Portfelj
Kontakt
Vidljivost
Obrazovanje
07.09.2018. -
Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju
Područje: Biotehničke znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
18.01.2011. -
Znanstveni savjetnik
Područje: Biotehničke znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
24.11.2009. -
Viši znanstveni suradnik
Područje: Biotehničke znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
20.06.2006. -
Znanstveni suradnik
Područje: Biotehničke znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
13.05.2005. - 19.06.2006.
Doktor biotehničkih znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
28.06.2001. - 12.05.2005.
Magistar biotehničkih znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
22.04.1997. - 27.06.2001.
Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu
Radno iskustvo
19.7.2022. -
redoviti profesor u trajnom izboru
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.03.2017. -
Redoviti profesor
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
07.03.2011. -
Izvanredni profesor
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
01.11.2006. -
Docent
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
01.11.2005. -
Viši asistent
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
01.05.1998. -
Asistent
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
01.05.1997. -
Tehnolog u proizvodnji i razvoju
Slavica d.d. Rijeka
Nagrade i priznanja
2023.
Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2022.. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,
2022.
Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2021. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,
2021.
Priznanje za znanstvenu izvrsnost u 2020. godini – za ostvareno prvo mjesto prema kriterijima znanstvene izvrsnosti u kategoriji djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,
2019.
Nagrada za nastavnu izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019., Sveučilište u Rijeci
19.11.2018.
Nagrada za najbolji poster na 11. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu Hranom do zdravlja, Split, 2018.
20.11.2015.
Priznanje za uspješno provedenu Naj akciju 2015. pod nazivom "Jedi kao ja". Dodjeljuje sredšnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i oćine prijatelji djece
01.07.2011.
Jedan od deset najcitiranijih radova objavljenih u Journal of Food Engineering 2008-2010.; Elsevier.
14.03.2009.
Nagrada mladom znanstveniku «Vera Johanides» za ostvaren osobni znanstveni i stručni napredak te zapažen doprinos u tehničkom području koje istražuje u proteklih pet godina; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ)
Članstva
2016. -
Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara
2012. -
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista - članica Upravnog odbora
2012. -
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista- predsjednica Podružnice Rijeka
Nastavna djelatnost
Kolegiji
1.10.2023.
Održiva prehrana
Menadžment održivog razvoja
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Nositelj
01.10.2015. -
Nutricionizam
Diplomski studij; Klinički nutricionizam
Fakultet zdravstvenih studija
nositelj
01.10.2011. - 30.9.2021.
Prehrana i zdravlje
Diplomski studij: Održivi razvoj turizma
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
01.10.2007. -
Trendovi u prehrani
Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
01.10.2007. -
Hrana i prehrana
Preddiplomski studij: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
Mentor u završnim radovima
19.9.2023.
Značaj žitarica i algi u makrobiotičkoj prehrani
Maja Koščalek
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
20.7.2023.
Ponuda hrane prilagođena veganima
Karla Kovačić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
20.7.2023.
Tradicionalni hrvatski sirevi: proizvodnja i ponuda kroz gastronomski turizam
Michael Krizmanić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
20.7.2023.
Ugostiteljska ponuda prilagođena gostima s netolerancijom na hranu
Klara Keretić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
10.7.2023.
Pivo: proizvodnja, vrste i ponuda kroz pivski turizam
Lana Juretić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
11.7.2022.
Važnost maslinovog ulja za turističku ponudu Istre
Toni Maras
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
27.7.2021.
Vina podregije srednja i južna Dalmacija
Ivana Pisačić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
27.7.2021.
Ugostiteljska ponuda obogaćena antioksidansima
Anton Kliman
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
27.7.2021.
Ugostiteljska ponuda prilagođena sportašima
Lana Fiket
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
27.7.2021.
Utjecaj proizvodnje i konzumacije hrane na okoliš
Helena Babin
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
13.7.2021.
Alergeni i tvari koje izazivaju intolerancije u ugostiteljskoj ponudi
Any Rubeša
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
13.7.2021.
Valorizacija tartufa kroz gastronomski turizam
Rafaele Koraca
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
13.7.2021.
Riba iz marikulture u ugostiteljskoj ponudi
Štefanija Jelačić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
22.9.2020.
Ekološka proizvodnja vina
Ivana Rotim
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
15.7.2020.
Mogućnost primjene zamjena za meso u ugostiteljskoj ponudi
Monika Kuzmić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
15.7.2020.
Proizvodnja vina i vinski turizam poluotoka Pelješca
Ana Rosenberg Kalajdžić
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.7.2019.
Prednosti i nedostaci primjene palminoga ulja
Ivana Kobeščak
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.7.2019.
Specifičnosti prehrane vrhunskih sportaša
Specifičnosti prehrane vrhunskih sportaša
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.7.2019.
Specifičnosti proizvodnje i promocije dalmatinskoga pršuta
Bruna Buljan
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.7.2019.
Modeli prehrane za unapređenje zdravlja osoba starije životne dobi
Matea Peloza
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.7.2019.
Mogućnosti valorizacije tartufa kroz turističku ponudu Istre
Gentiana Maloku
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
24.3.2019.
