u objektu Kuća krčkog pršuta

Ivana Deže

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Modeli vegetarijanske prehrane

Anja Bartolec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Vinarstvo i vinske ceste Slavonije

Filip Oštrić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Mogućnost turističke valorizacije istarskih vina

Antonela Jazvec

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

08.07.2014. -

Proizvodnja piva i pivski turizam

Ivana Jandrijević

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

03.07.2008. -

Mineralne vode i njihov utjecaj na zdravlje

Veronika Jantoš

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

03.07.2008. -

Integrirani sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane na primjeru tvornice «Zvečevo» d.d. Požega

Mato Zorić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

03.07.2008. -

Nutritivne karakteristike meda i drugih pčelinjih proizvoda

Slaven Salatić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

03.07.2008. -

Hrana koja sadrži genetski modificirane organizme (GMO)

Mario Katavić

Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Cjeloživotno obrazovanje

01.10.2010. -

Sigurnost hrane

Specijalist odjela hrane i pića

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

nositelj

01.10.2010. -

Pravilna prehrana

Specijalist odjela hrane i pića

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

nositelj predmeta

Gostujući nastavnik

05.11.2012. - 09.11.2012.

Croatia- specific features of regions, F&B products and typical dishes for tourism

Budapest Businees School, Faculty of Commerce, Catering and Tourism

01.09.2011. - 10.09.2011.

The flavours of Croatia- blending tradition and regional development

Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria

gostujući nastavnik

02.09.2010. - 11.09.2010.

Croatian high-quality food&beverage products

Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria

gostujući nastavnik

Osobni razvoj

2022. -

Qualitative Data Collection Method

2022. -

Usavršavanje nastavničkih kompetencija za visokoškolske nastavnike, Centar za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja

2021. -

Nastavni proces u visokom obrazovanju: Konstruktivno povezivanje ishoda učenja sa ostalim elementima nastavnog proces

2020.

Alati za upravljanje znanstvenim informacijama, Alati za vrednovanje i postizanje vidljivosti znanstvenog rada

05.07.2018. -

Suradnička procjena nastave (peer-review)

29.05.2018. -

Učenje i poučavanje usmjereno na studente

07.05.2018. -

Definiranje ishoda učenja i njihovo usklađivanje s ostalim elementima nastavnog procesa: kurikulumsko-kompetencijski pristup u visokom obrazovanju

10.04.2018. - 10.12.2018.

Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje

Financiranje: 10 ECTS

04.09.2017. - 05.10.2017.

Izrada e-kolegija u sustavu Moodle

08.02.2016. - 12.02.2016.

Academic Teachning Excellance- English as a Medium of Instruction

16.11.2011. -

Teaching with Case Studies: Tips and Techniques for Instructors

01.11.2011. -

Uvod u govorništvo

30.06.2011. -

Procjenjivanje i ocjenjivanje eseja

10.04.2010. -

E-učenje u nastavnom procesu

Financiranje: 3 ECTS

01.03.2002. -

Diskusija kao nastavna metoda u visokom obrazovanju

Izdavaštvo

1.10.2023.

Hrana i prehrana

Financiranje: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci

01.02.2012. -

Trendovi u prehrani

Financiranje: Fakultet za menadžment u turizmu ii ugostiteljstvu

01.10.2009. -

Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci

Financiranje: Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb

Znanstvena djelatnost

Znanstveni radovi

2023. -

Microbial and Physico-Chemical Characterization of Cold Smoked Sea Bass (Dicentrarchus labrax), a New Product of Fishery,

Pellegrini, M., Iacumin, L., Pleadin, J., Krešić, G., Orecchia, E., Colautti, A., Vulić, A., Kudumija, N., Bernardi, C., Comi, G

Foods - 12 2685

https://www.mdpi.com/2304-8158/12/14/2685

Q1 WOS Exc

2023. -

Determinants of white and fatty fish consumption by Croatian and Italian consumer

Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J.

British Food Journal, - 6 2157-2175

Q2 WOS

2022. -

Fish consumption: Influence of Knowledge, Product Information and Satisfaction with Product Attribute

Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J

Nutrients - 14 2691

https://www.mdpi.com/2072-6643/14/13/2691

Q1 WOS Exc Q1 A1 WOS Exc

2022.

Profiling of Croatian Consumers Based on Their Intention to Consume Farmed Fish

Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J.

Foods - 11 2158

https://www.mdpi.com/2304-8158/11/14/2158

Q1 WOS Exc

2022.

The effect of processing techniques on the antiproliferative activity of blueberry phenolics before and after in vitro digestion

Liović, N., Čikeš-Čulić, V., Fredotović, Ž., Krešić, G., Bilušić, T.

J. Food Process Preserv.

WOS

2021.

Comparison of chemical composition and fatty acid profile of traditional meat products from Croatia and Montenegro, Journal of Food Quality, 2021, 5586436.

Pleadin, J., Lešić, T., Vujačić, V., Milićević, D., Buneta, A., Šušnić, S., Lukanić, I., Krešić, G.

Journal of Food Quality - 5586436.

WOS

2021.

The effect of freeze‐drying, pasteurisation and high‐intensity ultrasound on gastrointestinal stability and antioxidant activity of blueberry phenolics,

Liović, N., Bratanić, A., Zorić, Z., Pedisić, S., Režek Jambrak, A., Krešić, G., Bilušić, T.

International Journal of Food Science and Technology - 56 1996-2008

Q1 WOS

2020.

Seasonal and geographical variations in chemical composition and fatty acid profile of Mediterranean mussels

Krešić, G., Pleadin, J., Kvrgić, K., Lešić, T., Džafić, N., Zrnčić, S., Vulić, A., Bognadović, T., Oraić, D., Vahčić, N.

Journal of Food and Nutrition Research - 59 153-173

Q3 WOS

2020.

Quality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages

Pleadin, J., Lešić, T., Krešić, G., Bogdanović, T., Malenica, M., Kos, I., Sinčić Puljić, B., Petričević, S., Kušec, G., Vahčić, N.

Italian Journal of Food Science - 32 605-621

Q4 WOS Q4

01.02.2019.

The association between the Mediterranean diet and high physical activity among the working population in Croatia

Pavičič Žeželj, S., Kenđel Jovanović, G., Krešić G

Medycyna Pracy - 70

Q4 WOS

2019.

Variations in nutritive composition of three shellfish species

Pleadin, J., Kvrgić, K., Zrnčić, S., Lešić, T., Koprivnjak, O., Vulić, A., Džafić, N., Oraić, D., Krešić, G.

Italian Journal of Food Science - 31 716-730

Q4 WOS Q4

2019.

Phenolic Extracts from Vaccinium corymbosum L. Loaded in Microemulsions and Liposomes as Enhancers of Olive Oil Oxidative Stability

Liović, Nikolina ; Bošković, Perica ; Drvenica, Ivana ; Režek Jambrak, Anet ; Dropulić, Ana Marija ; Krešić, Greta ; Nedović, Viktor ; Zorić, Zoran ; Pedisić, Sandra ; Bilušić, Tea

Polish journal of food and nutrition sciences - 69 23-33

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=984090

2018.

Gender - specific differences in perception of menu labelling, witnessed among Hospitality Management students

Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka ; Liović, Nikolina ; Kučan, Petra ; Vujačić, Vesna ; Šušnić, Saša

Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition - 13 4-11

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=954501

2018.

Prevalence, Knowledge and Attitudes Concerning Dietary Supplements among a Student Population in Croatia

Pavičić Žeželj, Sandra ; Tomljanović, Ana ; Kenđel Jovanović Gordana ; Krešić, Greta ; Peloza Cvijanović, Olga ; Dragaš-Zubalj, Nataša ; Pavlinić Prokurica, Iva

International Journal of Environmental Research and Public Health - 15 1058-1066

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950346

2018.

Parental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents´ cereals intake

Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Pleadin, Jelka ; Liović Nikolina ; Plepel Katarina

Croatian Journal of Food Science and Technology - 10 81-88

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950345

2018.

Extraction of bioactive compounds and essential oils from mediterranean herbs by conventional and green innovative techniques: A review

Giacometti, Jasminka ; Bursać Kovačević, Danijela ; Putnik, Predrag ; Gabrić, Domagoj ; Bilušić, Tea ; Krešić, Greta ; Stulić, Višnja ; Barba, Francisco J. ; Chemat, Farid ; Barbosa-Cánovas, Gustavo ; Režek Jambrak, Anet

Food research international - 113 245-262

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=948449

2017.