Percepcija studenata o isticanju nutritivnih vrijednosti na meniju
Petra Kučan
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Prehrana i održivost
Matko Grujić
12.07.2018. -
Zaštićeni hrvatski i crnogorski suhomesnati proizvodi
Ingrid Vida Lukanić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Valorizacija maslinovoga ulja kroz turističku ponudu
Valentina Jelenčić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Bučino ulje - nutritivne specifičnosti i valorizacija kroz turizam
Kristina Sinanović
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Nutritivni značaj žitarica i prerađevina
Biljana Čudić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Proizvodnja vina i vinski turizam u Slavoniji
Lucija Čerček
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Primjena ekološke hrane u ugostiteljstvu i turizmu
Matej Švigir
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Proizvodnja i tržište ekološkog meda
Antonela Pavlić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Ekološka proizvodnja maslinovoga ulja
Janja Andrijević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Autohtoni hrvatski sirevi
Petra Vorih
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
12.07.2018. -
Značaj kave u ugostiteljstvu
Ivana Osrečak
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.07.2017. -
Mogućnost primjene bezgluteinskih žitarica u ugostiteljstvu
Edita Kadić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.07.2017. -
Oblikovanje ugostiteljske ponude prilagođene nutritivnim zahjevima timskoga sporta
Kristina Tijan
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.07.2017. -
Mogućnost primjene koncepta mediteranske prehrane u ugostiteljstvu
Rina Čabrijan
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
10.07.2017. -
Održiva prehrana
Marija Babić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
05.09.2016. -
Specifične namirnice mediteranske prehrane
Vedran Pisarević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.07.2016. -
Bioaktivne komponente u hrani i njihov utjecaj na zdravlje
Tatjana Budimir
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.07.2016. -
Nutritivni značaj voća i povrća u okviru mediteranske prehrane
David Hrkač
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.07.2016. -
Proizvodnja vina i vinski turizam Brodsko-posavske županije
Tea Mličević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.07.2016. -
Proizvodnja vina i vinski turizam na području grada Ozlja
Maja Čulig
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
14.07.2016. -
Maslinovo ulje kao potencijal unapređivanja turističke ponude
Piero Jenkel
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.09.2015. -
Proizvodnja piva i primjena u ugostiteljstvu
Janko Jagarčec
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.09.2015. -
Daruvarska vina u ugostiteljskoj ponudi
Dino Renić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.09.2015. -
Implementacija HACCP sustava u Bluesun hotelu Kaj
Tena Kuš
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2015. -
Istarska bijela vina: proizvodnja i turistička valorizacija
Anja Knežević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2015. -
Valorizacija autohtonih sireva Republike Hrvatske kroz turizam
Tea Stjepić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2015. -
Prilagodba ugostiteljske ponude nutricionističkim potrebama vegetarijanaca
Ana Laitkam
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2015. -
Znanje o prehrani i razumijevanje oznaka na hrani
Petra Štiglić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2015. -
Stavovi budućih hotelskih menadžera o GM hrani
Boris Knežević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.09.2014. -
Mediteranska prehrana kao element ugostiteljske i turističke ponude
Petra Marečić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Nutritivni značaj mesa i mesnih prerađevina i njihova primjena u ugostiteljstvu
Petra Vidoš
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Mlijeko i prerađevine mlijeka u ugostiteljstvu
Antonia Čorc
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Specifične namirnice makrobiotičke prehrane
Silvia Matošević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Implementacija HACCP sustava u objektu Kuća krčkog pršuta
Ivana Deže
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Modeli vegetarijanske prehrane
Anja Bartolec
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Vinarstvo i vinske ceste Slavonije
Filip Oštrić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Mogućnost turističke valorizacije istarskih vina
Antonela Jazvec
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
08.07.2014. -
Proizvodnja piva i pivski turizam
Ivana Jandrijević
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
03.07.2008. -
Mineralne vode i njihov utjecaj na zdravlje
Veronika Jantoš
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
03.07.2008. -
Integrirani sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane na primjeru tvornice «Zvečevo» d.d. Požega
Mato Zorić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
03.07.2008. -
Nutritivne karakteristike meda i drugih pčelinjih proizvoda
Slaven Salatić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
03.07.2008. -
Hrana koja sadrži genetski modificirane organizme (GMO)
Mario Katavić
Fakutet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Cjeloživotno obrazovanje
01.10.2010. -
Sigurnost hrane
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj
01.10.2010. -
Pravilna prehrana
Specijalist odjela hrane i pića
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
nositelj predmeta
Gostujući nastavnik
05.11.2012. - 09.11.2012.
Croatia- specific features of regions, F&B products and typical dishes for tourism
Budapest Businees School, Faculty of Commerce, Catering and Tourism
01.09.2011. - 10.09.2011.
The flavours of Croatia- blending tradition and regional development
Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria
gostujući nastavnik
02.09.2010. - 11.09.2010.
Croatian high-quality food&beverage products
Fachhochschulstudiengänge Burgenland, Esienstadt, Austria
gostujući nastavnik
Osobni razvoj
2022. -
Qualitative Data Collection Method
2022. -
Usavršavanje nastavničkih kompetencija za visokoškolske nastavnike, Centar za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja
2021. -
Nastavni proces u visokom obrazovanju: Konstruktivno povezivanje ishoda učenja sa ostalim elementima nastavnog proces
2020.
Alati za upravljanje znanstvenim informacijama, Alati za vrednovanje i postizanje vidljivosti znanstvenog rada
05.07.2018. -
Suradnička procjena nastave (peer-review)
29.05.2018. -
Učenje i poučavanje usmjereno na studente
07.05.2018. -
Definiranje ishoda učenja i njihovo usklađivanje s ostalim elementima nastavnog procesa: kurikulumsko-kompetencijski pristup u visokom obrazovanju
10.04.2018. - 10.12.2018.
Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje
Financiranje: 10 ECTS
04.09.2017. - 05.10.2017.
Izrada e-kolegija u sustavu Moodle
08.02.2016. - 12.02.2016.
Academic Teachning Excellance- English as a Medium of Instruction
16.11.2011. -
Teaching with Case Studies: Tips and Techniques for Instructors
01.11.2011. -
Uvod u govorništvo
30.06.2011. -
Procjenjivanje i ocjenjivanje eseja
10.04.2010. -
E-učenje u nastavnom procesu
Financiranje: 3 ECTS
01.03.2002. -
Diskusija kao nastavna metoda u visokom obrazovanju
Izdavaštvo
1.10.2023.