Nutritional quality of different fish species farmed in the Adriatic Sea

Pleadin, Jelka ; Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Vulić, Ana ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana

Italian journal of food sciences - 29 537-549

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874336

WOS

2017.

Kemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine

Pleadin, Jelka ; Vasilj, Višnja ; Lešić, Tina ; Frece, Jadranka ; Markov, Ksenija ; Krešić, Greta ; Vulić, Ana ; Bogdanović, Tanja ; Zadravec, Manuela ; Vahčić, Nada

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 309-316

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=886689

2017.

Alergeni u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta

Poljanec, Ivna ; Vahčić, Nada ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kudumija, Nina ; Pleadin, Jelka

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 420-427

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=897541

2017.

Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids

Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Lešić, Tina ; Jurković, Martina ; Sokolić, Darja ; Gross- Bošković, Andrea ; Branežec, Katarina ; Pleadin, Jelka

Rivista italiana delle sostanze grasse - 94 239-249

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=908731

2017.

Nutritivna kvaliteta masti industrijskih kobasica

Lešić, Tina ; Kolarić Kravar, Sanja ; Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 496-503

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=912054

2017.

The influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs

Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Cvetnić, Luka ; Petrović, Marinko ; Pleadin, Jelka

Croatian Journal of Food Science and Technology - 9 158-167

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=914995

2016.

The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina

Acta alimentaria - 45 36-44

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

2016.

Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack

Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka

Journal of food composition and analysis - 46 70-77

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712

WOS

2016.

Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 18 54-60

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060

2016.

Inadequate water intake of brestfeeding women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina

Progress in Nutrition - 18 266-275

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

2016.

Estimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products

Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Kovačević, Dragan ; Gross-Bošković, Andrea ; Sokolić Darja ; Jurković, Martina ; Pleadin, Jelka

Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition - 11 138-144

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=866343

2016.

Inadequate water intake of brestfeeding women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina

Progress in Nutrition - 18 266-275

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759

WOS

2016.

Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 18 54-60

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060

2016.

Inadequate water intake of breastfeeding women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina

Progress in Nutrition

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=815906

2016.

The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina

Acta alimentaria - 45 36-44

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524

WOS

2016.

Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack

Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka

Journal of food composition and analysis - 46 70-77

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712

WOS

2015.

Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)

Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka

Italian journal of food sciences - 27 151-159

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615

WOS

2015.

Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta

Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 428-434

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498

2015.

Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj

Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 534-540

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287

2015.

Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja

Krešić, Greta ; Nosić, MArio

Hrana u zdravlju i bolesti - 4 16-27

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106

WOS

2015.

Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj

Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 534-540

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287

2015.

Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta

Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 428-434

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498

2015.

Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja

Krešić, Greta ; Nosić, MArio

Hrana u zdravlju i bolesti - 4 16-27

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106

WOS

2015.

Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)

Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka

Italian journal of food sciences - 27 151-159

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615

WOS

2014.

Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia

Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga

Collegium antropologicum - 38 179-187

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644

2014.

Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XVI 487-492

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767

WOS

2014.

Mediterranean Diet In Relation To Body Mass Index And Waist-To-Hip Ratio Among Sedentary Group Of Croatian Workers From Mediterranean Region

Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga

- 166-173

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812325

2014.

Is nutrition label used as a weight control behaviour?

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Štiglić, Petra

- 179-184

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=740144

2014.

Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry,

Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Gadanec, Martina

- 279-291

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713636

2014.

Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XVI 487-492

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767

WOS

2014.

Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia

Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga

Collegium antropologicum - 38 179-187

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644

2013.

Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Mrduljaš, Nikolina

Mljekarstvo - 63 158-171

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640352

WOS

2013.

Dietary and breast milk trans fatty acids seen in Croatian breastfeeding women from Adriatic region

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica

Journal of food and nutrition research - 52 156-163

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640353

WOS

2013.

Relationship between Mediterranean diet and breast milk fatty acid profile : a study in breastfeeding women in Croatia

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica

Dairy Science & Technology - 93 287-301

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624980

WOS

2012.

Dietary intake of Croatian lactating women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena L. ; Redžić, Dinka

Croatian journal of food science and technology - 4 46-53

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=674176

2011.

Rheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder

Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija ; Rimac Brnčić, Suzana ; Herceg, Zoran ; Batur, Verica ; Grčić, Iris

Mljekarstvo - 61 79-91

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509517

WOS

2011.

Primjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane

G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. Herceg

Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske - 60 11-19

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509526

2011.

Influence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems

Krešić, Greta ; Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran

Mljekarstvo - 61 64-78

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509521

WOS

2011.

Cancer and Cardiovascular Diseases Nutrition Knowledge and Dietary Intake of Medical Students

Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Mićović, Vladimir ; Štefanac Nadarević, Vesna

Collegium Antropologicum - 35 765-774

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537993

WOS

2010.

Organic food in Croatia: production principles and outlook

Krešić, Greta ; Sučić, Marko

Tourism and hospitality management - 16 63-74

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624977

2010.

Consumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study

Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet

Mljekarstvo - 60 50-58

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=452841

WOS

2010.

Ultrasonic effect on physicochemical and functional properties of ? -lactalbumin

Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta

LWT- Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie- Food Science and Technology - 43 254-262

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=426201

WOS

2009.

Daily intake of cereals among adolescents and reasons why they choose cereals

Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Horvat, Anamarija

- 492-502

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624981

2009.

Physical properties of ultrasound treated soy proteins

Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Mason, Timothy J. ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija

Journal of food engineering - 93 386-393

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386126

WOS

2009.

The effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students

Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Cvijanović, Olga ; Ivezić, Goran

Collegium antropologicum - 33 1047-1056

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=459713

WOS

2008.

Effect of ultrasound treatment on particle size distribution and protein composition of soy protein isolate & concentrate suspensions

Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta

- 303-310

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386129

2008.

The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population

Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines

- 372-380

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=366238

2008.

Daily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories

Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav ; Mandić, Milena L. ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra

Nutrition Research - 28 156-165

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=328041

WOS

2008.

Influences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet ; Herceg, Zoran ; Rimac Brnčić, Suzana

Journal of Food Engineering - 87 64-73

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326682

WOS

2007.

Effect of carbohydrates on the emulsifying, foaming and freezing properties of whey protein suspensions

Herceg, Zoran ; Režek, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Franetović, Mila

Journal of Food Engineering - 79 279-286

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326662

WOS

2006.

Dieting practices and knowledge about fibre and cereals among young females

Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav ; Ferenčević, I.

- 222-231

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=259844

2006.

Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i ß - laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom

Herceg, Zoran ; Krešić, Greta ; Bačić, Marija ; Juraga, Edita

Mljekarstvo - 56 67-81

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=281848

2006.

Effects of high pressure on functionality of whey protein concentrate and whey protein isolate

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran ; Režek, Anet

Lait - 86 303-315

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309951

WOS

2005.

Funkcionalnost izolata i hidrolizata proteina sirutke

Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Režek, Anet

Mljekarstvo - 55 171-184

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208192

2005.

Possibility of nutritional enrichment of whipped dairy products with whey proteins treated with high pressure

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran

Mljekarstvo - 55 83-99

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208188

2005.

Influence of tribomechanical micronization on the physical and functional properties of whey proteins

Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta

International Journal of Dairy Technology - 58 225-232

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208227

WOS

2004.

Fulfillment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer

Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav

- 256-265

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=169210

2004.

The effects of processing on the nutritional composition and quality evaluation of candied celeriac

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav

Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences - 29 1-12

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395440

2004.

Pesticide residues in fruits and vegetables from Croatian market

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Međugorac, Branka

Acta Alimentaria - 33 275-284

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395439

WOS

2002.

Nutriciona valorizacija namirnica kontinentalnog dijela Republike Hrvatske

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

- 91-102

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92021

2002.

Zastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u dnevnoj hotelskoj ponudi

Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav

Mljekarstvo - 52 125-135

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=175893

2001.

CEREAL BAKERY PRODUCTS ENRICHED WITH BIOFLAVONOIDS- NEW POSSIBILITIES OF FUNCTIONAL FOOD

Krešić, Greta ; Dragović-Uzelac, Verica ; Saftić, Marta ; Blažević, Nikola

- 111-121

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92036

2001.