Hrana i prehrana
Financiranje: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci
01.02.2012. -
Trendovi u prehrani
Financiranje: Fakultet za menadžment u turizmu ii ugostiteljstvu
01.10.2009. -
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci
Financiranje: Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb
Znanstvena djelatnost
Znanstveni radovi
2023. -
Microbial and Physico-Chemical Characterization of Cold Smoked Sea Bass (Dicentrarchus labrax), a New Product of Fishery,
Pellegrini, M., Iacumin, L., Pleadin, J., Krešić, G., Orecchia, E., Colautti, A., Vulić, A., Kudumija, N., Bernardi, C., Comi, G
Foods - 12 2685
https://www.mdpi.com/2304-8158/12/14/2685
Q1 WOS Exc
2023. -
Determinants of white and fatty fish consumption by Croatian and Italian consumer
Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J.
British Food Journal, - 6 2157-2175
Q2 WOS
2022. -
Fish consumption: Influence of Knowledge, Product Information and Satisfaction with Product Attribute
Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J
Nutrients - 14 2691
https://www.mdpi.com/2072-6643/14/13/2691
Q1 WOS Exc Q1 A1 WOS Exc
2022.
Profiling of Croatian Consumers Based on Their Intention to Consume Farmed Fish
Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Zrnčić, S., Liović, N., Pleadin, J.
Foods - 11 2158
https://www.mdpi.com/2304-8158/11/14/2158
Q1 WOS Exc
2022.
The effect of processing techniques on the antiproliferative activity of blueberry phenolics before and after in vitro digestion
Liović, N., Čikeš-Čulić, V., Fredotović, Ž., Krešić, G., Bilušić, T.
J. Food Process Preserv.
WOS
2021.
Comparison of chemical composition and fatty acid profile of traditional meat products from Croatia and Montenegro, Journal of Food Quality, 2021, 5586436.
Pleadin, J., Lešić, T., Vujačić, V., Milićević, D., Buneta, A., Šušnić, S., Lukanić, I., Krešić, G.
Journal of Food Quality - 5586436.
WOS
2021.
The effect of freeze‐drying, pasteurisation and high‐intensity ultrasound on gastrointestinal stability and antioxidant activity of blueberry phenolics,
Liović, N., Bratanić, A., Zorić, Z., Pedisić, S., Režek Jambrak, A., Krešić, G., Bilušić, T.
International Journal of Food Science and Technology - 56 1996-2008
Q1 WOS
2020.
Seasonal and geographical variations in chemical composition and fatty acid profile of Mediterranean mussels
Krešić, G., Pleadin, J., Kvrgić, K., Lešić, T., Džafić, N., Zrnčić, S., Vulić, A., Bognadović, T., Oraić, D., Vahčić, N.
Journal of Food and Nutrition Research - 59 153-173
Q3 WOS
2020.
Quality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages
Pleadin, J., Lešić, T., Krešić, G., Bogdanović, T., Malenica, M., Kos, I., Sinčić Puljić, B., Petričević, S., Kušec, G., Vahčić, N.
Italian Journal of Food Science - 32 605-621
Q4 WOS Q4
01.02.2019.
The association between the Mediterranean diet and high physical activity among the working population in Croatia
Pavičič Žeželj, S., Kenđel Jovanović, G., Krešić G
Medycyna Pracy - 70
Q4 WOS
2019.
Variations in nutritive composition of three shellfish species
Pleadin, J., Kvrgić, K., Zrnčić, S., Lešić, T., Koprivnjak, O., Vulić, A., Džafić, N., Oraić, D., Krešić, G.
Italian Journal of Food Science - 31 716-730
Q4 WOS Q4
2019.
Phenolic Extracts from Vaccinium corymbosum L. Loaded in Microemulsions and Liposomes as Enhancers of Olive Oil Oxidative Stability
Liović, Nikolina ; Bošković, Perica ; Drvenica, Ivana ; Režek Jambrak, Anet ; Dropulić, Ana Marija ; Krešić, Greta ; Nedović, Viktor ; Zorić, Zoran ; Pedisić, Sandra ; Bilušić, Tea
Polish journal of food and nutrition sciences - 69 23-33
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=984090
2018.
Gender - specific differences in perception of menu labelling, witnessed among Hospitality Management students
Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka ; Liović, Nikolina ; Kučan, Petra ; Vujačić, Vesna ; Šušnić, Saša
Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition - 13 4-11
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=954501
2018.
Prevalence, Knowledge and Attitudes Concerning Dietary Supplements among a Student Population in Croatia
Pavičić Žeželj, Sandra ; Tomljanović, Ana ; Kenđel Jovanović Gordana ; Krešić, Greta ; Peloza Cvijanović, Olga ; Dragaš-Zubalj, Nataša ; Pavlinić Prokurica, Iva
International Journal of Environmental Research and Public Health - 15 1058-1066
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950346
2018.
Parental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents´ cereals intake
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Pleadin, Jelka ; Liović Nikolina ; Plepel Katarina
Croatian Journal of Food Science and Technology - 10 81-88
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=950345
2018.
Extraction of bioactive compounds and essential oils from mediterranean herbs by conventional and green innovative techniques: A review
Giacometti, Jasminka ; Bursać Kovačević, Danijela ; Putnik, Predrag ; Gabrić, Domagoj ; Bilušić, Tea ; Krešić, Greta ; Stulić, Višnja ; Barba, Francisco J. ; Chemat, Farid ; Barbosa-Cánovas, Gustavo ; Režek Jambrak, Anet
Food research international - 113 245-262
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=948449
2017.
Nutritional quality of different fish species farmed in the Adriatic Sea
Pleadin, Jelka ; Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Vulić, Ana ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Italian journal of food sciences - 29 537-549
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874336
WOS
2017.
Kemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine
Pleadin, Jelka ; Vasilj, Višnja ; Lešić, Tina ; Frece, Jadranka ; Markov, Ksenija ; Krešić, Greta ; Vulić, Ana ; Bogdanović, Tanja ; Zadravec, Manuela ; Vahčić, Nada
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 309-316
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=886689
2017.
Alergeni u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Poljanec, Ivna ; Vahčić, Nada ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kudumija, Nina ; Pleadin, Jelka
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 420-427
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=897541
2017.
Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids
Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Lešić, Tina ; Jurković, Martina ; Sokolić, Darja ; Gross- Bošković, Andrea ; Branežec, Katarina ; Pleadin, Jelka
Rivista italiana delle sostanze grasse - 94 239-249
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=908731
2017.
Nutritivna kvaliteta masti industrijskih kobasica
Lešić, Tina ; Kolarić Kravar, Sanja ; Krešić, Greta ; Pleadin, Jelka
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XIX 496-503
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=912054
2017.
The influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs
Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Cvetnić, Luka ; Petrović, Marinko ; Pleadin, Jelka
Croatian Journal of Food Science and Technology - 9 158-167
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=914995
2016.
The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina
Acta alimentaria - 45 36-44
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524
WOS
2016.
Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka
Journal of food composition and analysis - 46 70-77
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712
WOS
2016.
Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 18 54-60
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060
2016.
Inadequate water intake of brestfeeding women
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Progress in Nutrition - 18 266-275
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759
WOS
2016.
Estimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products
Lešić, Tina ; Krešić, Greta ; Koprivnjak, Olivera ; Kovačević, Dragan ; Gross-Bošković, Andrea ; Sokolić Darja ; Jurković, Martina ; Pleadin, Jelka
Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition - 11 138-144
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=866343
2016.
Inadequate water intake of brestfeeding women
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Progress in Nutrition - 18 266-275
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852759
WOS
2016.
Količina kolesterola u mesu i mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Petrović, Marinko ; Kolarić Kravar, Sanja ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 18 54-60
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=811060
2016.
Inadequate water intake of breastfeeding women
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mrduljaš, Nikolina
Progress in Nutrition
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=815906
2016.
The relationship between knowledge and use of nutrition information on food package
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina
Acta alimentaria - 45 36-44
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736524
WOS
2016.
Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Vahčić, Nada ; Markov, Ksenija ; Vrdoljak, Marija ; Frece, Jadranka
Journal of food composition and analysis - 46 70-77
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=788712
WOS
2015.
Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)
Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka
Italian journal of food sciences - 27 151-159
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615
WOS
2015.
Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta
Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 428-434
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498
2015.
Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj
Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 534-540
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287
2015.
Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja
Krešić, Greta ; Nosić, MArio
Hrana u zdravlju i bolesti - 4 16-27
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106
WOS
2015.
Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj
Pleadin, Jelka ; Koprivnjak, Olivera ; Krešić, Greta ; Gross- Bošković, Andrea ; Buzjak Služek, Vlatka ; Tomljanović, Ana ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 534-540
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=790287
2015.
Sezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta
Pleadin, Jelka ; Vahčić, Nada ; Malenica Staver, Mladenka ; Krešić, Greta ; Bogdanović, Tanja ; Lešić, Tina ; Raspović, Ivana ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - 17 428-434
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=782498
2015.
Plava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja
Krešić, Greta ; Nosić, MArio
Hrana u zdravlju i bolesti - 4 16-27
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820106
WOS
2015.
Influence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata)
Petrović, Marinko ; Krešić, Greta ; Zrnčić, Snježana ; Oraić, Dražen ; Džafić, Natalija ; Pleadin, Jelka
Italian journal of food sciences - 27 151-159
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=702615
WOS
2014.
Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia
Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga
Collegium antropologicum - 38 179-187
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644
2014.
Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XVI 487-492
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767
WOS
2014.
Mediterranean Diet In Relation To Body Mass Index And Waist-To-Hip Ratio Among Sedentary Group Of Croatian Workers From Mediterranean Region
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga
- 166-173
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812325
2014.
Is nutrition label used as a weight control behaviour?
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Štiglić, Petra
- 179-184
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=740144
2014.
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry,
Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Gadanec, Martina
- 279-291
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713636
2014.
Promjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Barbir, Tina ; Petrović, Marinko ; Milinović, Ines ; Kovačević, Dragan
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu - XVI 487-492
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=744767
WOS
2014.
Changes in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia
Dujmović, Mihela ; Krešić, Greta ; Mandić, Milena ; Kenjerić, Daniela ; Cvijanović, Olga
Collegium antropologicum - 38 179-187
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=713644
2013.
Majčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Mrduljaš, Nikolina
Mljekarstvo - 63 158-171
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640352
WOS
2013.
Dietary and breast milk trans fatty acids seen in Croatian breastfeeding women from Adriatic region
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica
Journal of food and nutrition research - 52 156-163
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=640353
WOS
2013.
Relationship between Mediterranean diet and breast milk fatty acid profile : a study in breastfeeding women in Croatia
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica
Dairy Science & Technology - 93 287-301
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624980
WOS
2012.
Dietary intake of Croatian lactating women
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena L. ; Redžić, Dinka
Croatian journal of food science and technology - 4 46-53
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=674176
2011.
Rheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder
Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija ; Rimac Brnčić, Suzana ; Herceg, Zoran ; Batur, Verica ; Grčić, Iris
Mljekarstvo - 61 79-91
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509517
WOS
2011.
Primjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane
G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. Herceg
Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske - 60 11-19
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509526
2011.
Influence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems
Krešić, Greta ; Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran
Mljekarstvo - 61 64-78
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=509521
WOS
2011.
Cancer and Cardiovascular Diseases Nutrition Knowledge and Dietary Intake of Medical Students
Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Mićović, Vladimir ; Štefanac Nadarević, Vesna
Collegium Antropologicum - 35 765-774
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537993
WOS
2010.