Influence of some technological parameters on the quality of candied celery

Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav

- 141-147

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92030

2000.

Food contamination and global ecology

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Medjugorec, Branka

- 297-309

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=42162

2000.

Regionalna prehrana u funkciji zdravstvenog turizma

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Hegedušić, Vesna

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=91960

1999.

Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

- 405-410

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=44107

1988.

MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE

Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

- 281-288

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=26159

Znanstvene knjige

2017.

Polyphenols- food sources and health benefits

Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Bilušić, Tea

Chavarri Hueda, Maria

InTechOpen

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=889380

2017.

Prehrambene navike i okolišna podloga debljine

Krešić, Greta, Obrovac Glišić, Maja

Štimac, Davor

Medicinska naklada, Hrvatsko društvo za debljinu

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852758

2013.

Prehrana tijekom dojenja

Krešić, Greta

Zvonimir Šatalić

Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736588

2012.

Trendovi u prehrani( Dietary trends )

Krešić, Greta

Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

2009.

Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci( Food preservation- New methods )

Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, Greta

Golden marketing-Tehnička knjiga

Pozvana predavanja

24.10.2019.

The role of food in tourist experience, pozvano plenarno predavanje.

Krešić. G.

12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health, Osijek, Croatia

08.11.2015.

Polifenoli-više od antioksidansa

Krešić Greta

3.Međunarodni kongres nutricionista, Zagreb

19.08.2015.

Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity

Krešić, Greta;

Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo, Omics International, Frankfurt

16.09.2013.

Long chain polyunsaturated fatty acids in the dieta and milk of Croatian mothers at three months postpartum

Krešić Greta

IUNS 20th International Congress of Nutrition, Granada

Kongresna priopćenja

14.9.2023.

Sustainable aquaculture from students´ perspectives

Krešić, G., Dujmić, E., Pleadin, J., Liović, N.

poster

14th International Scientific and Professional Conference With Food to Health, Osijek

29.3.2023.

Nutritivna kvaliteta morske ribe uzgojene u Jadranskom moru

Pleadin, J., Krešić, G., Oraić, D., Lešić, T., Vulić, A., Kudumija, N., Zrnčić, S.

poster

XIV. Međunarodna konferencija o akvakulturi Vukovar

16.9.2021.

Beliefs about wild and farmed fish among catering customers

Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Pleadin, J., Buneta, A., Liović, N.

poster

13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health Osijek

24.10.2019.

The role of food in tourist experience

Krešić, G.

Plenarno predavanje

12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health Osijek

19.10.2018.

ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM

Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta

Poster

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256

19.10.2018.

KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA

Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta

Poster

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255

19.10.2018.

NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH

Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka

Predavanje

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999

19.10.2018.

NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH

Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka

Predavanje

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999

19.10.2018.

KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA

Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta

Poster

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255

19.10.2018.

ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM

Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta

Poster

11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256

05.10.2018.

Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County

Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina

Poster

9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082

05.10.2018.

The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women

Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta

Predavanje

9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025

05.10.2018.

Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea

Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta

Poster

9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911

05.10.2018.

Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea

Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta

Poster

9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911

05.10.2018.

The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women

Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta

Predavanje

9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025

05.10.2018.

Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County

Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina

Poster

9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082

21.09.2018.

Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)

Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta

Poster

International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669

21.09.2018.

Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)

Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta

Poster

International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669

13.10.2017.

Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu

Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta

Poster

Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315

13.10.2017.

Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu

Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta

Poster

Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315

27.05.2017.

Enhancement of the olive oil oxidative stability by phenolics extracts from cultivated blueberry in microemulsions and in liposomes

Bošković, Perica ; Mrduljaš, Nikolina ; Režek, Jambrak, Anet ; Drvenica, Ivana ; Krešić, Greta ; Belužić, Robert ; Bugarski, Branko ; Bilušić, Tea

Poster

European Biotechnology Congress Dubrovnik

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=895213

17.04.2017.

Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana

Predavanje

19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338

17.04.2017.

Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana

Predavanje

19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338

13.10.2016.

Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša

Poster

9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980

13.10.2016.

Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada

Poster

Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077

13.10.2016.

Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta

Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada

Poster

Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077

13.10.2016.

Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma

Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša

Poster

9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980

11.12.2015.

Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta

Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka

Poster

Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708

11.12.2015.

Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta

Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka

Poster

Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708

23.10.2015.

Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women

Kresic, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Dujmovic, Mihela

Poster

12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=830318

20.08.2015.

Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity

Krešić, Greta

Pozvano

Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098

20.08.2015.

Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity

Krešić, Greta

Pozvano

Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098

18.10.2013.

Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry

Gadanec, Martina ; Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta

Poster

7 th International Congress Flour-bread ´13 ; 9 th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh ´13 Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=649258

20.09.2013.

Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Mrduljaš, Nikolina

Pozvano

International Congress on Nutrition (20 ; 2013) Granada, Španjolska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=643876

29.10.2011.

Weight retention during six months postpartum in a group of Croatian lactating women

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela

Poster

European Nutrition Conference (11 ; 2011)) Madrid, Španjolska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537966

23.09.2011.

Association of dietary habits and dietary fats to obesity and blood lipid profile in women of Primorsko-Goranska County

Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga

Poster

7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=625256

23.09.2011.

Changes in maternal dietary intake and fatty acid composition of breast milk during six months of lactation

Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Kenjerić, Daniela

Pozvano

International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists (7 ; 2011) Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537986

22.05.2010.

Fruits and vegetables consumption among normal weight, overweight and obese Croatian schoolchildren

Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra.

Poster

5th Central European Congress on Food Bratislava, Slovakia

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812742

07.06.2009.

Do Croatian university students from North- Mediterranean area adhere to the Mediterranean dietary pattern?

Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra

Poster

International Conference on Diet and Activity Methods Washington, DC, USA

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812739

17.05.2008.

Beverage consumption, physical activity and smoking habits in relation to body mass index among university students in Primorsko-goranska County, Croatia

Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Međugorac, Branka

Poster

CEFood Congress - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionst Cavrat, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=361022

16.11.2007.

Effects of carboxymethylcellulose addition on some functional properties of high pressurized ß -lactoglobulin

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna

Poster

Food- New opinios for the industry Lisabon, Portugal

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395435

27.10.2007.

The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population

Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines

Poster

4th International Congress FLOUR - BREAD `07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309808

19.04.2007.

Relationship between dieting practices, body mass index and consumption of fruit and vegetables in a group of Croatian university students

Krešić, Greta ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Šimundić, Borislav

Poster

EGEA IV - The role of fruits and vegetables in the fight against obesity Brisel, Belgija

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=302708

20.10.2004.

Influence of Hydrocolloids Addition and High Pressure Treatment on the Rheological Properties of Whey Protein Model Solutions

Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet

Poster

2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologies, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395436

20.10.2004.

Influence of hydrocolloids addition and high pressure treatments on the rheological properties of whey protein model solutions

Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet

Predavanje

2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=163707

22.11.2003.

Fulfilment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer

Krešić, Greta ; Colić-Barić, Irena, Šimundić, Borislav

Poster

International Congress FLOUR-BREAD 03 Opatija, Hrvatska

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395442

25.09.2002.

The effect of pre-treatment duration on the chemical composition of candied celeriac

Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav

Poster

1st Central European Congress on Food and Nutrition Ljubljana, Slovenija

Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92042

Mentorstvo doktorandima

2013. - 2019.

Utjecaj metoda obrade na biološku aktivnost i in vitro gastrointestinalnu stabilnost fenola iz kultivirane borovnice (Vaccinium corymbosum L.)

Nikolina Liović Doktorat

Nutricionizam

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Datum obrane: 8.7.2019.

2009. - 2011.

Prehrana dojilja i sastav masnih kiselina majčinog mlijeka

Mihela Dujmović Doktorat

Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek

Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek

Datum obrane: 06.07.2011.

Znanstveni skupovi

14.9.2023. - 15.9.2023.

14th International Scientific and Professional Conference With Food to Health

Osijek Član organizacijskog odbora

19.5.2022. - 21.5.2022.

. Međunarodni kongres nutricionista

Zagreb Član znanstvenog odbora

16.9.2020. - 17.9.2020.

13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health

Osijek Član organizacijskog odbora

24.10.2019. - 25.10.2019.

12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health

Osijek Član organizacijskog odbora

11.10.2018. - 12.10.2018.

: 5th International Scientific Conference Trends in development of Tourism and Hospitality,

Kotor Član znanstvenog odbora

9.5.2018. - 13.5.2018.

4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu: Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam

Supetar Član programsnskog odbora

26.04.2018. - 27.04.2018.

Tourism and Hospitality Industry 2018

Opatija Član programskog odbora

21.10.2014. - 24.10.2014.

8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and nutritionists,

Opatija Član znanstvenog odbora

Uredništva časopisa

2019.

Croatian Journal of Food Science and Technology

2015. - 2019.

Tourism and Hospitality Management

2013. -

Hrana u zdravlju i bolest

2012. -

Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition

Recenzije

2023. -

Dietary fruits by-products improve the physiological status of 2 Nile Tilapias (Oreochromis niloticus) and the quality of their 3 meat 4

Antioxidants

2023. -

Using workshops to engage key stage three children in dispos-2 ing food packaging sustainably

Foods

2023. -

The effects of a multisector, multi-level intervention on 2 child dietary intake: California Childhood Obesity Re-3 search Demonstration Study (CA-CORD)

Nutreints

2023. -

Improvement of the microbial quality, lipid stability, fatty acid 2 profile, organoleptic characteristics, and shelf life of basa (Pan-3 gasius bocourti) fillets during chilling storage using pepsin en-4 zyme, rosemary, and citric acid

Foods

2022. -

No Effect of Chronotype on Hunger or Snack Consumption 2 During a Night Shift with Acute Sleep Deprivation

Nutrients

2022. -

Comparison of plate waste between vegetarian and meat con- 2 taining meals in a hospital setting: Environmental and nutri- 3 tional considerations

Nutrients

2022. -

Tea polyphenols alleviate the impact of COVID-19 through in-2 testinal microbiota

Foods

2022. -

No Effect of Chronotype on Hunger or Snack Consumption 2 During a Night Shift with Acute Sleep Deprivation

Nutrients

2022. -

2. rada

13. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA

2022. -

Use of food and nutrition labels among urban Mongolian supermarket shoppers: Implications for food labelling policy and practice

Asia Pacific Journal of Public Health

2022. -

4. rada

8. međunardosni kongres nutricionista

2022. -

The Physiological Function of Human Milk Fat Substitutes in Suckling Rats

British Journal of Nutrition

2022. -

Adherence to Gluten Free Diet restores alpha diversity in 2 celiac people but the microbiome composition is differ-3 ent to healthy people

Nutrients

2022. -

Consumers’ preference for purchasing vegetables in Bangla- 2 desh: What matters?

Foods

2021. -

Widespread dietary patterns (Healthy and Balanced Diet, Western Diet, Vegan, and Vegetarian diet) compared for water consumption: which is the winner?

Sustainability

2021. -

The Investigate of Beta-alanine Supplement Using For Power Output Variables In 1 Cyclists: A Cohort Studies Random Model Effect

Journal of Food and Nutrition Research

2021. -

The proportion of differently processed foods in the diet of Croatian school-aged children and its impact on daily energy and nutrient intake

International Journal of Environmental Research and Public Health

2021. -

The proportion of differently processed foods in the diet of Croatian school-aged children and its impact on daily energy and nutrient intake

Croatian Journal of Food Science and Technology

2021. -

Mini review: Central obesity and COVID-19 severity. The case for a public health chart based on waist to height ratio

British Journal of Nutrition

2020. -

Response of food-allergic consumers to new allergenlabelling legislation in Saudi Arabia

Public Health Nutrition

2020. -

Association between fish consumption, long chain omega 3 fatty acids, and risk of cerebrovascular disease: systematic review and meta-analysis

BMJ

2020. -

Social Media and Unhealthy Food Nexus: Evidence from Saudi Arabia

Acta Alimentaria

2019. -

Probiotics: Cultural Consumption or Health Food Trend?. A blend of culture and marketing.

British Food Journal

2018

Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry

2017

British Food Journal; Journal of Dairy Science; Italian Journal of Food Science; Hranom do zdravlja; Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry

2016

Tourism and Hospitality Management; Journal of Agricultural and Food Chemistry; Acta Alimentaria

2015

Mljekarstvo; Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition

2014.