Organic food in Croatia: production principles and outlook
Krešić, Greta ; Sučić, Marko
Tourism and hospitality management - 16 63-74
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624977
2010.
Consumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study
Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet
Mljekarstvo - 60 50-58
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=452841
WOS
2010.
Ultrasonic effect on physicochemical and functional properties of ? -lactalbumin
Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
LWT- Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie- Food Science and Technology - 43 254-262
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=426201
WOS
2009.
Daily intake of cereals among adolescents and reasons why they choose cereals
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Horvat, Anamarija
- 492-502
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=624981
2009.
Physical properties of ultrasound treated soy proteins
Režek Jambrak, Anet ; Lelas, Vesna ; Mason, Timothy J. ; Krešić, Greta ; Badanjak, Marija
Journal of food engineering - 93 386-393
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386126
WOS
2009.
The effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Cvijanović, Olga ; Ivezić, Goran
Collegium antropologicum - 33 1047-1056
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=459713
WOS
2008.
Effect of ultrasound treatment on particle size distribution and protein composition of soy protein isolate & concentrate suspensions
Režek Jambrak, Anet ; Mason, Timothy J. ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
- 303-310
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=386129
2008.
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines
- 372-380
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=366238
2008.
Daily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories
Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav ; Mandić, Milena L. ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra
Nutrition Research - 28 156-165
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=328041
WOS
2008.
Influences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Režek Jambrak, Anet ; Herceg, Zoran ; Rimac Brnčić, Suzana
Journal of Food Engineering - 87 64-73
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326682
WOS
2007.
Effect of carbohydrates on the emulsifying, foaming and freezing properties of whey protein suspensions
Herceg, Zoran ; Režek, Anet ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Franetović, Mila
Journal of Food Engineering - 79 279-286
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=326662
WOS
2006.
Dieting practices and knowledge about fibre and cereals among young females
Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav ; Ferenčević, I.
- 222-231
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=259844
2006.
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i ß - laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom
Herceg, Zoran ; Krešić, Greta ; Bačić, Marija ; Juraga, Edita
Mljekarstvo - 56 67-81
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=281848
2006.
Effects of high pressure on functionality of whey protein concentrate and whey protein isolate
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran ; Režek, Anet
Lait - 86 303-315
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309951
WOS
2005.
Funkcionalnost izolata i hidrolizata proteina sirutke
Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Režek, Anet
Mljekarstvo - 55 171-184
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208192
2005.
Possibility of nutritional enrichment of whipped dairy products with whey proteins treated with high pressure
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Herceg, Zoran
Mljekarstvo - 55 83-99
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208188
2005.
Influence of tribomechanical micronization on the physical and functional properties of whey proteins
Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Krešić, Greta
International Journal of Dairy Technology - 58 225-232
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=208227
WOS
2004.
Fulfillment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer
Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav
- 256-265
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=169210
2004.
The effects of processing on the nutritional composition and quality evaluation of candied celeriac
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav
Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences - 29 1-12
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395440
2004.
Pesticide residues in fruits and vegetables from Croatian market
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Međugorac, Branka
Acta Alimentaria - 33 275-284
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395439
WOS
2002.
Nutriciona valorizacija namirnica kontinentalnog dijela Republike Hrvatske
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
- 91-102
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92021
2002.
Zastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u dnevnoj hotelskoj ponudi
Krešić, Greta ; Colić Barić, Irena ; Šimundić, Borislav
Mljekarstvo - 52 125-135
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=175893
2001.
CEREAL BAKERY PRODUCTS ENRICHED WITH BIOFLAVONOIDS- NEW POSSIBILITIES OF FUNCTIONAL FOOD
Krešić, Greta ; Dragović-Uzelac, Verica ; Saftić, Marta ; Blažević, Nikola
- 111-121
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92036
2001.
Influence of some technological parameters on the quality of candied celery
Lelas, Vesna ; Krešić, Greta ; Šimundić, Borislav
- 141-147
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92030
2000.
Food contamination and global ecology
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Živković, Alenka ; Medjugorec, Branka
- 297-309
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=42162
2000.
Regionalna prehrana u funkciji zdravstvenog turizma
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta ; Hegedušić, Vesna
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=91960
1999.
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
- 405-410
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=44107
1988.
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
- 281-288
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=26159
Znanstvene knjige
2017.
Polyphenols- food sources and health benefits
Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta ; Bilušić, Tea
Chavarri Hueda, Maria
InTechOpen
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=889380
2017.
Prehrambene navike i okolišna podloga debljine
Krešić, Greta, Obrovac Glišić, Maja
Štimac, Davor
Medicinska naklada, Hrvatsko društvo za debljinu
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852758
2013.
Prehrana tijekom dojenja
Krešić, Greta
Zvonimir Šatalić
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=736588
2012.
Trendovi u prehrani( Dietary trends )
Krešić, Greta
Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
2009.
Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci( Food preservation- New methods )
Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, Greta
Golden marketing-Tehnička knjiga
Pozvana predavanja
24.10.2019.
The role of food in tourist experience, pozvano plenarno predavanje.
Krešić. G.
12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health, Osijek, Croatia
08.11.2015.
Polifenoli-više od antioksidansa
Krešić Greta
3.Međunarodni kongres nutricionista, Zagreb
19.08.2015.
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity
Krešić, Greta;
Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo, Omics International, Frankfurt
16.09.2013.
Long chain polyunsaturated fatty acids in the dieta and milk of Croatian mothers at three months postpartum
Krešić Greta
IUNS 20th International Congress of Nutrition, Granada
Kongresna priopćenja
14.9.2023.
Sustainable aquaculture from students´ perspectives
Krešić, G., Dujmić, E., Pleadin, J., Liović, N.
poster
14th International Scientific and Professional Conference With Food to Health, Osijek
29.3.2023.
Nutritivna kvaliteta morske ribe uzgojene u Jadranskom moru
Pleadin, J., Krešić, G., Oraić, D., Lešić, T., Vulić, A., Kudumija, N., Zrnčić, S.
poster
XIV. Međunarodna konferencija o akvakulturi Vukovar
16.9.2021.
Beliefs about wild and farmed fish among catering customers
Krešić, G., Dujmić, E., Lončarić, D., Pleadin, J., Buneta, A., Liović, N.
poster
13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health Osijek
24.10.2019.
The role of food in tourist experience
Krešić, G.
Plenarno predavanje
12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health Osijek
19.10.2018.
ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM
Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta
Poster
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256
19.10.2018.
KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA
Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
Poster
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255
19.10.2018.
NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH
Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka
Predavanje
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999
19.10.2018.
NUTRITIVE COMPOSITION AND HEALTH BENEFITS OF FILLETED FISH
Krešić, Greta ; Dinić, Tanja ; Vulić, Ana ; Kudumija, Nina ; Kvrgić, Kristina ; Pleadin, Jelka
Predavanje
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=963999
19.10.2018.
KVALITETA PREHRANE BOLNIČKIH MEDICINSKIH SESTARA
Jelavić Šako, Anđela ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Đurica, Vanja ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
Poster
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964255
19.10.2018.
ODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM
Ferk, Karla ; Grujić, Matko ; Krešić, Greta
Poster
11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlje Split, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=964256
05.10.2018.
Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County
Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina
Poster
9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082
05.10.2018.
The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
Predavanje
9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025
05.10.2018.
Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Poster
9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911
05.10.2018.
Variations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Zrnčić, Snježana ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Poster
9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Croatia
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=960911
05.10.2018.
The associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta
Predavanje
9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966025
05.10.2018.
Children and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County
Pavičić Žeželj, Sandra ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Gavrić, Jozefina
Poster
9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Zagreb, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=966082
21.09.2018.
Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Poster
International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669
21.09.2018.
Impact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)
Pleadin, Jelka ; Kvrgić, Kristina ; Vahčić, Nada ; Zrnčić, Snježana ; Vulić, Ana ; Lešić, Tina ; Džafić, Natalija ; Oraić, Dražen ; Krešić, Greta
Poster
International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Vukovar, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=956669
13.10.2017.
Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta
Poster
Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315
13.10.2017.
Masnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu
Lešić, Tina ; Pleadin, Jelka ; Vulić, Ana ; Krešić, Greta
Poster
Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=899315
27.05.2017.
Enhancement of the olive oil oxidative stability by phenolics extracts from cultivated blueberry in microemulsions and in liposomes
Bošković, Perica ; Mrduljaš, Nikolina ; Režek, Jambrak, Anet ; Drvenica, Ivana ; Krešić, Greta ; Belužić, Robert ; Bugarski, Branko ; Bilušić, Tea
Poster
European Biotechnology Congress Dubrovnik
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=895213
17.04.2017.
Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Predavanje
19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338
17.04.2017.
Comparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Lešić, Tina ; Vulić, Ana ; Barić, Renata ; Bogdanović, Tanja ; Oraić, Dražen ; Legac, Ana ; Zrnčić, Snježana
Predavanje
19th International Conference on Food Science, Sustainable Food Safety and Quality Lisabon, Portugal
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=874338
13.10.2016.
Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša
Poster
9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980
13.10.2016.
Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada
Poster
Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077
13.10.2016.
Alergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta
Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta ; Kolarić Kravar, Sanja ; Lešić, Tina ; Vahčić, Nada
Poster
Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=840077
13.10.2016.
Implementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma
Krešić, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Gazibara, Dragan ; Pleadin, Jelka ; Medak, Marcel ; Šušnić, Saša
Poster
9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja Osijek, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=852980
11.12.2015.
Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta
Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka
Poster
Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708
11.12.2015.
Implementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta
Deže, Ivana ; Krešić, Greta ; Deže, Jadranka
Poster
Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane Osijek, Republika Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=847708
23.10.2015.
Water intake from beverages among Croatian breastfeeding women
Kresic, Greta ; Mrduljaš, Nikolina ; Dujmovic, Mihela
Poster
12th European Nutrition Conference (FENS) Berlin, Njemačka
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=830318
20.08.2015.
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity
Krešić, Greta
Pozvano
Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098
20.08.2015.
Postpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity
Krešić, Greta
Pozvano
Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo Frankfurt, 18.-20.08.2015
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=820098
18.10.2013.
Features and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry
Gadanec, Martina ; Šušnić, Saša ; Mrduljaš, Nikolina ; Krešić, Greta
Poster
7 th International Congress Flour-bread ´13 ; 9 th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh ´13 Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=649258
20.09.2013.
Long-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Mrduljaš, Nikolina
Pozvano
International Congress on Nutrition (20 ; 2013) Granada, Španjolska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=643876
29.10.2011.
Weight retention during six months postpartum in a group of Croatian lactating women
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela
Poster
European Nutrition Conference (11 ; 2011)) Madrid, Španjolska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537966
23.09.2011.
Association of dietary habits and dietary fats to obesity and blood lipid profile in women of Primorsko-Goranska County
Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Cvijanović, Olga
Poster
7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=625256
23.09.2011.
Changes in maternal dietary intake and fatty acid composition of breast milk during six months of lactation
Krešić, Greta ; Dujmović, Mihela ; Mandić, Milena ; Delaš, Ivančica ; Kenjerić, Daniela
Pozvano
International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists (7 ; 2011) Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=537986
22.05.2010.
Fruits and vegetables consumption among normal weight, overweight and obese Croatian schoolchildren
Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra.
Poster
5th Central European Congress on Food Bratislava, Slovakia
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812742
07.06.2009.
Do Croatian university students from North- Mediterranean area adhere to the Mediterranean dietary pattern?