Journal of Food and Nutrition Research; Hrana u zdravlju i bolesti; Croatian Journal of Food Science and Technology

2013.

Croatian Journal of Food Science and Technolog; Journal of Food and Nutrition Research; Mljekarstvo

2012.

Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition Nutrition Research Journal of Science of Food and Agriculture Nutrition Journal Food and Nutrition Sciences

Stručna djelatnost

Stručna aktivnost

2021. -

Nisi siguran/na hraniš li se pravilno?

Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb

01.09.2014. -

Krešić, G., Dankić, K., Kardum, I. Jedi kao ja

Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb

Javno djelovanje

Popularizacija znanosti

25.03.2018.

100 Najzdravijih namirnica sviejta

Predtstavljanje knjige- moderator i recenzent

Grad Rijeka- Gradska vijećnica

24.05.2013.

Šarenim tanjurom do zdravlja

Okrugli stol: Zdrava prehrana- slagalica zdravlja, povodom tjedna Crvenog križa

Crveni križ Opatija

17.01.2013.

Pravilna prehrana u starijoj školske djece

predavanje

Osnovna škola Zamet

16.05.2012.

Pravilna prehrana u starijoj životnoj dobi

predavanje

Udruga umirivljenika grada Kastva

Intervjui

5.1.2021.

Po konzumaciji ribe daleko smo ispod prosjeka EU, na Mediteranu su gori samo Slovenija i Grčka

Novi list

Rijeka

Novinski članci

5.1.2021.

Po konzumaciji ribe daleko smo ispod prosjeka EU, na Mediteranu su gori samo Slovenija i Grčka

Novi list

Rijeka

Administrativna djelatnost

Rukovođenje na sveučilištu

18.7.2017. -

Članica

Povjerenstvo za akademsko priznavanje i priznavanje razdoblja studija Sveučilišta u Rijeci

7.3.2017. -

Članica

Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci 7.3.2017.

01.10.2014. - 30.9.2020.

Članica

Stručno vijeće Centra za studije Sveučilišta u Rijeci

01.10.2014. - 30.9.2020.

Prodekanica za nastavu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

01.10.2014. -

Članica

Odbor za osiguranje i unapređivanje kvalitete; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Povjerenstva na sveučilištu

20.07.2017. -

članica

Povjerenstvo za akademsko priznavanje i priznavanje razdoblja studija, Sveučilišta u Rijeci

07.03.2017. -

članica

Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci

2015. -

članica

Evaluacijski odbor za dodjelu potpora doktorandima Sveučilišta u Rijeci

01.10.2014. -

članica

Povjerenstvo za međunarodnu suradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

01.10.2014. -

Povjerenstvo za nastavu; Povjerenstvo za priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija; Povjerenstvo za međunarodnu razmjenu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija

Projekti

Znanstveni projekti

1.1.2017.-1.1.2021.

Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja

istraživač

Hrvatska zaklada za znanost

2007. - 2013.

Prehrana i životna navike u očuvanju zdravlja

Istraživač

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

2007. - 2013.

Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane

Istraživač

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

2003. - 2007.

Razvoj novih funkcionalnih proizvoda i njihova stabilnost

Istraživač

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

2001. - 2002.

Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske

Istraživač

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

Obrazovni projekti

01.11.2017. - 01.11.2019.

FOODBIZ – University and business learning for new employability paths in food and gastronomy

Financiranje: EU: Erasmus +; aktivnosti KA2 – Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja

Stručni projekti

2023.

Strategija razvoja održivog turizma do 2030.g.

Ministarstvo turizma

suradnik

2022. -

Akcijski plan razvoja gastronomije Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranska županija

izvršni voditelj

2014. - 01.09.2014.

Ponuda nutritivno uravnoteženih obroka

TOP-terme, Topusko, d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam

Voditelj

2012. - 01.06.2012.

Nutricionističko oblikovanje ponude hrane

Daruvarske toplice, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Daruvar

Voditelj

2008. - 2009.

Akcijski plan razvoja turizma općine Matulji

Općina Matulji

Istraživač

2007. - 2009.

Proizvodnja napitaka na osnovi sirutke

Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa. Odjel za tehnologijski razvitak

istraživač

2003. - 2005.

Glavni plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranska županija

Istraživač