Kenđel Jovanović, Gordana ; Krešić, Greta ; Pavičić Žeželj, Sandra
Poster
International Conference on Diet and Activity Methods Washington, DC, USA
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=812739
17.05.2008.
Beverage consumption, physical activity and smoking habits in relation to body mass index among university students in Primorsko-goranska County, Croatia
Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Krešić, Greta ; Međugorac, Branka
Poster
CEFood Congress - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionst Cavrat, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=361022
16.11.2007.
Effects of carboxymethylcellulose addition on some functional properties of high pressurized ß -lactoglobulin
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna
Poster
Food- New opinios for the industry Lisabon, Portugal
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395435
27.10.2007.
The association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population
Krešić, Greta ; Kenđel Jovanović, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Magdić, Ines
Poster
4th International Congress FLOUR - BREAD `07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=309808
19.04.2007.
Relationship between dieting practices, body mass index and consumption of fruit and vegetables in a group of Croatian university students
Krešić, Greta ; Kenđel, Gordana ; Pavičić Žeželj, Sandra ; Šimundić, Borislav
Poster
EGEA IV - The role of fruits and vegetables in the fight against obesity Brisel, Belgija
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=302708
20.10.2004.
Influence of Hydrocolloids Addition and High Pressure Treatment on the Rheological Properties of Whey Protein Model Solutions
Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet
Poster
2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologies, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395436
20.10.2004.
Influence of hydrocolloids addition and high pressure treatments on the rheological properties of whey protein model solutions
Krešić, Greta ; Herceg, Zoran ; Lelas, Vesna ; Režek, Anet
Predavanje
2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=163707
22.11.2003.
Fulfilment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer
Krešić, Greta ; Colić-Barić, Irena, Šimundić, Borislav
Poster
International Congress FLOUR-BREAD 03 Opatija, Hrvatska
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=395442
25.09.2002.
The effect of pre-treatment duration on the chemical composition of candied celeriac
Krešić, Greta ; Lelas, Vesna ; Šimundić, Borislav
Poster
1st Central European Congress on Food and Nutrition Ljubljana, Slovenija
Preuzeto sa:https://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=92042
Mentorstvo doktorandima
2013. - 2019.
Utjecaj metoda obrade na biološku aktivnost i in vitro gastrointestinalnu stabilnost fenola iz kultivirane borovnice (Vaccinium corymbosum L.)
Nikolina Liović Doktorat
Nutricionizam
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Datum obrane: 8.7.2019.
2009. - 2011.
Prehrana dojilja i sastav masnih kiselina majčinog mlijeka
Mihela Dujmović Doktorat
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek
Datum obrane: 06.07.2011.
Znanstveni skupovi
14.9.2023. - 15.9.2023.
14th International Scientific and Professional Conference With Food to Health
Osijek Član organizacijskog odbora
19.5.2022. - 21.5.2022.
. Međunarodni kongres nutricionista
Zagreb Član znanstvenog odbora
16.9.2020. - 17.9.2020.
13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health
Osijek Član organizacijskog odbora
24.10.2019. - 25.10.2019.
12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health
Osijek Član organizacijskog odbora
11.10.2018. - 12.10.2018.
: 5th International Scientific Conference Trends in development of Tourism and Hospitality,
Kotor Član znanstvenog odbora
9.5.2018. - 13.5.2018.
4. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu: Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam
Supetar Član programsnskog odbora
26.04.2018. - 27.04.2018.
Tourism and Hospitality Industry 2018
Opatija Član programskog odbora
21.10.2014. - 24.10.2014.
8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and nutritionists,
Opatija Član znanstvenog odbora
Uredništva časopisa
2019.
Croatian Journal of Food Science and Technology
2015. - 2019.
Tourism and Hospitality Management
2013. -
Hrana u zdravlju i bolest
2012. -
Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition
Recenzije
2023. -
Dietary fruits by-products improve the physiological status of 2 Nile Tilapias (Oreochromis niloticus) and the quality of their 3 meat 4
Antioxidants
2023. -
Using workshops to engage key stage three children in dispos-2 ing food packaging sustainably
Foods
2023. -
The effects of a multisector, multi-level intervention on 2 child dietary intake: California Childhood Obesity Re-3 search Demonstration Study (CA-CORD)
Nutreints
2023. -
Improvement of the microbial quality, lipid stability, fatty acid 2 profile, organoleptic characteristics, and shelf life of basa (Pan-3 gasius bocourti) fillets during chilling storage using pepsin en-4 zyme, rosemary, and citric acid
Foods
2022. -
No Effect of Chronotype on Hunger or Snack Consumption 2 During a Night Shift with Acute Sleep Deprivation
Nutrients
2022. -
Comparison of plate waste between vegetarian and meat con- 2 taining meals in a hospital setting: Environmental and nutri- 3 tional considerations
Nutrients
2022. -
Tea polyphenols alleviate the impact of COVID-19 through in-2 testinal microbiota
Foods
2022. -
No Effect of Chronotype on Hunger or Snack Consumption 2 During a Night Shift with Acute Sleep Deprivation
Nutrients
2022. -
2. rada
13. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA
2022. -
Use of food and nutrition labels among urban Mongolian supermarket shoppers: Implications for food labelling policy and practice
Asia Pacific Journal of Public Health
2022. -
4. rada
8. međunardosni kongres nutricionista
2022. -
The Physiological Function of Human Milk Fat Substitutes in Suckling Rats
British Journal of Nutrition
2022. -
Adherence to Gluten Free Diet restores alpha diversity in 2 celiac people but the microbiome composition is differ-3 ent to healthy people
Nutrients
2022. -
Consumers’ preference for purchasing vegetables in Bangla- 2 desh: What matters?
Foods
2021. -
Widespread dietary patterns (Healthy and Balanced Diet, Western Diet, Vegan, and Vegetarian diet) compared for water consumption: which is the winner?
Sustainability
2021. -
The Investigate of Beta-alanine Supplement Using For Power Output Variables In 1 Cyclists: A Cohort Studies Random Model Effect
Journal of Food and Nutrition Research
2021. -
The proportion of differently processed foods in the diet of Croatian school-aged children and its impact on daily energy and nutrient intake
International Journal of Environmental Research and Public Health
2021. -
The proportion of differently processed foods in the diet of Croatian school-aged children and its impact on daily energy and nutrient intake
Croatian Journal of Food Science and Technology
2021. -
Mini review: Central obesity and COVID-19 severity. The case for a public health chart based on waist to height ratio
British Journal of Nutrition
2020. -
Response of food-allergic consumers to new allergenlabelling legislation in Saudi Arabia
Public Health Nutrition
2020. -
Association between fish consumption, long chain omega 3 fatty acids, and risk of cerebrovascular disease: systematic review and meta-analysis
BMJ
2020. -
Social Media and Unhealthy Food Nexus: Evidence from Saudi Arabia
Acta Alimentaria
2019. -
Probiotics: Cultural Consumption or Health Food Trend?. A blend of culture and marketing.
British Food Journal
2018
Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry
2017
British Food Journal; Journal of Dairy Science; Italian Journal of Food Science; Hranom do zdravlja; Maternal & Child Nutrition; Food Chemistry
2016
Tourism and Hospitality Management; Journal of Agricultural and Food Chemistry; Acta Alimentaria
2015
Mljekarstvo; Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition
2014.
Journal of Food and Nutrition Research; Hrana u zdravlju i bolesti; Croatian Journal of Food Science and Technology
2013.
Croatian Journal of Food Science and Technolog; Journal of Food and Nutrition Research; Mljekarstvo
2012.
Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition Nutrition Research Journal of Science of Food and Agriculture Nutrition Journal Food and Nutrition Sciences
Stručna djelatnost
Stručna aktivnost
2021. -
Nisi siguran/na hraniš li se pravilno?
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb
01.09.2014. -
Krešić, G., Dankić, K., Kardum, I. Jedi kao ja
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb
Javno djelovanje
Popularizacija znanosti
25.03.2018.
100 Najzdravijih namirnica sviejta
Predtstavljanje knjige- moderator i recenzent
Grad Rijeka- Gradska vijećnica
24.05.2013.
Šarenim tanjurom do zdravlja
Okrugli stol: Zdrava prehrana- slagalica zdravlja, povodom tjedna Crvenog križa
Crveni križ Opatija
17.01.2013.
Pravilna prehrana u starijoj školske djece
predavanje
Osnovna škola Zamet
16.05.2012.
Pravilna prehrana u starijoj životnoj dobi
predavanje
Udruga umirivljenika grada Kastva
Intervjui
5.1.2021.
Po konzumaciji ribe daleko smo ispod prosjeka EU, na Mediteranu su gori samo Slovenija i Grčka
Novi list
Rijeka
Novinski članci
5.1.2021.
Po konzumaciji ribe daleko smo ispod prosjeka EU, na Mediteranu su gori samo Slovenija i Grčka
Novi list
Rijeka
Administrativna djelatnost
Rukovođenje na sveučilištu
18.7.2017. -
Članica
Povjerenstvo za akademsko priznavanje i priznavanje razdoblja studija Sveučilišta u Rijeci
7.3.2017. -
Članica
Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci 7.3.2017.
01.10.2014. - 30.9.2020.
Članica
Stručno vijeće Centra za studije Sveučilišta u Rijeci
01.10.2014. - 30.9.2020.
Prodekanica za nastavu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
01.10.2014. -
Članica
Odbor za osiguranje i unapređivanje kvalitete; Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Povjerenstva na sveučilištu
20.07.2017. -
članica
Povjerenstvo za akademsko priznavanje i priznavanje razdoblja studija, Sveučilišta u Rijeci
07.03.2017. -
članica
Povjerenstvo za evaluaciju statusa znanstvene, znanstveno-nastavne, nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci
2015. -
članica
Evaluacijski odbor za dodjelu potpora doktorandima Sveučilišta u Rijeci
01.10.2014. -
članica
Povjerenstvo za međunarodnu suradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
01.10.2014. -
Povjerenstvo za nastavu; Povjerenstvo za priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija; Povjerenstvo za međunarodnu razmjenu
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija
Projekti
Znanstveni projekti
1.1.2017.-1.1.2021.
Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja
istraživač
Hrvatska zaklada za znanost
2007. - 2013.
Prehrana i životna navike u očuvanju zdravlja
Istraživač
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
2007. - 2013.
Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane
Istraživač
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
2003. - 2007.
Razvoj novih funkcionalnih proizvoda i njihova stabilnost
Istraživač
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
2001. - 2002.
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske
Istraživač
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Obrazovni projekti
01.11.2017. - 01.11.2019.
FOODBIZ – University and business learning for new employability paths in food and gastronomy
Financiranje: EU: Erasmus +; aktivnosti KA2 – Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja
Stručni projekti
2023.
Strategija razvoja održivog turizma do 2030.g.
Ministarstvo turizma
suradnik
2022. -
Akcijski plan razvoja gastronomije Primorsko-goranske županije
Primorsko-goranska županija
izvršni voditelj
2014. - 01.09.2014.
Ponuda nutritivno uravnoteženih obroka
TOP-terme, Topusko, d.o.o. za ugostiteljstvo i turizam
Voditelj
2012. - 01.06.2012.
Nutricionističko oblikovanje ponude hrane
Daruvarske toplice, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Daruvar
Voditelj
2008. - 2009.
Akcijski plan razvoja turizma općine Matulji
Općina Matulji
Istraživač
2007. - 2009.
Proizvodnja napitaka na osnovi sirutke
Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa. Odjel za tehnologijski razvitak
istraživač
2003. - 2005.
Glavni plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije
Primorsko-goranska županija
Istraživač